دوازدهمین کنگره امام سجاد (ع) در قم برگزار شد که در پایان این مراسم از کتاب مستند و مرجع یاران امام به روایت اسناد ساواک (مربوط به زندگی و مبارزات آیت الله نعیم آبادی) رونمایی شد.

دوازدهمین کنگره امام سجاد (ع) امروز در سالن همایش‌های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد که در این مراسم از کتاب مستند و مرجع یاران امام به روایت اسناد ساواک (مربوط به زندگی و مبارزات آیت الله نعیم آبادی) رونمایی شد.

آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری، آیت الله نعیم آبادی، استاد حوزه علمیه و اساتید و فضلای حوزه علمیه در این مراسم حضور داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده در این مراسم گفت: دوران امام سجاد (ع) دوران منحصر به فردی است به خصوص بعد از جریان عاشورا که بسیاری از کادر مرکزی شیعه و بزرگان آن یا در جریان عاشورا و یا در قیام‌های بعد از آن به شهادت رسیدند.

او افزود: در این دوران سخت، امام سجاد (ع) با تربیت کادر مناسب به تقویت خط و مکتب اهل بیت (ع) همت گماشتند و در آن شرایط خفقان و اختناق شدید، کار بسیار دشواری را انجام دادند، چرا که بستر و زمینه را برای نهضت علمی فرزندان بزرگوارشان، امامین باقرین (ع) فراهم نمودند.

رئیس شورای سیاستگذاری کنگره امام سجاد (ع) عنوان کرد: اگر نهضت علمی امام باقر (ع) در تبیین دایره المعارف ارزشمند اسلامی و برکات آن را می‌بینیم، باید توجه داشت که زیرساخت اصلی این حرکت و زمینه سازی برای تربیت شاگردان را حضرت سجاد (ع) مهیا کردند.

عبادی‌زاده ادامه داد: در واقع امام سجاد (ع) در جهت حرکت مبارک جهاد تبیین، بار امانت بزرگی را بر دوش گرفتند و این مرحله توأم با دشواری‌ها و سختی‌های بسیاری بوده که باید ابعاد آن به درستی تشریح شود.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده با اشاره به این که حضرت سجاد (ع) در جهت تبیین معارف و روشنگری درجامعه اسلامی، کار مهمی را انجام دادند، گفت: امام سجاد (ع) در راستای عمل به جهاد تبیین ابزار‌ها و سلاح‌های تأثیرگذاری همچون دعا را مورد استفاده قرار دادند تا جامعه در بستر‌ها و زمینه‌های مختلف در مسیر هدایت قرار گیرد.

رئیس شورای سیاستگذاری کنگره امام سجاد (ع) افزود: جریان اُموی به دنبال انحراف جامعه اسلامی از مسیر صحیح خود بود و امام با زبان فطرت و در مسیر جهاد تبیین جلوی جریان انحراف ایستادند. صرف نظر از دین و مذهب، زبان فطرت، زبانی است که هر بشری می‌پذیرد و شیوه حضرت سجاد (ع) مبتنی بر همین مساله بود به خصوص این که در قالب دعا و مناجات به افشاگری نسبت به جامعه و حاکمیت سیاسی پرداخته و زمینه هدایت افراد را فراهم کردند.

امام جمعه بندرعباس همچنین بیان کرد: در راستای تربیت نسل و شکوفایی عقول، ایشان با نهضت علمی و فرهنگی گام‌های بزرگی برداشتند که ثمرات آن را در دوران‌های بعد بیشتر شاهد بودیم.

او افزود: به جز دعا، خطبه‌ها و سخنان امام سجاد (ع) در کوفه و شام باعث شد که جامعه آن زمان به خودش بیاید و روشنگری حضرت در خصوص طواغیت زمانه زمینه ساز بیداری مردم شد.

او گفت: امام سجاد (ع) با روضه‌ها و گریه‌های خویش به تبیین حقایق جریان عاشورا می‌پرداخت و چقدر حرکت ایشان اثرگذار بود. حضرت از هر فرصتی برای تبیین گری استفاده می‌کردند تا مضامین عالی و معارف ناب اسلام به مردم برسد و صحیفه سجادیه به عنوان زبور آل محمد (ع) در اختیار ماست و این کتاب شریف متعلق به همه بشریت با هر زبان و مذهبی است و تنها اختصاص به شیعه ندارد.

نماینده، ولی فقیه در استان هرمزگان همچنین با اشاره به این که برای اصلاح رابطه بنده با خدای متعال، بهترین منبع همین صحیفه است، افزود: امروز اگر ما این معارف را به دنیای بشریت عرضه کنیم، جهانیان شیفته و علاقه‌مند این معارف خواهند شد, به برکت امام سجاد (ع) این معارف در اختیار ماست تا از این‌ها در راستای جهاد تبیین در جامعه بشری استفاده کنیم، بخش پایانی این کنگره روز چهارشنبه هفته جاری در جزیره قشم برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی لبخندان در این مراسم بیان کرد: خدای متعال عنایت فرمود که دوازده سال پیش پرچم صحیفه سجادیه در استان هرمزگان به اهتزاز درآید و در همان آغاز به ذهن خودمان هم نمی‌رسید که این کنگره و برنامه این قدر برکات به همراه داشته باشد.

