میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین المللی در وین در مصاحبه با اسپوتنیک درباره ادعای بلومبرگ علیه ایران گفت: شاید آنچه به «نشت اطلاعات و افشاگری» رسانهای در رسانههای غربی تعبیر میشود با هدف ایجاد اختلال در سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران باشد.
به گزارش اسپوتنیک، او افزود: رسانههای خارجی میخواهند قبل از نشست بعدی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اوضاع پیرامون موضوع هستهای ایران را داغ کنند.
پیشتر نشریه بلومبرگ به نقل از دو دیپلمات ارشد مدعی شده بود که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جریان تهیه گزارش ۳ ماهه خود در ایران، غنیسازی ایران را ۸۴ درصد گزارش دادند.
این دو دیپلمات ارشد به ادعای آنکه اقدامات بیمحابای اتمی ایران میتواند به بحران منجر شود، مدعی شدند: «ناظران بینالمللی انرژی اتمی در ایران هفته گذشته اورانیوم غنیشده را تا حدی کمتر از میزان مورد نیاز برای یک سلاح هستهای شناسایی کردند.»
اولیانوف افزود: متأسفانه مواردی این چنینی که از آن به عنوان نشت اطلاعات حساس در رسانهها یاد میشود، غیرمعمول نیست. این عمدتاً به دلایل سیاسی آشکار انجام میشود و در مورد ایران برای پیچیده کردن اوضاع پیرامون ایران و برنامه هستهای آن. بنابراین اکنون، منابع بلومبرگ تصمیم گرفتند در آستانه نشست آتی شورای حکام آژانس [که از ۶ تا ۱۰ مارس در وین برگزار میشود] دست به چنین اقدامی بزنند یا شاید وظیفه علاوه بر این، برهم زدن برنامههای مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای سفر به تهران بوده است.
او گفت: رافائل گروسی بارها اهمیت چنین سفری را اعلام کرده است.
این دیپلمات ارشد روس افزود: نمیتوان با «چشماندازی» که برخی رسانهها روی آن کار میکنند و با توجه به حساسیت اوضاع پیرامون موضوع هستهای ایران به آن دامن میزنند، جلو رفت و باید منتظر نتیجهگیری کارشناسان بود.
او گفت: اگر ما در مورد این وضعیت برجام صحبت کنیم، نشان دهنده اهمیت احیای سریع آن است.
به گفته اولیانوف، منابع آژانس «موضع ریاکارانه طرفهای غربی در مذاکرات وین» را نشان میدهند، زیرا در صورت احیای توافق هستهای، مشکل غنی سازی اورانیوم خود به خود از بین خواهد رفت و سطح غنیسازی به بالای ۳.۶۷ درصد، همانطور که در واقع قبل از خروج آمریکا از توافق در سال ۲۰۱۸ بود، نمی رسد.
او تاکید کرد: جای تعجب است که با وجود این، همکاران غربی به طور خستگی ناپذیر و علنی نگرانیها در مورد گسترش برنامه هستهای ایران را تکرار میکنند. این موضوع را میتوان از طریق مسالمت آمیز، دیپلماتیک، بدون نمایشهای غیرضروری، تهدیدها و باج خواهیها حل کرد؛ بنابراین نگرانیهایی که آنها از آن صحبت می کنند در واقع شبیه «اشک تمساح» هستند.
اولیانوف دیروز دوشنبه نیز با انتشار توئیتی، پیام جوزف بورل درباره تماس تلفنی وی با وزیر امور خارجه کشورمان را بازنشر داد و در پاسخ نوشت: به نظر یک اولتیماتوم میرسد. امروزه به این ادبیات، «دیپلماسی اتحادیه اروپا» گفته میشود. بروکسل(اتحادیه اروپا) نمیفهمد که چنین زبانی با مقامات ایران کار نمیکند.
«بهروز کمالوندی» معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی با رد ادعای بلومبرگ درباره غنیسازی بالای ۶۰ درصد، عنوان کرده است: «مایه تأسف است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنان به عنوان ابزار سیاسی برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران مورد سوءاستفاده قرار میگیرد.»
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین همچنین امروز در صفحه توئیتر خود در واکنش به ادعای بورل مبنی بر اینکه «در حال حاضر امکان پیشبرد [احیای برجام] وجود ندارد» نوشت: «خیر، با توجه به اینکه تمام مشارکتکنندگان در مذاکرات وین حول برجام اراده سیاسی لازم را دارند، پس هنوز امکان آن وجود دارد. متاسفانه مسئله اکنون این نیست. بلکه این است که برخی مشارکتکنندگان موانع تصنعی [در مسیر مذاکرات] ایجاد میکنند».
این دیپلمات روس پیش از این نیز با بیان اینکه زبان زور و تهدید به دیپلماسی این روزهای اتحادیه اروپا تبدیل شده، از توسل بروکسل به این لحن در گفتگو با ایران انتقاد کرده بود.