مسعود حقیقت در سی و یکمین جلسه مدیران پاسخگو، به تشریح وضعیت آب و هوای استان طی هفتههای پایانی سال جاری و ایام نوروز پرداخت و با اشاره به پیشبینی احتمال وقوع بارشهای شدید و رگباری برای روزهای پایانی امسال، میزان بارشها تاکنون را بیش از میانگین بلندمدت و سالانه دانست، اما تاکید کرد که این بارندگیها به معنای پایان خشکسالی نیست.
او با اشاره به وجود ٢٣٦ ایستگاه سنجش بارندگی و راهاندازی و تجهیز ١١ ایستگاه هواشناسی در فارس، گفت: در حال حاضر فارس دارای یک شبکه قدرتمند انواع شبکه هواشناسی بوده و با برخورداری از ایستگاههای متنوع هواشناسی، در رتبه نخست کشور قرار دارد.
حقیقت با اشاره به وجود ایستگاه هواشناسی در ۳۳ شهرستان از ۳۷ شهرستان فارس، گفت: تا پایان سال آینده، ۳۷ شهرستان فارس ایستگاه هواشناسی خواهد داشت.
مدیرکل هواشناسی فارس همچنین با اشاره به بارندگیهای اخیر و انتظارات بارشی طی دو ماه آینده و اوایل فرودین ماه ١٤٠٢، گفت: وضعیت بارش استان تاکنون فراتر از میزان نرمال بوده و در نیمه دوم فرودین ماه سال جدید نیز این بارشها با گرایش به نرمال و فراتر از حالت نرمال ادامه خواهد داشت.
حقیقت، میانگین بارش استان را ٢١٩ میلی متر اعلام و ضمن بیان اینکه این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٢٦ درصد رشد داشته است، گفت: بررسی بارش درازمدت نیز حکایت از رشد ٢٣ درصدی دارد.
مدیرکل هواشناسی فارس در ادامه پربارشترین نقاط این استان را شهرستانهای سپیدان، نورآباد، ممسنی و کازرون اعلام کرد و گفت: شهرستانهای اوز، خنج و لامرد کمترین بارش را داشتند.
حقیقت با بیان اینکه بعد از بیستم اسفند امسال، احتمال وقوع بارشهای قدرتمندی در استان فارس وجود دارد، گفت: این سامانه رگباری و زودگذر است.
او گفت: از ٢٠ اسفندماه به بعد بارشها به سمت فراگیری و همه گیری خواهد رفت و فراتر از حد معمول مرکز استان و بخش زیادی از شهرستانهای استان را در بر خواهد گرفت.
مدیرکل هواشناسی فارس گفت: سامانهای که اواخر امسال وارد فارس میشود، کوچک مقیاس و کم دوام است لذا بارشها به صورت رگباری و با شدت زیاد خواهد بود.
حقیقت همچنین با بیان اینکه اداره کل به صورت پیامکی اطلاعات را به شهروندان میرساند، گفت: اگر سامانه جوی خطرناکی وارد استان شود از طریق پیامک به اطلاع شهروندان و مسافران خواهیم رساند.
او در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اینکه آیا بارشهای اخیر موجب خروح استان از وضعیت خشکسالی شده است؟ عنوان کرد: معتقدیم هنوز به ما طبیعت بدهکاریم، زیرا ١٢-١٣ سال خشکسالی داشتهایم و اگر تا ٤-٥ ساله دیگر هم چنین بارشهایی داشته باشیم باز هم در خشکسالی قرار داریم.
مدیرکل هواشناسی فارس گفت: دمای استان در روزهای آتی تا اواسط فرودین ماه ۱۴۰۲ رو به کاهش خواهد رفت و پس از آن شاهد روند افزایشی دما خواهیم بود.
حقیقت همچنین در خصوص برنامه این اداره کل برای باروری ابرها در استان، گفت: مطالعات این موضوع توسط اداره هواشناسی و وزارت نیرو در دست انجام است، اما متولی اصلی بارورسازی ابرها وزارت نیروست. در خوشبینانهترین حالت بارورسازی ابرها ٢٠ درصد به توان بارشی ابر کمک میکند.
مدیرکل هواشناسی فارس با بیان اینکه با توجه به کاهش دما در روزهای پایانی اسفند امسال و اواسط فروردین سال آینده احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزان وجود دارد، گفت: کشاورزانی که در سامانه هواشناسی ثبت نام کردهاند، میتوانند به صورت روزانه آخرین اطلاعات و اخبار از وضعیت دما و بارشها رصد کنند.