حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستمنژاد ظهر امروز در نشست خبری پذیرش حوزههای علمیه که در سالن آیتالله حائری مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد،گفت: حوزه علمیه از زمان رسولالله (ص) و ائمه اطهار (ع) آغاز شده و قم نیز در این زمینه ریشه عمیقی دارد.
معاون آموزش حوزههای علمیه افزود: قبرستان شیخان و علمای مدفون در آن شاهدی بر این ماجرا است و برنامه صد سالگی برای تاسیس حوزه نیست بلکه برای گرامیداشت صدسالگی احیا حوزه علمیه است.
معاون آموزش حوزههای علمیه با بیان اینکه حوزه علمیه به دنبال استعدادهای متناسب با حوزه است، بیان کرد: به همین خاطر در مسیر پذیرش صلاحیتهای اخلاقی، روحی، خانوادگی و... مدنظر قرار گرفته میشود.
حجت الاسلام رستم نژاد با بیان اینکه ظرفیت پذیرش حوزههای علمیه چهار هزار نفر است، ادامه داد: به طور معمول دو تا سه برابر این ظرفیت، ثبت نام داریم که از بین آنها پذیرش خواهند شد، فعالیتهای فردی، روحی، جسمی و اجتماعی از جمله شاخصهای مورد نظر برای جذب طلاب است و طلبه باید صلاحیتهای لازم را داشته باشد.
او گفت: پذیرش حوزههای علمیه از اول اسفند آغاز و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد و علاقهمندان به ثبت نام میتوانند به سایت معاونت آموزش مراجعه کنند، پذیرش از سه مقطع هشتم، دوازدهم و دانشگاهیان صورت میگیرد و داوطلبان میتوانند در دو بخش برنامههای متداول یا سفیران هدایت ثبت نام کنند.
معاون آموزش حوزههای علمیه ادامه داد: پذیرش در حوزه با دیگر مراکز علمی تفاوت دارد و ملاک فقط علمیت نیست بلکه باید درامتحان شرکت و مشاوره وتحقیقات میدانی ودورههای آموزشی شرکت و بعد از موفقیت در آن پذیرش انجام میشود.
حجت الاسلام رستم نژاد باشاره به هجمههای دشمن تصریح کرد: حوزه علمیه وظیفه پاسخگویی به شبهات را بر عهده دارد، خانوادهها وظیفه دارند فرزندان خود را نسبت به حضور در حوزه علمیه ترغیب کنند.
معاون آموزش حوزههای علمیه بیان کرد: امروز شاهد هستیم که مستکبران عالم و پیاده نظام آنها به صورت گسترده و متنوع درصدد کوبیدن دین و کانونهای دین هستند همچنین شاهد هجمه وسیعی علیه دین و دین باوران به طرق مختلف هستیم.
حجت الاسلام رستمنژاد گفت: برای شناسایی و جذب افراد مستعد برنامههای متعددی وجود دارد، اما دو کلان برنامه از طریق معاونت تبلیغ و مدارس حوزوی وجود دارد.
معاون آموزش حوزههای علمیه با بیان اینکه برنامه سفیران هدایت رویکرد تبلیغی است، بیان کرد: رویکردها در حوزه مختلف است و گر طلبهای قصد تبلیغ داشته باشد دوره سفیران هدایت را انتخاب میکند که دوره آن کوتاهتر و مسیرش به رشته تبلیغ ختم میشود، حافظان قرآن و نهجالبلاغه که در مسابقات کشوری رتبه آوردند در اولویت پذیرش حوزه قرار دارند.