وجود ظرفیتهای بالقوه در شاندیز باعث شد تا طبق مصوبه هیئت دولت در سال ۱۳۸۴ شاندیز مشهد به عنوان اولین و تنها منطقه نمونه بین المللی گردشگری ایران به مردم جهان معرفی شود.
اما یکی از ظرفیتهای بالای شاندیز که باعث میشود پای گردشگران زیادی به این منطقه خوش آب وهوا باز شود وجود غذای محلی این خطه یعنی شیشلیک است که در شاندیز با طبخ لذیذی سرو میشود و تاریخچه بسیار غنی دارد.
بسیاری از مردم شاندیز یادگیری طبخ این غذا را از گذشتگان خود به ارث برده اند و اکنون بیش از چند رستوران در این شهر در پخت و سرو شیشلیک با یکدیگر رقابت میکنند. این خوراکی لذیذ به دلیل نوع پخت و طبخ آن در سال ۱۳۹۵ به ثبت ملی رسید.
با همکاری پیشکسوتان پخت شیشلیک تاکنون شیوه طبخ سنتی آن را تحت عنوان آیین محلی شاندیز در سال ۹۵ به ثبت ملی رسیده و تا پایان سال ۹۷ این خوراکی به ثبت رسیده است.
نوع گوشت، شیوه آماده سازی، مدت زمان روی آتش و مرحله آخر که شیوه طبخ آن است از موارد بسیار مهمی هستند وبا توجه به اینکه شیشلیک خواستگاه شاندیز بوده مسلما در این منطقه طبخ بهتر و متفاوت تری دارد.
این غذا از راسته گوسفند تهیه میشود و پوست را از راسته جدا میکنند و بعد از خورد کردن و قرار دادن در ادویه جات متفاوت و پیاز و همچنین برای مدتی فریز کردن با مهارت خاصی پخت میکنند.
داشتن مهارت و تجربه در سرو و پخت این غذا بسیار مهم است در شاندیز شیشلیک از دیرباز وجود داشته و به صورتی ارثی طبخ آن به دست رسیده است.
روزانه شاهد گردشگران زیادی هستیم که علاوه بر بازدید از شاندیز از رستورانهای زیادی به دلیل وجود شیشلیک استقبال میکنند.
توجه به غذاهای سنتی و خاص در جذب گردشگران کمک میکند و کیفیت خوب آن باعث به شهرت رسیدن آن غذا در شهر موردنظر میشود.