این روزها بحث تسهیلات نهضت ملی مسکن و نرخ سود آن داغ شده است و در حالی که خبرهایی از رشد نرخ سود این تسهیلات اعلام شد اما وزیر راه و شهرسازی چندی پیش خبر خوشی در رابطه با کاهش میزان اقساط این طرح داده است.
آقای مهرداد بذرپاش با بیان اینکه یکی از مشکلات پروژههای نهضت ملی بالا بودن نرخ تسهیلات و به سختی افتادن متقاضیان در پرداخت اقساط تسهیلات بانکی است، گفت: اخیرا رئیسجمهور و معاون اول نسبت به بازنگری و کاهش نرخ تسهیلات نهضت ملی قول مساعد داده اند.
او می گوید: مقرر شده از روشهای مختلفی که نظام بانکی اجازه دهد نرخ تسهیلات تا حدودی کاهش یابد که فشار کمتری به مردم تحمیل شود.
بر این اساس قرار است در جلسه شورای پول و اعتبار موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات نهضت ملی مسکن مطرح شود و احتمالا این نرخ سود ۲۳ درصدی تسهیلات طی یک شرط و شروطی تغییر می کند.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم سرعت گرفتن اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن گفت: روشهای مختلفی برای سرعت بخشی به پروژهها در نشستهای مختلف با انبوهسازان پروژههای بزرگ و استانداران مطالبه و پیگیری میشود تا سرعت اجرای پروژهها بالا رفته و مشکلات متقاضیان در پرداخت و تامین تسهیلات مربوطه کمتر شود.
بذرپاش ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ از طریق تامین زمین و مشارکت با انبوهسازان و شرکتهای ساختمانی و انبوهسازان حقیقی اجرای پروژههای مسکن سرعت بیشتری خواهد گرفت.
او گفت: هر جا امکان تامین زمین وجود داشته باشد، اولویت ما تقدیم زمین در کنار وام به متقاضیان است. در بخشی از شهرها هم که اجازه واگذاری زمین با مقیاس بالا به متقاضیان داده نمیشود، مدلهای آپارتمانسازی دنبال خواهد شد تا در این شرایط قیمتی متقاضیان با حداقل قیمت صاحب خانه شوند.
در این شرایط چالش های مربوط به پرداخت تسهیلات در کنار نرخ بالای مصالح ساختمانی، سبب شده که برخی پیمانکاران بخش خصوصی تمایلی برای ورود به این حوزه نداشته باشند.
عدم همکاری بانکها هم در پرداخت این تسهیلات در بی رغبتی سازندگان بی تاثیر نبوده و پرداخت تسهیلات توسط یک بانک که به گفته بسیاری از انبوه سازان همچنان روش سنتی را برای پرداخت در پیش گرفته باعث شده که عقب ماندگیهایی را در این بخش شاهد باشیم.
در حال حاضر میزان پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن ۴۵۰ میلیون تومان است که در پرداخت این تسهیلات هم هنوز مشکلات بسیاری وجود دارد.
محمد مرتضوی رئیس کانون سراسری انبوه سازان به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده بود که این میزان تسهیلات نه تنها برای ساخت پروژههای نهضت ملی مسکن کافی نیست بلکه پرداخت آن به شیوههای سنتی در چنین شرایطی باعث شده که سازندگان با مشکلاتی مواجه شوند.
او ادامه داد: دولت باید برنامه خود را برای اجرایی شدن این طرح کامل مشخص کند، اما هنوز در سر اجرای این طرح مشکلات زیادی وجود دارد.
براساس این گزارش با توجه به اینکه نرخ سود تسهیلات بانکی از ۱۸ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافته، این موضوع باعث نگرانی بسیاری از متقاضیان نهضت ملی مسکن شده است چراکه میزان اقساط تسهیلات نهضت ملی مسکن حدود ۷ میلیون تومان بود و با افزایش نرخ سود تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۹ میلیون تومان می رسد و بازپرداخت این میزان قسط برای بسیاری از اقشار متوسط هم سخت است چراکه حقوق کارگران حتی با افزایش دستمزد هم کفاف پرداخت این میزان از اقساط را نمیدهد.
در همین رابطه غضنفری یکی از متقاضیان دریافت تسهیلات نهضت ملی مسکن به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر میزان دستمزد من حدود ۱۱ میلیون تومان است و از طرف دیگر مستاجر هم هستم. در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده ام اما از زمانی که میزان اقساط این تسهیلات را دیده ام دیگر انگیزه ای برای تکمیل مراحل و مابقی آورده را ندارم چراکه این میزان تسهیلات برای من کارگر و یا کارمند بسیار زیاد است و توانایی پرداخت چنین اقساطی را ندارم.
همچنین حسنی یکی دیگر از متقاضیان به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر میزان اقساط تسهیلات نهضت ملی مسکن بسیار زیاد است و به همین دلیل از ادامه پرداخت آورده و اقساط منصرف شده ام چراکه با وجود کرایه خانه نمی توانم چنین مبلغی را پرداخت کنم.
