بهرام فلاحی لیما مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ابراز داشت: میانگین سرانه مصرف آبزیان در دنیا حدود ۲۴ کیلوگرم، در ایران حدود ۱۳.۵ کیلوگرم و در استان سمنان حدود۶ تا هفت کیلوگرم در سال به ازای هر نفر است.
وی با اشاره به افزایش سرانه مصرف ماهی در استان سمنان گفت: اقدامات آموزشی نقش مهمی در افزایش سرانه مصرف ماهی در این استان داشته است.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه مقایسه علت پایین بودن مصرف سرانه آبزیان در استان با سایر مواد پروتئینی چندان درست نیست، خاطرنشان کرد: مردم مناطق مرکزی و کویری ایران دسترسی کمتری به ماهی نسبت به سایر مواد پروتئینی دارند و بهتبع آن مصرف ماهی در این مناطق نسبت به مناطق شمالی و جنوبی که دسترسی بیشتری به ماهی دارند کمتر است.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه به علت در دسترس نبودن ماهی در سالیان گذشته ذائقه مردم بیشتر به سمت پروتئین دام و طیور کشیده شد، افزود: با افزایش تولید آبزیان در استانهای داخلی، سرانه مصرف آبزیان در استانها همانند سمنان روند افزایشی داشته و امروزه مردم با شناخت بیشتر از مزیتهای ماهی و آشنایی با تنوع پخت غذا با آبزیان باعث شد تا مردم از این فرآورده گوشتی استقبال بیشتری کنند.
فلاحی خاطرنشان کرد: برنامهریزیهای صورت گرفته در سازمان شیلات ایران و شیلات استانها از قبیل برگزاری کلاسهای آموزش آشنایی با طبخ آبزیان و ایجاد مراکز عرضه مستقیم ماهی و عرضه زنده فروشی و فرآوری آبزیان و تهیه برنامههای آموزشی و تهیه بروشور و پوسترهای درباره مزیتهای مصرف ماهی و معرفی غذاهای متنوعی که با ماهی تولید میشود، بسیار در ارتقاء فرهنگ آبزی مصرفی تأثیرگذار است.
وی گفت: گوشت ماهی دارای مواد معدنی نظیر فسفر، کلسیم آهن منیزیم و فلوئور و ید و کلیه اسیدهای آمینه ضروری مثل لیزین و لوسین و آرژنین است که بدن قادر به ساخت آنها نیست و در گوشت ماهی موجود است و با خوردن گوشت ماهی تأمین میشود.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: متخصصان تغذیه برای همه افراد بهویژه بیماران قلبی مصرف ۲ بار گوشت ماهی در هفته را سفارش میکنند.