محمد صادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی و دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت : بخش بزرگی از آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به مصارف کشاورزی میرسد که در این راستا اجرای برنامههای نرم افزاری برای اصلاح الگوی کشت ضروری است.
وی با بیان اینکه بدون همراهی مردم نمیتوان برنامههای نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه را اجرا کرد، افزود: همراه سازی افکار عمومی برای احیای دریاچه امر ضروری و مهم است.
معتمدیان ادامه داد: مردمی سازی سیاستهای احیای دریاچه نقش بسزایی در اجرای برنامهها دارد و بدون شک این مسیر نیازمند همراهی و مشارکت اقشار مختلف مردم است.
وی با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت برای احیای دریاچه باید منجر به سود اقتصادی و معیشتی برای کشاورزان باشد، اضافه کرد: در بحث اصلاح الگوی کشت دولت به دنبال کشت محصولات کم آب بر با ارزش افزوده بالاست که در همین راستا باید به کشاورز این اطمینان داده شود که اصلاح در الگوی کشت به ضرر معیشت او نخواهد بود.
استاندار آذربایجانغربی یادآور شد: متاسفانه کشت گلخانهای نیز مورد غفلت واقع شده که با توجه به نقش آن در بهینه کردن تولید محصولات کشاورزی و کاهش مصرف آب باید مورد توجه جدی از سوی کشاورزان استانهای مرتبط با حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار گیرد.
وی با اشاره به اختصاص ۱۰۰ درصدی اعتبار مصوب سفر رییس جمهور در رابطه با احیای دریاچه ارومیه، تاکید کرد: احیای دریاچه ارومیه مورد توجه شخص رییس جمهور است و در همین راستا مرحله نخست طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه به مقدار ۳۰۰ میلیون مترمکعب در سال با تلاشهای شبانه روزی به اتمام رسید.
معتمدیان ادامه داد: اتمام سایر طرحهای نیمه تمام انتقال آب به دریاچه ارومیه شامل طرح تصفیه خانه فاضلاب ارومیه نیز در دستور کار قرار دارد و به زودی تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با ابراز امیدواری به پیش بینیهای انجام شده در رابطه با افزایش بارشها در حوضه آبریز دریاچه گفت: امیدواریم با بارشهایی همچون سال ۱۳۹۸ در کنار اقدامات انجام شده برای احیای دریاچه، نگین آبی آذربایجان جانی دوباره یابد و به تراز اکولوژیکی خود نزدیک شود.