با وجودی که مصرف سوخت سی ان جی به عنوان سوخت ارزان قیمت و پاک همواره از توصیههای کارشناسان است، اما فراهم نبودن زیرساختهای این مراکز خدماتی در یاسوج مرکز استان برای مردم نگرانی ایجاد کرده است.
این سوخت پاک و مقرون به صرفه چند سالی است که با ورود خودروهای دوگانه سوز به بازار مشتریانی زیادی را به سمت خود کشیده است، اما برغم افزایش مشتری روز به روز از تعداد نازلهای سوخت رسانی در مراکز سوخت گیری کم میشود.
یک شهروند ساکن شهریاسوج در این باره گفت: حدود یک ساعت است که در این صف در انتظار برای سوخت گیری خودروی خود است.
سعید جاوید افزود: یکی از این جایگاههای سوخت در شهرک ولایت قرار دارد، اما میتوان گفت ۲ هفتهای یکبار به مردم خدمات رسانی میکند و بیشتر مواقع تعطیل است.
یکی دیگر از این شهروندان ابراز کرد: بیشتر سی ان جیها در یک منطقه (در منطقه بنسنجان) واقع شده اند و پراکنش آنها نامناسب است.
علی اکبری افزود: در هر جایگاه چند پمپ وجود دارند، اما بیشتر مواقع تنها تعداد کمی از نازلهای آنها در مدار هستند و همین باعث ایجاد صف میشود.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کهگیلویه وبویراحمد به ایرنا، گفت: در زمینه جایگاههای سی ان جی از مجموع ۲۹ جایگاه، ۹ جایگاه در اختیار شهرداریها است و ۲۰ جایگاه توسط بخش خصوصی اداره میشود، ۲۰ جایگاه بخش خصوصی به خوبی اداره میشود و هیچ مشکلی در این جایگاهها وجود ندارد.
سالار خشایی افزود: دولت برای اینکه به شهرداریها از نظر درآمدی کمک کند برخی جایگاهها را در اختیارشان قرار داده است.
وی تصریح کرد: جایگاههای شهرداری سی سخت، گچساران و دهدشت هیچ مشکلی ندارند و در شهر یاسوج هم پنج جایگاه در شهرستان بویراحمد در اختیار شهرداری یاسوج قرار گرفته و صفر تا صد مسئولیت آن با شهرداری است.
خشایی با بیان اینکه این جایگاههای فعلی با شرایط مدیریتی فعلی پاسخگوی مردم نیست و مشکلاتی دارند، افزود: شهرداری با بهره بردار قرارداد بسته است و بهره برداران نیز هزینهای برای بهبود وضعیت جایگاهها نمیکنند.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: چند عامل باعث تعطیلی جایگاهها میشود که شامل گازبها، استاندارد سازی، تجهیزات و مهمتر از این سه مورد مدیریت جایگاه است.
وی ادامه داد: چنانچه جایگاه دارای مدیریت قوی داشته باشد این سه مورد تقریبا قابل پیش بینی هستند و ضعف مدیریتی پاشنه آشیل این پنج جایگاه است.
خشایی ابراز کرد: انتظار میرود یک نفر تام الااختیار که بتواند این جایگاهها را کنترل کند و روزانه و ۲۴ ساعته رصد کند و اطلاعات تخصصی داشته باشد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: هم اینک هر پنج جایگاه فعال هستند، چنانچه سرمایه گذاری هم بتواند در این زمینه سرمایه گذاری کند از این سرمایه گذار حمایت میشود.
خشایی تاکید کرد: دولت تصمیم گیرنده تغییر در مدیریت جایگاههای شهرداری است، چنانچه شهرداریها توان مدیریت جایگاه را ندارد باید ابلاغ کند، نامه به شورای تأمین شهرستان ارسال شود و فرد با تجربه دارای دانش فنی سی ان جی انتخاب شود.
وی با بیان اینکه شهرداری یاسوج باید تجهیزات و امکانات جایگاهها را به روز کند و هزینههایی بکند.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: شهرداری نباید تنها به فکر کسب درآمد از جایگاهها باشد، بلکه باید نظارت و هزینه هم بکند.
وی گفت: قراردادی که با شهرداری یاسوج بستهایم قرارداد ۲۴ ساعته فعال جایگاه است، اگر به هر دلیلی نتوانند باید اعلام کنند که نمیتوانند مدیریت کنند.
خشایی اضافه کرد: در صورتی که بگویند نمیتوانیم اداره کنیم ما بر اساس قرارداد عمل میکنیم، چندین بار نیز مکاتبه شده که جایگاههای فعلی با شرایط مدیریتی فعلی پاسخگوی مردم نیست، انتظار میرود، شهرداری تجدید نظری کنند یا با شرکتی که بتواند مدیریت خوبی کند قرارداد ببندند.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کهگیلویه وبویراحمد ابراز کرد: یکی از عاملان صفهای طولانی نیز به خارج شدن دو جایگاه سی ان جی در منطقه بنسنجان از مدار است، اما یکی از این جایگاهها تا چند روز آینده به مدار خواهد آمد.
اکنون مردم و شهروندان کهگیلویه وبویراحمدی که موجی از امید، نشاط و حل بحرانهای بزرگتری را از دولت خدمتگزار مردمی و عدالت محور دیده اند، این بارنیز منتظر تدابیر و راهکاری منطقی برای رفع سریعتر این موضوع از سوی مسئولان و مقامات اجرایی در این استان هستند، زیرا از صفهای طولانی در سی ان جیها کلافه شده اند.