کیومرث اکبری سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به ردیابی آفت زنگ زرد در مزارع غلات استان توسط کارشناسان بخش دولتی و خصوصی، گفت : پایش مزارع با استفاده از دستگاه اسپورتراپ در دست انجام است و به محض شناسایی بیماری نسبت مبارزه با آن در سطح مزارع اقدام خواهد شد.
وی با بیان اینکه دستگاه اسپورتراپ قابلیت پیش آگاهی در خصوص وجود اسپور بیماری زنگ زرد گندم و جو را دارد، توضیح داد: با کمک این دستگاه میتوان قبل از ظهور بیماری و اپیدمی آن، عامل بیماری را در منطقه تشخیص داده و به صورت کانون کوبی از گسترش بیماری جلوگیری کرد.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اندیشیده شدن تمهیدات لازم برای مبارزه با آفت زنگ زرد در مزارع غلات در صورت شیوع بیماری، گفت: هیچ مشکلی برای مبارزه با این آفت در مزارع استان نداریم.
اکبری ادامه داد: بر اساس پایشهای صورت گرفته تاکنون هیچ موردی از بیماری زنگ زرد در مزارع استان مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه زنگ زرد یک بیماری قارچی در مزارع گندم و جو است که علائم آن به صورت نوارهای زرد رنگ روی برگ گندم و جو دیده میشود، تصریح کرد: اگر به موقع با این آفت مبارزه نشود، احتمال درگیر شدن همه مزارع گندم و جو به این آفت و پوک شدن محصول تولیدی وجود دارد.
وی تاکید کرد: در صورت شیوع و عدم کنترل بیماری زنگ زرد بروز خسارت ۸۰ تا ۹۰ درصدی در مزارع گندم و جو حتمی است.
اکبری اشارهای هم به آغاز مبارزه با علفهای هرز مزارع غلات در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر استان از اواخر بهمن ماه داشت و گفت: تاکنون کار مبارزه شیمیایی با علفهای هرز در سطح ۶۲۱۵ هکتار از مزارع گندم و جو استان انجام شده است.
وی افزود: پیش بینی میشود امسال کار مبارزه با علفهای هرز در مزارع استان در سطح ۴۰۰ هزار هکتار هکتار انجام شود.
وی یادآور شد: سال گذشته کار مبارزه با علفهای هرز در مزارع غلات استان در سطح ۳۹۷ هزار هکتار انجام شد.
اکبری با بیان اینکه هم اکنون شرایط برای ادامه مبارزه با علفهای هرز در مزارع غلات استان مهیا است، گفت: مبارزه با علفهای هرز در مناطق معتدل و سرد استان تا اوایل بهار سال آینده ادامه خواهد داشت.
اکبری مبارزه با علفهای هرز در مزارع غلات را ضروری عنوان کرد و افزود: در صورت عدم مبارزه با علفهای هرز امکان وقوع خسارت کمی و کیفی به مزارع گندم تا ۴۰ درصد و حتی بیشتر دور از انتظار نیست.
وی افزود: کشاورزان برای مبارزه با علفهای هرز باید ضمن بازدید و پایش مزارع خود و مشورت با کارشناسان، نسبت به تهیه علفکشهای مناسب از داروخانههای دامپزشکی مجاز اقدام کرده و سپس نسبت به مبارزه با علفهای هرز مزارع اقدام کنند .