مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس در سفر به شهرستان قیروکارزین و شرکت در نشست بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، گفت: تفاهم نامه اجرای طرح مذکور توسط قرارگاه خاتم الانبیا، استاندار فارس، وزیر نفت و وزیر جهاد کشاورزی به انجام رسیده است.
به گفته او، وزارت نیرو نیز ذیل تفاهم نامه مذکور آن را مورد تائید قرار داده است. این طرح یک طرح منحصر به فرد و پس از اجرا در ایلام برای دومین بار در قیروکارزین اجرا میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه در خصوص انتقال آب سد سلمان فارسی به اراضی شهرستان قیروکارزین ارزیابیهای کیفی به پایان رسیده است و وارد فاز ارزیابیهای فنی شده ایم، گفت: در طول روزهای آینده این ارزیابیهای فنی نیز به پایان میرسد و برنده مناقصه مشخص خواهد شد.
او گفت: به منظور اجرای طرح موصوف سازمان آب میباست ساخت کانالهای درجه یک و دو را به جهاد کشاورزی محول کند و از طرفی میزان حقابه اراضی را که قبلا اعلام شده است باید تا سقف حدود ۸۰ درصد افزایش دهد.
دهقان پور با اشاره به اینکه پیگیریهای متعددی از طرف شخص استاندار محترم و نماینده مردم شریف شهرستانهای فیروزآباد، قیروکارزین و فراشبند در مجلس شورای اسلامی برای اجرای طرح انتقال انجام شده است، اظهار کرد: رایزنیهای بسیاری با سازمان آب صورت گرفته است. موضوع انتقال آب سد سلمان فارسی به اراضی شهرستان قیروکارزین با تاکید وزیر جهاد کشاورزی در سطح ملی راهوری میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه بسیاری از افراد اعتراف دارند هم اکنون یکی از سختترین دوران مدیریتی را داریم سپری میکنیم، ولیکن وظیفه داریم مشکلات تولید کنندگان که مایه افتخار و بالندگی هستند را تا حد امکان برطرف کنیم، افزود: کسب مجوز برای تاسیس یک مرکز جهاد کشاورزی در دهستان هنگام شهرستان قیروکارزین تا حصول نتیجه از وزارتخانه پیگیری میشود.
دهقان پور با اشاره به اینکه تا زمان کسب مجوز کارشناسان جهاد کشاورزی به صورت پاره وقت برای ارائه خدمت در مرکز دهستان هنگام شهرستان قیروکارزین مستقر خواهند شد، بیان کرد: دسترسی سریع و آسان به خدمات کشاورزی امری بدیهی است که با توجه به ظرفیتهای بخش باغبانی این دهستان آن را دنبال میکنیم.
او با بیان اینکه رفع تداخلات اراضی و صدور اسناد مالکیت یکی از اولویتهای کاری در وزارت جهاد کشاورزی است و با جدیت در استان فارس در دست انجام است، اضافه کرد: بررسی ۱۱۰ پلاک از اراضی شهرستان قیروکارزین در اولویت کارگروه استانی رفع تداخلات قرار میگیرد که تا پایان سال فرایند رفع تداخلات آن به اتمام برسد.
دهقان پور به برخی از چالشهای پیش روی بخش باغبانی شهرستان قیروکارزین نیز پرداخت و گفت: جابجایی و نقل و انتقال پاجوش نخیلات نباید موجب سرایت آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما به مناطق غیر آلوده شهرستان شود از این رو علاوه بر مدیریت مبارزه و کنترل این آفت مسائل قرنطینهای نیز باید به خوبی انجام پذیرد.
او به موضوع تامین تسهیلات مورد نیاز برای طرحهای مختلف در زیر بخشهای گوناگون بخش کشاورزی شهرستان قیروکارزین نیز پرداخت و دستور پیگیری موردی درخواستهای مطرح شده را صادر کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه برآیند نظرات تولید کنندگان شهرستان قیروکارزین نشانگر تلاش همکاران جهاد کشاورزی در این شهرستان است، گفت: مسائل و مشکلات بخش کشاورزی شهرستانها به صورت هفتگی در سفرهای شهرستانی پیگیری و دنبال میشوند. ما به دنبال حل مشکلات بخش کشاورزی هستیم، اما با یک محدودیتهایی مواجه ایم که یکی از مهمترینهای آن محدودیتهای مالی است.
در نشست بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی شهرستان قیروکارزین مسلم رحیمی فرماندار این شهرستان، عبدالمجید رنجبر معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی، تعدادی از مدیران ارشد ستادی این سازمان، خبرگان بخش کشاورزی شهرستان قیروکارزین و جمعی از مسئولین محلی حضور داشتند.