جمال فرزانه رئیس دادگستری تایباد در همایش بررسی علل و پیامدهای پدیده کودک همسری در تایباد گفت: پدیده کودک همسری در این شهرستان به ۱۳ سالگی رسیده و این سن برای بانوان به طور قطع شروع بلوغ نخواهد بود.
او افزود: قانون ازدواج موارد مالی زیادی را درنظرگرفته است؛ اما درباره سن ازدواج تصریحی نداشته است که در این بین بانوان متضرر میشوند.
رئیس دادگستری تایباد ادامه داد: وقتی برای افتتاح حساب بانکی یا پرداخت یارانه، سن ۱۸ سال قانونی به شمار میآید؛ پس باید در سن ازدواج و پیشگیری از کودک همسری دقت بیشتری شود.
فرزانه بیان کرد: انسان در بلوغ فقهی شاهد تغییرات بدنی و واجب شدن احکام دینی و در بلوغ اجتماعی شاهد رشد ذهنی و عقلی است و به هویت خویش دست پیدا میکند که برای آغاز یک زندگی مشترک، باید این دو مولفه مدنظر قرار گیرد.
او تصریح کرد: این همایش با حضور دانشجویان سرآغاز یک کار تحقیقی و پژوهشی در حوزه پدیده کودک همسری است که نتیجه آن به قوه قضاییه منعکس و ارسال خواهد شد.
یکی از عوامل طلاق، کودک همسری است
در ادامه این همایش نیز جعفر صدیقی دادستان عمومی و انقلاب تایباد گفت: طلاق به عنوان یک حلال مشکلات در صدر پروندههای ورودی به حوزه قضایی این شهرستان است که یکی از عوامل مهم آن پدیده کودک همسری محسوب میشود.
او افزود: کودک همسری در مناطق کمتر توسعه یافته، بیشتر یافت میشود و خراسان رضوی یکی از آن مناطق است.
دادستان عمومی و انقلاب تایباد ادامه داد: ورود دستگاه قضا به این پدیده اجتماعی به علت تکلیفی است که قانون معین کرده و همچنین حمایت از حقوق عامه از جمله حقوق کودکان است.
صدیقی بیان کرد: قانونگذار سن ازدواج را مشخص و برای افراد دخیل در وقوع ازدواج در سنین پایین جرم انگاری کرده است.
او تصریح کرد: اصل ازدواج یک پیوند آسمانی است و حتی یکی از توصیه برای پیشگیری از جرم، همین ازدواج کردن است.
دادستان عمومی و انقلاب تایباد تاکید کرد: در حوزه جلوگیری از کودک همسری، پیشگیری با استفاده از راه حلهای فرهنگی اجتماعی است؛ زیرا راهکار پلیسی نتیجه عکس میدهد.