مدیرکل مرکز اصلاح نژاد وزارت جهاد گفت: سالانه ۹۰۰ هزارتن گوشت دام سبک و سنگین در کشور تولید می شود.

آقای اکبری شریف مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور، تولید سالانه گوشت دام سبک و سنگین را حدود ۹۰۰ هزار تن برآورد کرد و گفت: ارتقای تولید در ازای یک راس دام مولد در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی و این مرکز قرار دارد.

او جمعیت دام سبک کشور از گونه گوسفند و بز را ۶۴ میلیون راس و جمعیت دام سنگین را ۷.۵ میلیون راس شامل گاو و گوساله اعلام کرد.

این مقام مسئول گفت: ۴۳ درصد از تولید گوشت قرمز کشور از محل دام سبک گوسفند و بز صورت می‌گیرد.

اکبری شریف با بیان اینکه معمولا وزن زمان کشتار دام سبک بین ۳۵ تا ۴۵ کیلوگرم است، گفت: سالانه تقریبا ۳۷۰ هزار تن گوشت قرمز از محل دام سبک کشور تولید می‌شود.

به گفته او، از ۷.۵ میلیون راس دام سنگین شامل گاو و گوساله، سالانه نزدیک به ۵۳۰ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود.

مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور گفت: از مجموع این دام‌های سنگین کشور ۱.۷ میلیون راس گاو اصیل شامل هلشتاین، سمینتال، جرزی و مونت بیلیارد و حدود ۳.۹ میلیون راس گاو آمیخته و الباقی دام بومی گاومیش و شتر است.

او گفت: بیشترین گوشت قرمز از محل دام سنگین از گاو آمیخته تولید می‌شود، زیرا هم سرعت رشد بیشتری دارند و هم از جمعیت قابل توجهی برخوردارند و از این رو تولید گوشت آنان در واحدهای غیرصنعتی مقرون به صرفه است.

اکبری‌شریف اصلاح نژاد دام‌ها را اقدامی در راستای ارتقای تولید در دام‌های سبک اعلام کرد و گفت: از طریق تثبیت ژن‌های دوقلوزایی، کاهش دنبه و القای تولید مثل غیرفصلی ایجاد می‌شود.

او اضافه کرد: در روشی موسوم به "ترمینال کراس" با آمیختگی یک گوسفند ماده با قابلیت دوقلوزایی و تولید مثل غیرفصلی با یک نژاد گوشتی، بره‌های متولد شده از قابلیت رشد نسبت به والدین خواهند بود.

اکبری شریف گفت: در راستای اقتصادی کردن صنعت پرورش گوسفندداری، درصدد توسعه دام‌های سبک دو منظوره (گوشتی- شیری) مبتنی بر نژادهای بومی و وارداتی هستیم، زیرا تولید شیر مزیت‌دار در دام سبک موجب افزایش درآمد دامداران در گونه دام‌های سبک می‌شود.

او درباره پروژه مربوط به دام سنگین کشور گفت: ۲۰ درصد از گاوهای شیری کشور در واحدهای صنعتی و غیرصنعتی که در دوره آخر تولید می‌باشند را با اسپرم (مواد ژنی) یا دام‌های نژاد گوشتی دنیا آمیخته کرده‌ایم و گوساله‌هایی که از آنها متولد می‌شوند، دارای سرعت رشد و کیفیت گوشت بهتری هستند.

مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور افزود: امسال یکی از نژادهای گوشتی بومی به نام گاو سیستانی شناسایی شده تا مواد ژنی این گونه بومی نیز در پروژه "ترمینال کراس" مورد استفاده قرار گیرد .

او گفت: این کار توسط یک شرکت دانش‌بنیان در مزرعه‌ای آغاز شده و امسال ماده ژنی را به طور وسیع میان گله‌داران تحت پوشش قرار گرفته و باید ببینیم نتایج این پروژه چگونه است و براساس رکوردی که بدست می‌آید برای سال آینده عمل کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۰۲ اسفند ۱۴۰۱
نژادش اصلاح شد اونوقت آی قیمتا شتابی میره بالا حیوون هوا نمیخوره وزن بده شما که عرضه ندارید فقط حرف تا کی فکر خوراک دام هستی شهر نشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۰ ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
۱ گرم یا ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰ میلیون تن فرقی به حال ما نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
چه فایده برای ما که گوشت شده رویا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
قیمتش چی به کجا می رسه
آخرین اخبار