رئیس‌کل دادگستری سیستان و بلوچستان از آزادی ۷۰ زندانی محکوم به قصاص نفس از ابتدای سال تاکنون با تلاش مضاعف کارگروه صلح در پرونده‌های قتل در استان خبر داد.

حجت‌الاسلام علی مصطفوی نیا رئیس‌کل دادگستری سیستان و بلوچستان در کارگروه صلح در پرونده‌های قتل سیستان و بلوچستان اظهار داشت: تبیین و نهادینه‌سازی فرهنگ صلح و سازش و مصالحه منجر به ایجاد آرامش در جامعه می‌شود و در واقع می‌تواند اثرات مثبتی به ارمغان آورد، زیرا با گذشت شاکی و اولیای دم، مشکلات به وجود آمده بین طرفین راحت حل و فصل و ختم به خیر می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان افزود: آمار استان در این زمینه بسیار قابل توجه است و اثرات و نتایج بلند مدتی را به دنبال خواهد داشت و خداوند متعال برکات آن را در زندگی دنیوی و اخروی نمایان می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه باید افراد مجرم بدانند هزینه ارتکاب جرم سنگین است، گفت: باید برای ورود به پرونده‌های قتل مولفه‌های خاص استان نظیر هم مرز بودن با کشور‌های مجاور، مباحث فرهنگی و ... را ریشه‌یابی و برای آن‌ها راه حل تدبیر کرد که نیازمند ورود و تلاش همه افراد تاثیرگذار در این زمینه است.

حجت‌الاسلام مصطفوی‌نیا با اشاره به اینکه شیوه نامه جدید اخذ رضایت در پرونده‌های قتل توسط معاون رئیس قوه قضاییه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در ابتدای سال ۱۴۰۱ برای پیگیری صلح در پرونده‌های قتل تدوین شد، گفت: در راستای اجرای دقیق شیوه‌نامه، برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفت و اعضای کارگروه متناسب با دستورالعمل شیوه‌نامه و جایگاه اجتماعی و نقشی که در سازش پرونده‌های مهم داشتند شناسایی شدند.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان ادامه داد: پس از صدور ابلاغ برای اعضای کارگروه، با تشکیل منظم جلسات به صورت ماهانه و پیگیری پرونده‌های قتل با استفاده از ظرفیت بزرگان، معتمدان، افراد دارای نفوذ و جایگاه اجتماعی اقدامات خوبی انجام شد.

وی افزود: به یاری خداوند با تلاش اعضای کارگروه، روسای حوزه‌های قضائی، مددکاران زندان، اعضای شورا‌های حل اختلاف، صلحیاران و ریش سفیدان استان تاکنون ۷۰ فقره پرونده محکوم به قصاص نفس در سیستان و بلوچستان به سازش ختم شده و ۷۰ نفر به آغوش خانواده بازگشته‌اند.

رئیس کارگروه صلح در پرونده‌های قتل استان سیستان و بلوچستان با اشاره به پرونده‌های سازش یافته قصاص نفس، گفت: از تعداد ۷۰ فقره پرونده محکوم به قصاص نفس که به سازش ختم شده، ۲۶ فقره پرونده در شعبات سازشی مرکز استان، ۵ فقره پرونده در شهرستان سراوان، ۲ فقره پرونده در شهرستان خاش، ۳ فقره پرونده در شهرستان هیرمند، میرجاوه، دلگان، مهرستان و زهک هرکدام یک فقره پرونده، ۲ فقره پرونده در دشتیاری، ۶ فقره پرونده در زابل، ۸ فقره پرونده در ایرانشهر، ۹ فقره پرونده در چابهار و ۵ فقره پرونده در فنوج به سازش ختم شده است.

حجت‌الاسلام مصطفوی‌نیا ضمن قدردانی از تلاش اعضای کارگروه صلح در استان خاطرنشان کرد: امیدواریم این رویه برای سال آینده نیز همچنان تداوم داشته باشد تا بتوانیم بیش از پیش در راستای سنت حسنه صلح و سازش در استان گام برداریم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار