دادگاه انقلاب جمشید شارمهد سرکرده گروه تروریستی تندر را به اتهام افساد فی‌الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی به اعدام محکوم کرد.

جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر به اتهام افساد فی‌الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی به اعدام محکوم شد. این حکم توسط دادگستری کل استان تهران اعلام شد و همین خبر با واکنش‌های بسیاری مواجه شد.

یکی از این واکنش‌ها توسط آلمانی‌ها بود که مطرح شد جایی که مسئولان این کشور مدعی حقوق بشر، به حمایت از این تروریست و اقدامات او پرداختند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد، زندانی سیاسی دوتابعیتی ایرانی-آلمانی، را به شدت محکوم کرده و خواستار لغو این حکم شد.

پیش‌تر آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، اعلام کرد که برلین در واکنش به صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی، دو کارمند سفارت ایران را «عنصر نامطلوب» اعلام کرده و از آن‌ها خواسته است آلمان را ترک کنند. وزیر امور خارجه آلمان همچنین روز چهارشنبه سوم اسفند در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور کاردار جمهوری اسلامی را در این خصوص احضار کرده و به او اطلاع داده است که دولت آلمان نقض گسترده حقوق یک شهروند آلمانی را نمی‌پذیرد.

وزارت خارجه فرانسه نیز در بیانیه‌ای صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد شهروند ایرانی- آلمانی را توجیه‌ناپذیر و غیر قابل‌پذیرش خواند و با خانواده شارمهد و مقامات آلمانی اعلام همبستگی کرد.

از سوی دیگر بی‌بی‌سی فارسی هم در مطلبی که در این‌باره منتشر کرد شارمهد را نه به عنوان رهبر انجمن پادشاهی، بلکه به عنوان «رئیس رادیو تندر» معرفی کرد و با ذکر نام روح‌الله زم به عنوان مدیر آمدنیوز، تلاش کرد این فرد را هم در دسته‌ی «فعالان رسانه‌ای مخالف حکومت ایران» جا بزند و از اقدامات تروریستی و خرابکاری‌هایی که شارمهد آشکارا مسئولیت آن‌ها را بر عهده گرفته بود، حرفی نزد.

شارمهد

وبسایت گروه تندر، ارگان رسانه‌ای «انجمن پادشاهی ایران» نیز در بیانیه‌ای او را «اسطوره‌ای خردمند که گیتی کمتر به خود دیده است» توصیف کرد و نوشت: «انجمن پادشاهی ایران - تندر، حتی با نبود فرمانده هم به مبارزه ادامه خواهد داد»!

اما جمشید شارمهد که بود و به چه شکل در طور اطلاعاتی نیرو‌های امنیتی کشورمان قرار گرفت؟

جمشید شارمهد متولد ۱۳۳۴ تبعه ایران و دارای تابعیت مضاعف آلمان و اقامت در آمریکا است. او از اعضای انجمن پادشاهی و سرکرده گروهک تروریستی "تندر" بود که از آمریکا مجموعه عملیات مسلحانه و خرابکارانه در ایران را هدایت می‌کرد.

او اوایل دهه‌ی ۶۰ به آلمان مهاجرت کرد و تحصیلاتش را آنجا به اتمام رساند. وی در سال ۲۰۰۳ راهی آمریکا شد و در لس‌آنجلس با عده‌ای از مخالفان جمهوری اسلامی یعنی «انجمن پادشاهی ایران» آشنا شد و به این گروه پیوست.

شارمهد ابتدا همکاری خود را با تلویزیون ماهواره‌ای این گروه با نام «YourTV (تلویزیون شما)» آغاز کرد و یک سال بعد نیز وبسایت این گروه را راه انداخت. پس از ناپدیدشدن فولادوند، شارمهد سرکردگی «انجمن پادشاهی ایران» را بر عهده گرفت و بلافاصله رادیویی به نام «رادیوتندر» را راه‌اندازی کرد که مانند دیگر رسانه‌های این گروه به آموزش خرابکاری یا به قول خودشان «آموزش‌های مبارزاتی» می‌پرداخت.

