مستند «سایه‌ها» تولید جدید شبکه مستند به کارگردانی محسن فارسی و تهیه‌کنندگی محمدعلی فارسی با نگاهی متفاوت به فضای مجازی آماده پخش شد.

محسن فارسی درباره این فیلم گفت: «سایه‌ها» مقوله فضای مجازی را از دو بعد اجتماعی و اقتصادی مورد بررسی قرار داده اتفاقی که تاکنون کمتر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

این کارگردان افزود: این فیلم ۳ بخش دارد. بخش اول با مروری بر پیشینه پیشرفت‌های تکنولوژی در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی، نگاهی به دهه ۲۰۰۰ میلادی دارد که در آن فضای مجازی شکل می‌گیرد. از همین زمان است که توجه به ابعاد اقتصادی و اجتماعی فضای مجازی اهمیت پیدا می‌کند. در بخش دوم نگاهی دقیق‌تر به فضای مجازی داشته و اشاره می‌کنیم که چرخ‌های اقتصادی و اجتماعی چگونه تنظیم می‌شوند. در بخش سوم نیز با رویکردی نقادانه اشاره می‌کنیم که نگاه ما به فضای مجازی، موضوعی امنیتی است، در حالی که دنیا چالش‌های دیگری را در این زمینه دنبال می‌کند.

فارسی درباره انتخاب نام این مستند گفت: به نظر می‌رسد فضای مجازی ابعاد وسیعی دارد که دیده نمی‌شوند. این ابعاد اگرچه حقیقی نیستند، اما تاثیرات زیادی دارند.

او درباره پژوهش این مستند هم گفت: در ابتدا این فیلم قرار بود بخشی از یک مجموعه بزرگتری باشد و به همین دلیل پژوهش زیادی داشت، اما بعد از اتفاقاتی که در ماه‌های اخیر برای فضای مجازی رخ داد، تصمیم گرفتیم کار جداگانه‌ای تولید کنیم.

این کارگردان گفت: این مستند آرشیو محور است و بار اصلی روی متن است که آنهم از پژوهش برآمده است.

نویسنده و کارگردان این مستند محسن فارسی است و از دیگر عوامل آن می‌توان به تهیه‌کننده: محمدعلی فارسی، تحقیق و پژوهش: علیرضا عسگری، مشاور کارگردان: سید احمد موسوی و گفتار متن: داود نماینده اشاره کرد. این مستند پنج شنبه ۱۱ اسفند ساعت ۲۲ پخش می‌شود و تکرارش روز بعد ساعت ۱۵ خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Ali
۲۳:۰۶ ۱۸ اسفند ۱۴۰۱
در انتهای مستند مطالبی گفته می شود با این مضمون که در همه جهان هر کس در حیطه خودش نظر می دهد و فیلمی از هیتلر نمایش می دهد و می گوید که هیتلر در چیزهایی که سواد نداشت دخالت می کرد و در ایران هم نمایندگان مردم باید برای فیلتر شدن و نشدن فلان اپلیکیشن نظر بدهند بعد هم فیلمی از امام هم که ربطی به این موضوع ندارد برای تایید حرف مستند آورده شده است.
این طور به نظر می رسد که سازندگان مستند این همه آسمان و ریسمان به هم بافته اند که حرف خودشان را بزنند. محض اطلاع عرض می کنم که در هر کشوری قانون تعیین می کند که کدام نهاد چه کار کند. در امریکا nsa که یک نهاد نظامی است مسئول کنترل اینترنت است.در کشور ما هم شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی فضای مجازی متولی کنترل اینترنت هستند. این ها نهاد های قانونی کشور اند تهیه کنندگان این مستند به چه حقی آنتن سیما را می گیرند تا اراجیف خودشان را پخش کنند و در جامعه بحران جدید درست کنند؟؟؟
ناظر پخش چه کار می کرده؟
آخرین اخبار