براندازان در حالی در تجمع بروکسل شعار آزادی برای ایران سر می‌دادند که شمار فراوان پرچم گروهک‌های تجزیه‌طلب و تروریستی در این تجمع چهره واقعی اپوزیسیون خارج نشین را برملا کرد.

مدتی است که صحنه اغتشاش و ناامنی از حضور مردم خالی شده و چهره‌ها و جریان‌های خاصی در میان براندازان در پی آن هستند که به هر نحو ممکن، از پذیرش یک شکست دیگر در پروژه‌های پرهزینه و طرح‌های پرطمطراق خود فرار کنند.

علیرغم آنکه حامیان اپوزیسیون برانداز از ابتدا ادعا می‌کردند مخالف تجزیه ایران هستند و در این مسیر حرکت نخواهند کرد، امروز شرایط این جریان به سمت و سویی رفته که به وضوح پرچم آن‌ها به دست تجزیه‌طلبان افتاده است. این جریان که خود را معترض می‌نامید در برابر حضور گروه‌ها و گروهک‌هایی که هر یک از آن‌ها از سال‌ها پیش برای گوشه‌ای از خاک ایران دندان تیز کرده بودند، تسلیم شده و آن را پذیرفته است.

اگرچه تحرکات اخیر این جریان حکم دست و پا زدن برای احیای پروژه شکست خورده «زن، زندگی، آزادی» و انقلاب کاریکاتوری اپوزیسیون را دارد، اما این جنبش شکست‌خورده می‌کوشد خارج از مرز‌های کشور هدایت جمعی را به دست بگیرد تا دست کم، اسم خود را در رسانه‌ها و افکار عمومی چند صباحی بیشتر زنده نگاه دارد.

در آخرین اقدام، روز دوشنبه (۱ اسفند ماه) شماری از ایرانیان خارج از کشور، مقابل شورای اروپا در بروکسل تجمع کردند. اما شمار فراوان پرچم گروه‌های تجزیه طلب و تروریستی در این تجمع بیش و پیش از هر چیز دیگر، چهره واقعی جریان براندازی را آشکار کرد که این روز‌ها ماسک آزادی را از صورت برداشته و تصویری حقیقی از حمایت و همراهی تجزیه‌طلبی را به نمایش گذاشته است.

تجمع بروکسل عیان کرد که علیرغم آنکه کماکان ادعای همبستگی و اتحاد از زبان چهره‌های اپوزیسیون شنیده می‌شود، اما مخالفتی با همراهی گروهک جدایی‌طلب و تروریست و تجزیه ایران ندارند. همچنان که حضور تعداد زیادی از افرادی که در این تجمع پرچم «الاحوازیه» را در دست داشتند، بیانگر این واقعیت است.

اتحاد تجزیه‌طلبان علیه ایران

البته همراهی رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایرانی با چهره‌های گروهک‌های تروریستی خبر می‌داد که دیر یا زود این جریان دست از ادعای مخالفت با تجزیه‌طلبی خواهد کشید و علناً در برابر آن کوتاه خواهد آمد. بی بی سی فارسی پس از آنکه بار‌ها و بار‌ها تریبون خود را در اختیار چهره‌های تجزیه‌طلب گذاشته بود، اخیراً نیز با «مصطفی هجری» سرکرده گروهک تروریستی حزب دموکرات کردستان گفتگو کرد؛ هجری در سال‌های اوایل انقلاب نقش مهمی در زمینه ترور‌های متعدد ایرانیان ایفا کرده بود.

سرکرده گروهک تروریستی دموکرات کردستان در این گفتگو بر ضرورت ادامه مبارزه مسلحانه با مردم ایران و ادامه فعالیت‌هایشان در اقلیم کردستان عراق تاکید داشت و ایده‌ای تحت عنوان «حکومت فدرالی» برای ایران را مطرح کرد، ایده‌ای که ذات و فرجام آن مبتنی بر «جدایی‌طلبی» است.

او همچنین در اظهارات خود به وضوح از ارتباط هم‌پیمانانش با «حامد اسماعیلیون» خبر داد، در حالی که اسماعیلیون تا کنون تلاش می‌کرد از اقدام در جهت تجزیه ایران خود را مبرا جلوه دهد. حامد اسماعیلیون یکی از رهبران ادعایی جریان برانداز که بار‌ها در تجمعات خود با شور و حرارت خواهان تحریم و انزوای کشورش توسط بیگانگان شده که حالا تجزیه طلبی هم به کارنامه ضد ملی او افزوده شده است.

هجری همچنین در این گفتگو تاکید می‌کند که با گروهک‌های تروریستی همچون «پژاک» و «کومله» متحد شده و با کشور‌های ضد ایران و مسئولین آمریکایی و اروپایی ارتباط دارد.

