علی رسولیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران روز جمعه با حضور در یکی از واحدهای صنعتی مربوط به حوزه برق و الکترونیک در شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوریهای نوین مشهد طی نشستی با مدیران و فعالان اقتصادی افزود: آمادگی لازم برای راه اندازی این شهرک و استقرار واحدهای الکترونیکی در این بخش وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تامین زمین برای شرکتهای دانش بنیان در سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در اولویت است، از ابتدای امسال تاکنون به ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در شهرکهای صنعتی کشور زمین واگذار شده است که از این تعداد ۴۶ شرکت مربوط به تهران است.
وی بیان کرد: با موافقت استاندار خراسان رضوی و پیگیریهای شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی، ۱۰۰ هکتار به وسعت شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوریهای نوین برای استقرار شرکتهای دانش بنیان اضافه میشود که مراحل اداری آن در حال انجام است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از برنامههای مهم این وزارتخانه را گسترش شرکتهای دانشبنیان در قالب شهرکهای فناور ذکر و بیان کرد: در این خصوص تاکنون مجوز ۴۰ شهرک در سطح کشور گرفته شده است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: توسعه صنعت سیلیکون و تکمیل زنجیره آن یکی از طرحهایی که این استان از سالهای گذشته پیگیر اجرای آن بود، چراکه ظرفیتهای خوبی از مواد معدنی تا فرآوری آن در قالب مدارهای الکترونیکی در خراسان رضوی وجود دارد.
امیررضا رجبی اظهار داشت: در این راستا و برای تکمیل زنجیره سیلیکون، ایده راه اندازی شهرک تخصصی برق و الکترونیک در استان مطرح شد که با همکاری آستان قدس رضوی زمین مناسب در این خصوص جانمایی گردید.
به گفته وی، با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی، استانداری و فعالان اقتصادی میتوان نسبت به تغییر کاربری زمین اقدام و زمینه راه اندازی شهرک تخصصی برق و الکترونیک در خراسان رضوی را فراهم کرد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: شهرک ماشین سازی و فناوریهای برتر ۱۶۰ هکتار زمین در اختیار دارد که تاکنون برای ۳۵۵ فعال اقتصادی قرارداد منعقد و به آنان در این شهرک زمین واگذار شده است، از این تعداد ۵۵ واحد خدماتی، ۸۰ واحد کارگاهی و ۲۲۰ واحد صنعتی هستند.
جعفر فرشچی اظهار داشت: شهرک صنعتی ماشین سازی کمترین واحد صنعتی راکد را در بین سایر شهرکهای صنعتی استان دارد و بیش از ۹۸ درصد واحدهای آن فعال هستند.
وی اضافه کرد: با همکاری دستگاههای اجرایی خراسان رضوی مجوز توسعه ۱۰۰ هکتاری شهرک صنعتی ماشین سازی پیگیری و این موضوع از کارگروه امور زیربنایی استان دریافت شد تا به طور ویژه به واحدهای توسعهای درون زا و شرکتهای دانش بنیان واگذار شود.
مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوریهای برتر مشهد نیز در این نشست گفت: تاکنون ۴۶ مگاوات برق برای این شهرک فراهم شده است که در صورت اجرای طرح توسعه آن به ۱۵ تا ۲۰ مگاوات برق دیگر نیاز است.