در شرایطی که دستاوردهای نوین و بی بدیل ایران مقتدر در عرصه نظامی جهانیان را به حیرت وا داشته واحدهای دانشبنیان نیز با عزمی جزم و ارادهای مصمم پای کار آمدند تا روند تحریمهای صنعت را معکوس و با تولیدی راهبردی کشورهای تحریمکننده را نیازمند و محتاج تولیدات صنعت داخلی در حوزه انرژی کنند.
پهباد ۱۳۶، موشک هایپرسونیک و موارد مشابهی از این دست به عنوان گوشههای از دستاوردهای نظامی و بینظیر ایران مقتدر در دنیا، الگویی ایدهآل برای متخصصان توانمند داخلی شده تا در سایه خودباوری، دانش و استعداد ذاتی خود بتوانند صنعت را در مسیر خنثیسازی و عبور از کوران تحریمها کمک دهند.
جوانان برومند و متخصص ایران زمین که از تاریکترین دوران خود نیز راه به روشنی و قلههای رفیع پیشرفت پیدا کرده اکنون نیز مصمم هستند تا در عرصه صنعت کشور را برای غلبه بر تحریمها مددرسان باشند.
یکی از راههای این مهم تحقق شعار سال رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحقق تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین است که جامعه دانشگاهی لحظهای از این شعار راهبردی عقبب ننشته و در واپسین روزهای سال نیز همچنان استوار و ثابت قدمتر از هر زمان دیگری در این عرصه گام برمیدارند.
در این بین دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بخشی از ظرفیت دانشگاهی کشور چند صباحی پیش با برپایی رویداد ملی "عصر امید" در پایتخت سیاسی کشور در تهران اکنون با برپایی رویداد یاد شده در عسلویه استان بوشهر به عنوان پایتخت انرژی کشور تلاش میکند تا پیوند صنعت و دانشگاه با فاصله گرفتن از شعارهای کلیشهای و تکراری در میدان کار نیز رقم بخورد.
نمایشگاه رویداد ملی عصر امید تا دهم اسفند در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برپاست که در این نمایشگاه ۵۴ شرکت از ۱۴ استان کشور دستاوردهای خود را به معرض نمایش میگذارند.
دانشگاه آزاد اسلامی استانهای خوزستان، اردبیل، اصفهان، تهران، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، همدان، البرز، قزوین، گیلان، مرکزی و واحد مستقل علوم و تحقیقات آخرین دستاوردهای پژوهشی و فناورانه خود را در این نمایشگاه ارائه کردهاند.
به فاصله دقایقی کوتاه از گشایش نمایشگاه رویداد ملی عصر امید در عسلویه به عنوان کانون اصلی تولید گاز کشور، چراغ اول با قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر در طرح تولید مخازن کامپوزیتی گاز مایع روشن شد. (مخازن کامپوزیتی تیپ ۴ تولید شده در این طرح برای ذخیرهسازی و حمل گاز مایع برای مصارف صنعتی، خانگی و سوخت خودرو کاربرد دارند.)
این تفاهمنامه ۴۷۰ میلیارد ریالی مابین صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی منعقد شد تا آغازی امیدوارکننده بر دورانی جدید از فعالیت دانش بنیانها در پایتخت انرژی باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این ارتباط گفت: کشور در سال تولید و اشتغال دانش بنیان و همچنین دوران غلبه بر تحریم نیازمند همراهی و پیوند بیشتر دانشگاه با صنعت است.
محمدمهدی طهرانچی که با هدف افتتاح دومین رویداد ملی عصر امید خود را به عسلویه پایتخت انرژی کشور رسانده بود، اضافه میکند: دانشگاهیان و شرکتهای دانش بنیان باید در فضای زندگی صنعتی و تولید کشور نقش آفرینی بیشتر و موثرتری داشته باشند تا از این طریق دانش بنیانی صنعت را محقق کنند.
در همین راستا و در ادامه نمایشگاه عصر امید تهران با برپایی نمایشگاه عصر امید در عسلویه جمعی از شرکتهای تخصصی و منتخب نمایشگاه نخست در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به صورت تخصصی حضور پیدا کردند.
طهرانچی یادآور شد: در این نمایشگاه شرکتهای مختلفی از استانهایی مانند بوشهر، خوزستان، چهارمحال و بختیاری در قطب و پایتخت گاز کشور حضور پیدا کردند تا اتصال بین مجموعههای دانش بنیان و صنعت بخوبی محقق شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان میکند: در همین زمینه و در نشست تخصصی رویداد ملی عصر امید موضوع تعامل روشمند و نظاممند دانشگاه و صنعت مورد بررسی قرار میگیرد چرا که این مهم با رویکرد شعاری و رفت و آمدهای تکراری رنگ واقعیت نمیگیرد.