جمشید شارمهد و گروهش «حدوداً ۲۷ اقدام تروریستی» مرتکب شده‌اند، اما نام این گروه بیش از هر چیز یادآور ماجرای انفجار حسینیه‌ای در شیراز است. بمب‌گذاری در حسینیه‌ی شهدای شیراز وابسته به کانون رهپویان وصال، حین برگزاری مراسم در ساعت ۲۱:۱۵ شامگاه ۲۴ فروردین ۱۳۸۷، ۱۴ شهید و ۲۱۵ مجروح بر جای گذاشت.

از سوی دیگر اقدامات دیگری نظیر انفجار پایگاه بسیج در شهر شیراز، انفجار مقابل منزل امام جمعه نهاوند، ترور یکی از دانشمندان هسته‌ای، طرح انفجار مخازن و خطوط انتقال نفت در بندر گناوه، بمب‌گذاری در حرم حضرت معصومه (س) و مجلس شورای اسلامی، اقدام به خرابکاری در کنسولگری روسیه در رشت، بمب‌گذاری در مشهد، قصد منفجرکردن سد سیوند شیراز، قصد انفجار بمب‌های سیانوری در نمایشگاه کتاب تهران و قصد بمب‌گذاری در حرم امام خمینی (ره) و مداخله در حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ نیز به این گروه منتسب است. گرچه این گروه مسئولیت دخالت در حوادث پس از انتخابات را نپذیرفته، اما اذعان کرده که اعضای این گروه که برخی از آن‌ها «ارتباط تنگاتنگی با جمشید شارمهد داشته‌اند»، در ارتباط با آن حوادث دستگیر و محاکمه شده‌اند.

جمشید شارمهد

این گروه مدعی انجام اقدامات خرابکارانه‌ی دیگری در ایران است که در وبسایتش با عنوان «رزمایش‌ها» فهرست شده است. حمله به تجمع روحانیون در شیراز، انفجار حوزه‌ی علمیه‌ی خاتم‌الانبیا در شیراز، انفجار محوطه‌ی صداوسیما در شیراز، خرابکاری در متروی تهران - کرج و آتش‌سوزی در پالایشگاهی در شاهرود، از جمله حوادثی است که این گروه مسئولیت آن‌ها را پذیرفته است.

حجت‌الاسلام محمود علوی وزیر پیشین اطلاعات در تشریح جزئیات دستگیری جمشید شارمهد سرکرده گروهگ تروریستی تندر گفت: این آدم مورد حمایت جدی دو سرویس اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل بود و آن‌ها بعید می‌دانستند که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی اسلامی ایران بتواند از پوشش اطلاعاتی‌شان عبور کند و با یک عملیات پیچیده در داخل جمهوری اسلامی ایران او را در اختیار بگیرد.

علوی اضافه کرد: در بین جریان‌های سلطنت طلب که اغلب آن‌ها با بیانیه و شعار‌ها خودشان را اثبات می‌کنند جریان سلطنت‌طلب جمشید شارمهد تنها جریانی بود که بسیار خشن بوده و به دنبال این بود که با عملیات تروریستی خودش را اثبات کند، کما اینکه در حسینیه سیدالشهدای شیراز آن جنایت ددمنشانه را مرتکب شدند.

وزیر اطلاعات تصریح کرد‌: او به دنبال این بود که با عملیات گوناگون خودش را اثبات کند و حدوداً ۲۷ اقدام تروریستی جمشید و مجموعه‌اش داشته است که با هوشمندی و اشراف سربازان گمنام امام زمان همه آن‌ها خنثی شدند.

علوی گفت: جمشید شارمهد انقدر به پوشش خود در آمریکا مطمئن بود که می‌گفت جای من در طبقه ششم FBI آمریکاست و هرگز کسی نمی‌تواند به او نزدیک شود، یک گوشه از ارزش دستگیری آن این است که او جایگاه خودش را در طبقه ششم اف‌بی‌آی می‌دانست، اما حالا امروز در خود را در چنگال سربازان‌گمنام جمهوری اسلامی ایران می‌بیند.

