دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز دوشنبه در پیامی به همایش ملی حکیم ملاهادی سبزواری گفت: این حکیم گرانقدر ایام مدیدی به تحقیق و پژوهش در زمینه علوم مختلف اسلامی به ویژه فلسفه اسلامی پرداخت و با نوشتن کتاب «شرح منظومه» که به آموزش حکمت متعالیه در تمام ابواب پرداخته است، جایگاه آموزشی والایی یافت.
وی افزود: کتاب "شرح منظومه" حکیم سبزواری نزدیک به دو قرن، به مهمترین کتاب آموزشی در فلسفه اسلامی تبدیل شد و برنامه درسی حوزهها و محافل علمی فلسفه اسلامی را تحت الشعاع خود قرار داد.
دکتر زلفیگل در بخش دیگری از پیام خود افزوده است: این حکیم فرزانه علاوه بر طی نمودن طریق علمی و پژوهشی، به تهذیب نفس پرداخته و در عرفان و زهد به مدارج والایی دست یافت و کرامات ایشان زبانزد عام و خاص گشت.
وی بیان کرد: سرزمینِ سربلند ایران، سرزمینِ فرزانگان و فرهیختگانی است که به جِدّ و جَهد، از اعاظم علم و خداوندگاران معرفت روزگار خویش و دیگر روزگاران گردیدهاند و در منظومه سرآمدان تعلیم و تهذیب، خورشیدوار درخشیدهاند و روشنی آفریدهاند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: با اغتنام وقت و ابراز خرسندی از پاسداشت مقام این دانشمند بزرگ و حکیم فرزانه، قدردان برگزارکنندگان هشتمین همایش ملی حکیم سبزواری در دانشگاه حکیم سبزواری، در روز ملی منتسب به ایشان، هستم.
دکتر زلفیگل در این پیام افزوده است: برگزاری و گرامیداشت مفاخر علمی و فرهنگی این مرز و بوم سنت حسنهای است که در این دانشگاه انجام شده و امسال با برگزاری هشتمین همایش با عنوان کاربردی «طراحی و آسیبشناسی برنامه درسی و متون آموزشی فلسفه اسلامی» وارد مرحلهای دیگر شده و رویدادی را رقم زده که استادان، پژوهشگران و دانشجویان را گردهم آورده تا به بحث و گفتگو پیرامون برنامه درسی و متون آموزشی بپردازند.
وی اضافه کرده است: این امری مهم و رویدادی ارزنده است که ثمرات آن در نظام آموزشی دانشگاهی نمایان خواهد شد و در صورت اهتمام به آن منشاء تحول در این رشته و رشتههای مرتبط در علوم انسانی خواهد بود. بدین اشتیاق و نشاط، از پروردگار دانش میخواهم که میراثداران سزاواری برای گنجینههای سرافرازی و سربلندی علم و معرفت و معنویت این کهنملت باشیم.
همایش ملی حکیم سبزواری روز دوشنبه، هشتم اسفندماه، همزمان با روز ملی بزرگداشت آن حکیم با حضور پژوهشگران، دانشگاهیان در دانشگاه حکیم سبزواری گشایش یافت.