معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: پرندگان مهاجر مناطق سیبری و آسیای میانه که شهریور امسال برای زمستان گذرانی وارد آبگیر‌های استان شده بودند این مناطق را به مقصد زیستگاه‌های اصلی خود ترک کردند.

جمشید عبدی پور معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت:بازگشت پرندگان آسیایی به زیستگاه‌های خود از ابتدای اسفندماه آغاز شده و هم اکنون تعداد انگشت شماری از آنان در آبگیر‌های کهگیلویه و بویراحمد باقی مانده اند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: پرندگان مهاجر بیشتر از گروه‌های اگرت ها، حواصیل ها، اردک ها، باکلان‌ها و کشیم‌ها هستند که با توجه به شرایط توپوگرافی، اقلیمی، پوشش گیاهی مختلف و وجود زیستگاه‌های مناسب هر ساله آبگیر‌های کهگیلویه و بویراحمد را برای زمستان گذرانی انتخاب می‌کنند.

به گفته کارشناسان، ۷۰ درصد از گونه‌های پرندگان که آبگیر‌های کهگیلویه و بویراحمد را برای زمستان گذرانی انتخاب می‌کنند آبزی و سایر پرندگان را کنار آبزی تشکیل می‌دهد.

وی بیان کرد: رودخانه‌های بشار، مارون، زهره، تنگ سرخ، کبکیان، خرسان، شاه بهرام و سد‌های مارون، کوثر، شاه قاسم، تالاب‌های برم الوان و مورد زرد زیلایی از جمله مکان‌هایی هستند که همه ساله از اواسط شهریور تا اواخر زمستان میزبان پرندگان مهاجر هستند.

عبدی پور ابراز کرد: پایش منابع آبی با هدف پیشگیری از شکار غیر مجاز و پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری‌های خاص از قبیل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تمام زیستگاه‌های محل استقرار پرندگان مهاجر انجام شده است.

وی تاکید کرد:پرندگان مهاجر مخلوقاتی شگفت‌انگیز هستند که با مطالعات فراوان هنوز کسی توضیحی قطعی از شیوه و چگونگی مهاجرت آنان ندارد و این پرندگان هزاران کیلومتر را با گذر از قاره‌های مختلف طی می‌کنند.

عبدی پور عنوان کرد: کشورمان یکی از مهم‌ترین شاهراه‌های مهاجرتی پرندگان است و زیستگاه‌های زمستان گذرانی ارزشمندی برای گونه‌های زیادی از پرندگان مهاجر آبزی در ایران و به ویژه استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

وی می‌گوید: کوچ پرندگان به معنای حرکت دسته جمعی آنان از سرزمین‌های پست به سمت ارتفاعات و یا بر عکس اطلاق می‌شود.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در مهاجرت فصلی پرندگان در زمانی خاص زادگاه و محل تولید مثل خود را ترک و دوباره به زادگاه خود برمی گردند.

وی بیان کرد: در دنیای پرندگان مهاجرت روزانه برای تامین غذا نیز مشاهده می‌شود.

عبدی پور تاکید کرد:گاهی تغییرات دمایی هوا، خشکسالی و بارندگی‌های نابهنگام باعث مهاجرت پرندگان می‌شود.

عبدی پور ابراز داشت: برخی پژوهشگران معتقدند که حداقل در مورد پرندگانی که در نیمکره شمالی زندگی می‌کنند دوران‌های یخبندان انگیزه مهاجرت به ترک زادگاه می‌شود، اما برخی از آنان به دلیل علاقه زیادی که به وطن خود دارند به محض ملایم شدن هوا به زاگاهشان بازمی گردند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.