او با اشاره به فرازی از بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند برای اصلاح جامعه، صحیفه سجادیه کافی است، گفت: حضرت آقا فرمودند که باید کسانی این حرکت را دنبال کنند و ما به عنوان سربازان ولایت در راستای عمل به این مطالبه، کار را شروع کردیم و امروز دوازدهمین کنگره بین المللی صحیفه سجادیه را برگزار می‌کنیم.

مدیر مؤسسه اندیشه‌های اسلامی سجادیه افزود: برای نخستین بار در طول این سالها، در روز میلاد امام سجاد (ع) این کنگره را برگزار کرده ایم و تلاش ما از ابتدا این بود که این کنگره دارای عقبه علمی باشد و لذا مرکز تخصصی صحیفه سجادیه تأسیس شد و ما باید در همین جا از تلاش‌ها و زحمات مسئول و کارکنان این مرکز پربرکت تشکر کنیم.

لبخندان همچنین ادامه داد: ما در مرکز تخصصی صحیفه سجادیه در ابتدای امر مکان مناسبی هم نداشتیم، اما اینک ساختمان مجهزی در قم داریم و هدف ما نیز در این مجموعه آموزش طلاب و روحانیونی است که کلام نورانی حضرت سجاد (ع) در صحیفه را به گوش آحاد مردم برسانند.

مدیر مؤسسه اندیشه‌های اسلامی سجادیه با اشاره به آموزش بیش از ۲۰۰ طلبه سطح سه به بالا و صد‌ها نفر نیز به شکل غیرحضوری در این مجموعه گفت: در بخش پژوهش موفق به چاپ و تدوین بیش از ۱۰ اثر نفیس شده ایم، به نحوی که حتی نسبت به گروه سنی کودکان و نوجوانان نیز کار‌هایی تولید و ارایه شده است.

مدیر مؤسسه اندیشه‌های اسلامی سجادیه بیان کرد: برای این که با سخن صحیفه که آرامش دهنده است، جامعه بیشتر مأنوس شود، برنامه‌های عمومی تدارک دیده و اجرا شده است ضمن آن که با همکاری نهاد‌ها و ارگان‌ها و ادارات مختلف، برنامه‌های متنوع و جذابی تاکنون برگزار شده است.

مدیر مؤسسه اندیشه‌های اسلامی سجادیه با بیان این که از جمله اهداف مهم ما ترویج فرهنگ متعالی برگرفته از معارف صحیفه سجادیه است، گفت: به لطف الهی در این سال‌ها کار‌های خوبی شده و ما این توفیق را پیدا کرده ایم که سربازان کوچکی در این مسیر نورانی باشیم و انشاء‌الله فعالیت‌های ما به لطف خدا و عنایات اهل بیت (ع) در سطح جامعه پربرکت و تأثیرگذار باشد.

حجت الاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری سهروردی در میزگرد کنگره بین المللی امام سجاد (ع) که در سالن همایش‌های غدیر برگزار شد، گفت: امروز شیعه فقط در مرز‌های ایران خلاصه نمی‌شود بلکه به مراکز اسلامی و دانشگاه‌های جهان نفوذ کرده است.

او افزود: امروز شیعه به فراسوی مرز‌ها رفته است، امروز فقه و کلام و فلسفه شیعه و معارف اهل بیت در جهان مورد پژوهش قرار می‌گیرد. دعا‌های امام سجاد فقط در درون مرز‌ها نباید بماند. این دعا فقط برای مسلمان شیعه نیست بلکه زمزمه مسیحیان است و می‌تواند آرامبخش بیماران در بیمارستان‌ها باشد.

حجت الاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری سهروردی با بیان اینکه از نوع درس‌های خارج در اروپا دیده می‌شود، گفت: تمام مشکل ما در عدم صدور صحیفه سجادیه، تاخر شناختی غرب است و باید بپذیریم که غرب امروز تغییر کرده است.

او افزود: دنیای امروز به دعاتراپی نیاز دارد و صحیفه سجادیه می‌تواند بخشی از نقش آفرینی در جهاد تبیین باشد و این جهاد منحصر در داخل مرز‌ها نیست.

دکتر راشدالراشد در نشست تخصصی ظرفیت‌های تبلیغی صحیفه سجادیه ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این کنگره بیان کرد: برای معرفی سیره و سبک زندگی امام سجاد (ع) و به خصوص صحیفه سجادیه باید از همه ظرفیت‌ها به درستی استفاده کرد تا بشریت امروز بیش از پیش با این گنجینه عظیم آشنا شود.

او افزود: به طور خاص باید به اهمیت مقوله پژوهش و مقالات علمی و تحلیلی اشاره کنم که باید بیش از پیش به آن‌ها توجه کرد.

دکتر راشدالراشد همچنین گفت: دوران زندگی و امامت حضرت سجاد (ع)، یک دوران سخت و پیچیده‌ای است و ایشان با ابزار دعا و مناجات ضمن تبیین معارف ناب اهل بیت (ع) به مقابله با جریان‌های انحرافی در جامعه اسلامی پرداختند.

این اندیشمند بحرینی در ادامه ضمن اشاره به آیاتی از قرآن کریم بیان کرد: امروز بشر بیش از هر زمان دیگری نیازمند آموزه‌های وحیانی است و در این میان، دعا بهترین سلاح برای دریافت این معارف است.

دکتر راشدالراشد بیان کرد: بشر امروز با بحران‌های مختلفی درگیر است که راه غلبه بر آن‌ها ارتباط با خدای متعال و تقویت بُعد معنویت گرایی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.