والدین میتوانند با آموزش مهارتهای اجتماعی فرزند خود را برای مواجهه با چالشهایش قوی کرده و برای برقراری ارتباط موثر با دیگران آماده کنند.
دعا و نیایش برای دیگران
یکی از روشهای تربیت اجتماعی کودک این است که والدین در زمان دعا و نیایش برای رفع مشکلات و گرفتاری همه مردم دعا کنند طوری که کودک متوجه شود؛ و طلب خیر و برکت و سلامتی را اول برای دیگران از خدا بخواهند و بعد خود و فرزندانشان؛ با این شیوه حس مردمخواهی و نوعدوستی به کودک آموزش داده میشود و او فردی مردمدوست و اجتماعی میشود.
الگوهای اجتماعی
خانواده باید در صحبتهای روزمره خانوادگی نقاط مثبت و منفی روابط اجتماعی که در مردم وجود دارد مطرح کنند، مثلا بگویند فلان شخص چقدر آدم مردمدوست و خیرخواهی است، او در خیابان کار خیرخواهانه برای مردم انجام میدهد. کودک هم تلاش میکند رفتارش را مطابق با آنها پرورش دهد.
فعالیتهای اجتماعی
کودک را در فعالیتهای اجتماعی و خانوادگی شرکت دهیم برای مثال از کودک بخواهیم در پذیرایی و استقبال از مهمانها به شما کمک کند، همچنین با مشارکتدادن کودک در فعالیتهایی مثل نماز جماعت، جلسات مذهبی و دینی علاوه بر اینکه کودک رفتار را میآموزد در رشد و پیوند عاطفی با اجتماع تاثیر بسزایی دارد.
تعیین ارزشها
یکی از مسائل مهم که کودک در ۷ سال اول به صورت خلاصه و در ۷ سال دوم به صورت مفصل میآموزد شناخت ارزشها و ضدارزشهای اجتماعی است. در خانواده به کودک آموزش داده شود، اما به صورت غیرمستقیم؛ یعنی خانواده قهرمانانی را چه در گذشته و چه در زمان حال به خاطر نوعدوستی و شهامت و اهمیتدادن به ارزشهای جامعه تعیین کنند یا مثلا با صفاتی مانند دلسوز، مهربان، مودب و دیگر صفات شکلگیری این ارزشها را برای ارتباط بهتر با جامعه تسهیل کند.
منبع: فارس