آخرین آمارهای ارائه شده از روند پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن توسط بانک مسکن اعلام شده که تاکنون ۸۴۵ هزار و ۵۷۹ متقاضی پذیرفته شده در طرح نهضت ملی در بانک افتتاح حساب کرده اند.
به گفته علی عسکری سرپرست بانک مسکن، مبلغ کل واریزی به حساب سازندگان از محل تسهیلات و آورده ۵۱ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان است که از این میزان ۱۸ هزار و ۸۰۱ واحد از محل آورده و ۳۲ هزار و ۴۴۹ میلیارد تومان از محل تسهیلات واریز شده است.
به گفته عسکری، بانک مسکن تاکنون با ۲۱۲ هزار و ۵۱۰ واحد به مبلغ ۷۲ هزار و ۳۶۸ میلیارد تومان قرارداد منعقد کرده است.
براساس این گزارش در حال حاضر روند ساخت و اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن با توجه به تامین زمین، بهتر از قبل شده است که البته دولت وعده داده که با اعطای زمین و از طریق خود مالکی روند ساخت پروژهها را سرعت ببخشد که این امر میتواند یک گام مهم در جهت رونق بازار مسکن باشد.
تو محله پایین شهر با بدبختی خانه خریده ،شمال نرفته ،مسافرت نرفته ،ولخرجی نکرده
اما مستاجر هست فقط وسایل متزلش هم قیمت همان خانه پایین شهر هست توقع دارد دولت برایش مفت خانه بسازد
مستاجر هست خودرو میایاردی دارد و توقع دارد دولت برلیش خانه بسازد
مستاجر هست تریلی دارد ،اتوبوس دارد ،توقع دارد دولت برایش خانه بسازد
مستاجر هست رهن منزلش اندازه همان خانه پایین شهر هست ،خودروی میلیاردی دارد توقع دارد دولت برایش خانه بسازد
مهمتر
اینکه مستاجر هست امتیاز اپارتمان دارد و تا سال دیگر یا دو سال دیگر تحوبل مبگیرد منتها نه اب ،نه برق ،نه گاز به اسم ندارد ،و سند هم به نامش نحورده در مسکن ملی ثبت نام کرده
نباید فقط مستاجر بودن اولیت استفاده از بیت المال باشد
دولت باید استعلام بگیرد از واحدهای در حال ساخت و که کسی مفت از رلنت استفاده نکند
همه اینها نباید از این رانت استفاده کنند
فقط مستاجران واقعی واقعی دریابید
بچه میاریم تو خرجش میمونیم میگیم دولت چیکار کرده برامون
کل عمرمون به مسافرت و خورد و خوراک و لباس طی میشه بعد یقه دولت رو میگیریم که چرا بهمون خونه نمیده
نهضت مسکن شما هم که مثل نهضت های دیگه آبکی از آب دراومد
مفت خوری رو به مردم یاد ندین
همسایه ما ۴۰ سالگی ازدواج کرده پس انداز کرده از صبح تا شب کار کرده الان خونه و ماشین و همه چی داره
یکی هم صبح تا شب خوابیده ۲۰ سالگی ازدواج کرده با بی فکری بچه آورده الان هیچی نداره و آویزون بودجه و بیت المال و جیب مردم شده
این عین دزدی و کلاهبرداری از اموال مردمه
بعدشم اونیکه خریده قبلاً خریده با این اوضاع ۴۰ سال سهله ۴۰۰ سال هم کار کنه یه خونه ۵۰ متری هم نمیتونه بخره
معلومه که با این روند پیشرفت نمیکنیم
زورت میرسه پول بیت المال تو فوتبال رسیدگی کن
ریخته پاش هارو ببین
بنیآدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی بهدرد آورَد روزگار دگر عضوها را نمانَد قرار
تو کز محنت دیگران بیغمی نشاید که نامت نهند آدمی
تا کی میخواین از جیب مردم به یه عده سوداگر یا بی فکر و تنبل وام و خونه بدین؟
۹۰ درصد محتاجان مسکن بی فکرانی بودن که در خوشگذرانی و پول هدر دادن ید طولانی داشتن و الان به گدایی افتادن
دیدم که میگم
برادر عزیز .هر امتیاز.وام یا خونه ای که براساس زحمت شخصی نباشه و از بیت المال.بدون رضایت کل ۸۳ میلیون داده بشه.حرامه و بهش میگن مفت خوری.چه زمینی که به معلم و کارمند میدن.چه مسکنمهر و ملی که به کارگر میدن.مفت خوری هیچ جا خوب نیس
جالبه پا دلال و سوداگر ارزی هم به yjc باز شد و دارن نظر میدن
خدا تو قرآن گفته حق فقرا را در مال اغنیا قرار داده آیا اغنیا این حق را درست پرداخت می کنند؟؟وقتی نمی کنند دولت مجبور میشه از اموال عمومی حق آنها را تامین کنه.
امسال دیگه افتضاح شده قیمت ها.