پیش از این نیز، «حسین یزدان‌پناه» سرکرده گروهک تروریستی پاک اعلام جدایی را از حقوق خود دانسته و گفته بود: «ما فقط از طریق جدایی می‌توانیم توسعه را محقق کنیم.» او به صراحت اعلام کرده بود که آن‌ها ابتدا با ایران مشکل دارند: «وجود کشوری به‌نام ایران را نمی‌پذیریم!» و نظام جمهوری اسلامی را مشکل بعدی معرفی کرده بود!

فشار به پارلمان اروپا برای تروریستی اعلام کردن سپاه

تجمع این آزادیخواهان فیک در بروکسل، پایتخت پارلمان اروپا برای افزایش فشار مجامع بین المللی به ایران در حالی بود که در همان روز، وزیر خارجه آلمان می‌گوید نمی‌توان سپاه پاسداران را تروریست معرفی کرد.

«بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان بعد از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل در جمع خبرنگاران گفت: «تا کنون دلایل حقوقی در اتحادیه اروپا برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی را نداریم.» پیش از این نیز وزارت خارجه آلمان اعلام کرده بود که قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی با موانع حقوقی روبرو است.

این اظهارات در حالی مطرح شدند که پارلمان اروپا اخیراً با تصویب قطعنامه‌ای خواستار قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی» اتحادیه اروپا شده بود؛ اما چیزی نگذشت که مقامات مختلف اروپایی از این اقدام ضد ایرانی پارلمان اروپا که به نوعی دنباله‌روی از سیاست ترامپ شناخته می‌شد، عقب نشینی کردند.

برای کدام تغییر؟

پیش از این نیز «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه در ویدئویی که از کنفرانس امنیتی مونیخ منتشر شده و بعد از دیدار با مصی علینژاد، گفت: «من یک ثانیه به تغییر رژیم اعتقاد ندارم و وقتی می‌شنوم که بسیاری از مردم خواستار تغییر رژیم هستند، از آن‌ها می‌پرسم: برای کدام تغییر؟ از نظر تاریخی، تغییر رژیم در سایر کشور‌ها نتوانسته درگیری‌ها را حل کند و یک شکست کامل بوده است.» مکرون این اظهارات را بعد از دیدار با مسیح علینژاد از چهره‌های اپوزیسیون خارج نشین بیان کرده بود.»

مقامات اروپایی و غربی در حالی درباره عدم تحقق تغییر در رژیم حاکم بر ایران سخن می‌گویند که تجزیه‌طلبان و سلطنت‌طلبان حساب ویژه‌ای روی حمایت‌های آنان باز کرده بودند. «رضا پهلوی» چهره بی کارنامه اپوزیسیون و بازمانده رژیم مخلوع سابق ایران در نشست «آینده جنبش دموکراسی ایران» که در دانشگاه «جرج تاون» واشنگتن برگزار شد، اذعان کرد که چهره‌های جریان اپوزیسیون، روی کمک کشور‌های غربی برای براندازی حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند.

گیس و گیس‌کشی‌های بی‌پایان براندازان

البته حواشی این تجمع به حضور تجزیه طلبان ختم نمی‌شود. تعداد قابل توجهی از حاضران در این تجمع تصاویر «پرویز ثابتی ساواکی» را دست داشتند. کسی که در سال‌های ۵۲ تا ۵۷ مسئول اداره ساواک تهران بوده است و دستش آغشته به خون صد‌ها زندانی سیاسی است که از طریق ترور، اعدام و مخوف‌ترین شکنجه‌ها جان باختند.

فارغ از آنکه اپوزیسیون، به دلیل پراکندگی‌های فکری و سیاسی از دستیابی به هرگونه توفیق سیاسی باز مانده است، به مرحله‌ای از ناکامی رسیده که هنوز بر سر یک پرچم واحد به نتیجه نمی‌رسد و حتی در تجمعی که خودش اقدام به برگزاری آن کرده، از ایجاد گفتمان وطن دوستانه عاجز است و توانایی لازم برای حفظ تمامیت ارضی ایران در حد یک گفتمان واحد را ندارد.

همچنین انتشار فیلم‌هایی از درگیری گروه‌های مختلفی که در تجمع بروکسل حضور داشتند، مورد توجه کاربران فضای مجازی و رسانه‌های رسمی و غیررسمی قرار گرفت. درگیری‌های مسبوق به سابقه‌ای که در تجمعات پیش از این نیز در میان تجزیه‌طلبان، سلطنت‌طلبان و سایر گروه‌های براندازی رخ داده بود و نشان از آن داشت که علیرغم تلاش چهره‌های مطرح این جریان برای ایجاد یک اتحاد نمایشی، تفکرات مختلف در میان آن‌ها با یکدیگر کنار نمی‌آیند و جمع نمی‌شوند.

منبع : مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
U-238
۰۹:۴۳ ۰۴ اسفند ۱۴۰۱
اپوزیسیون تعریفی دارد. برانداز تعریفی دیگر دارد.
آخرین اخبار