انشاءالله کولانی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : بنا بر سنت هر ساله روز درختکاری، ۱۵ اسفندماه همزمان با سراسر کشور توسط ادارات، سمنها، خیرین و... برای سرسبزی و آبادانی کشور نهالهای غرس میشود.
وی ادامه داد: ادارهکل منابع طبیعی استان از ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه مراسمات متنوعی را با هماهنگی ستاد سبز استان با همکاری و دستگاهها، سمنها، تشکلها و... برنامهریزی کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه تصریح کرد: برنامه امروز اداره کل منابع طبیعی استان با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی استان و بیمارستان امام رضا (ع)؛ غرس نهال در ضلع شمالی این بیمارستان که از سالیان قبل هم در این راستا در این محل اقداماتی در راستای کاشت نهال انجام داده، است.
وی با اشاره به وجود دو نهالستان در استان، گفت: استان کرمانشاه با دارا بودن نهالستان سرپلذهاب به عنوان نهالستان گرمسیری و نهالستان اسلامآباد غرب به عنوان نهالستان سردسیری؛ هرساله ظرفیت تولید ۲ میلیون اصل نهال در استان را دارد.
کولانی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران کاشت یکمیلیارد درخت طی چهار سال را متعهد شده که استان کرمانشاه هم با توجه به ظرفیت نهالستانهایی که دارد طی این چهار سال، ۸ میلیون اصل نهال خواهد کاشت.
وی گفت: تدابیر و هماهنگیهای لازم با آموزش و پرورش، هلال احمر، سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان، تشکلهای، سمنها، کشاورزان، بهرهبرداران و... انجام شده، بذر و نهال را به برخی از آنها تحویل دادیم تا بذر سبز شده آن که ۳۵۰ هزار اصله است که توسط مردم به منابع طبیعی هدیه خواهد شد تا نگهداری و در فصل مناسب توزیع شود.
کولانی گفت: کارخانجات سیمان، فولاد، پتروشیمی هم دست همت را بالا زده و در کنار کارگاههای خود نهالستانهای ایجاد کردهاند .
کولانی از تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال در سال جاری در استان خبر داد و گفت: اکنون ۲ نهالستان سرپل ذهاب برای تولید درختان با ویژگیهای گرمسیری و نهالستان اسلام آبادغرب برای تولید درختان معتدل و سردسیر در استان کرمانشاه فعال است.
وی افزود: بنابر برنامه کشور برای تولید یک میلیارد اصله نهال در چهار سال آینده طبق کنواسیونهای بین المللی، سهمیه استان کرمانشاه از این میزان تولید ۲ میلیون اصله نهال در سال است.
کولانی توضیح داد: نهالهایی که در این نهالستانها تولید میشود، با ویژگیها آب و هوایی این سرزمین منطبق است و بیشتر از نوع مثمر بومی و مادری رشته کوههای زاگرس هستند.
کولانی گفت: رشته کوههای زاگرس ایران ۳۰ میلیون هکتار وسعت دارد که ۶ میلیون هکتار آن جنگل است و حدود ۵۲۸ هزار هکتار آن در استان کرمانشاه قرار دارد.
وی افزود: هر هکتار جنگل ما بین ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب در خود جمع میکند و هر هکتار ۲/۵ تن اکسیژن تولید میکند که برابر با سهم ۱۰ نفر در سال است .