علوی افزود: با توجه به جنایت که این آدم در شیراز مرتکب شده بود، از طریق اینترپل شکایت کردیم، اما او با اسم واقعی به همه کشور‌ها سفر می‌کرد و جالب است که بدانید مانع سفرش نمی‌شدند و این نشان‌دهنده پوچی شعار مبارزه با تروریست آمریکایی‌ها و همپیمانان اروپایی‌اش است که می‌دانستند او تروریست است، اما مطلقا مانع سفر‌های او نمی‌شدند.

پس از دستگیری متهم و صدور کیفرخواست، رسیدگی به این پرونده در هفت جلسه با حضور متهم و وکیل وی و شکات و خانواده شهدای ترور به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

متهم در مراحل مختلف رسیدگی به پرونده، مسئولیت تمام اقدامات تروریستی گروهک تروریستی تندر را برعهده گرفته و برتاثیرگذاری خود بر مجریان و عوامل اقدامات تروریستی که به شهادت و زخمی شدن ده‌ها تن از شهروندان ایران منجر شده اذعان داشته است.

جمشید شارمهد

پس از بررسی کامل پرونده، مستندات و قرائن موجود و اخذ دفاعیات متهم و وکیل وی، براساس رای دادگاه اقدامات جمشید شارمهد به طور گسترده موجب اخلال شدید در نظم عمومی و از مصادیق افساد فی‌الارض بوده و بزهکاری متهم محرز و مسلم تشخیص داده و در نهایت به اعدام محکوم شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۳ ۰۸ اسفند ۱۴۰۱
این که سر پیری اعدامش کنید تهش معلوم بود اما ای کاش آنقدر اطلاعات ما قوی بود که وضعیت جامعه اینطور نمی شد با نتوونستن اداره کردن امنیت ملی و اطلاعات نتیجه اغتشاشات وضعیت موجود که تا سالها بعد این دوره اثرش هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۶ ۰۶ فروردين ۱۴۰۲
حرف الکی نزن، اغتشاشات به خوبی مدیریت شد
وضع الان هم بد نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۵ ۰۸ اسفند ۱۴۰۱
خب اعدامش کنین
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۷:۴۰ ۰۸ اسفند ۱۴۰۱
جنایتکار عاقبتی جز این ندارد. این عاقبت بمب گذاری و ترور است.
Czechia
ناشناس
۱۲:۴۲ ۰۸ اسفند ۱۴۰۱
حکمش از اولم مشخص بود
Iran (Islamic Republic of)
راسخی
۰۹:۳۰ ۰۸ اسفند ۱۴۰۱
انشاالله امروز خبر اعدام این جانی را عیدی بگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۷ ۰۸ اسفند ۱۴۰۱
والا این عیدی برای مهره سوخته نیست عیدی وقتیه که بتوونن امنیت کامل برقرار بشه دزد ودلال واختلاسگر وقاچاقچی مواد واسلحه واشرار نباشند تو کوچه برای مردم امنیت باشه مرزهامون امنیت داشته باشه متاسفانه چه شرق و غرب مرزهامون آنچنان امنیت نیست در اغتشاشات هم نشون دادند که ضعیف عمل شده ونتیجه اون بی حجابیها که از حدگذشته که سالها پیامد این نا کارآمدی هست ای کاش واقعا قوی باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۸ ۰۶ فروردين ۱۴۰۲
سلام اولا ان شاءالله اصله دوما خیلی از اینایی که گفتی دستگیر شدن و امنیت زیاد هست و اغتشاشات هم به خوبی مدیریت شد سوما بی‌حجابی کمه و الکی گندش نکن چهارما اگه همه جا ناکارآمدی بود که الان ایران تجزیه شده بود
آخرین اخبار