رئیس شورای راهبردی پتروشیمیهای منطقه ویژه انرژی پارس جنوبی نیز گفت: این مجموعه با روی باز پذیرای جامعه دانشگاهی است تا از ظرفیت این حوزه بخوبی برای کمک به صنعت استفاده شود.
حجت نظری افزود: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال دانش بنیان و اشتغال آفرین نام نهاده شده برای استفاده از ظرفیت دانشبنیانها در بخشهای نفت، گاز و پتروشیمی اهتمام جدی وجود داشته و از هیچ تلاشی دریغ نمیشود.
به عقیده وی صنعت برای پیشرفت و تعالی هیچگاه بی نیاز از دانش و فناوری روز نبوده که با چنین رویکردی دانش بنیانها باید با شتاب و نقش آفرینی بیشتری وارد گود شوند.
روز گذشته و در تکاپوی بوشهریها برای استقبال از رئیس جمهور دولت مردمی ایران قوی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر خود را به کانون دانش بنیانهای منتخب رسانده بود تا با این حضور از نگاه ویژه مدیریت استان به شرکتهای این حوزه بگوید.
اکبر پورات گفت: هدف از برگزاری رویداد ملی عصر امید، ارتباط دانشگاه آزاد با مجموعه صنعت است که این مهم بخوبی کلید خورده است و مجموعه استانداری بوشهر نیز با تمام توان این تعامل را پیش میبرد.
وی افزود: در این راستا از شرکتهای دانش بنیان نیز حمایت جدی میشود تا بتوانند در عرصه صنعت کشور نقشی پویا و فعالتر داشته باشند.
فرماندار عسلویه در آیین برپایی این نمایشگاه گفت: ظرفیتهای بی نظیر و ارزشمندی در عسلویه وجود دارد که شرکتهای دانش محور میتوانند بخوبی به این حوزه کمک کنند.
سید علی هاشمی افزود: فرمانداری عسلویه نیز به سهم خود تلاش میکند تا در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه اقدامهای راهبردی و مهمی محقق شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر که خود میزبان این نمایشگاه دانشبنیان بود گفت: در رویداد ملی عصر امید، ۵۴ شرکت برخوردار از محصولات تجاری سازیشده از سراسر ایران حضور دارند.
سروش حیدریسنگستانی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر به عنوان نماینده تمامی شرکتها پیگیر وحدت ایجاد شده و ثمردهی قراردادهای منعقد شده بین شرکتهای دانشبنیان و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس خواهد بود.
به گفته وی رویداد ملی عصر امید فرصتی برای شناسایی ایدهها و استعدادهای برتر گروهها، شرکتها، ظرفیتهای آزمایشگاهی حوزههای مختلف فناوری است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر یادآور شد:نخستین رویداد ملی عصر امید در تهران برگزار شد که در این نمایشگاه محصولات، دستاوردها و تولیدات سه هزار شرکت فناور، خلاق و دانشبنیان عرضه شد.
حیدری سنگستانی ادامه داد: رویداد ملی عصر امید اکنون با همکاری منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی، فرمانداری شهرستان عسلویه و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در پایتخت انرژی محقق شده تا اقدامهای مهم و استراتژیکی در این منطقه رقم بخورد.
به گفته وی شرکتهای دانشبنیان برای خنثی کردن تحریمهای ظالمانه دشمنان در تولید تجهیزات مورد نیاز صنایع پارس جنوبی بر اساس توانمندی تحول شگرف ایجاد کردند که با توجه به نیاز کشور این رویه باید با عزمی مصمم ادامه پیدا کند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی به ایرنا گفت: بهرهبرداری از فاز ۱۴ به عنوان آخرین پالایشگاه مشترک در پارسجنوبی نویدبخش آیندهای روشن برای کشور و صنعت نفت برای بومیشدن این صنعت است.
به گفته سخاوت اسدی این فاز در روزهای آتی توسط ریاست جمهور به عنوان ایرانیترین پالایشگاه کشور که بیش از ۷۰ درصد تجهیزات آن توسط نیروهای بومی تولید شده است، به بهره برداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: در مقطعی توان یک متر لولهگذاری در دریا نداشتیم، اما امروز با پیشرفت روزافزون توان متخصصان داخلی روزانه بیش از یکهزار متر لوله گذاری در دریا انجام میشود.
اسدی اضافه کرد: چنین پیشرفتهای خیره کنندهای بدون تردید در سایه میداندادن به واحدهای دانشبنیان محقق شده است که این رویه باید با نگاه و حساسیت بیشتری در منطقه دنبال شود.
منبع: ایرنا