کاخ سفید به اعلام احیای روابط دو جانبه ایران و عربستان سعودی واکنش نشان داد.
به گزارش رویترز، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید گفت که آمریکا از گزارش های مربوط به این توافق آگاه است و از هرگونه تلاش برای کمک به پایان جنگ در یمن و کاهش تنش در خاورمیانه استقبال می کند.
او مدعی شد که دیپلماسی همراه با بازدارندگی و کاهش تنش از پایههای سیاست خارجی دولت جو بایدن در منطقه است.
وزارت خارجه عراق در واکنش به از سرگیری روابط ایران و عربستان اعلام کرد: ما از توافق میان عربستان و ایران برای گشودن صفحه جدید از روابط دیپلماتیک استقبال میکنیم.
وزارت خارجه عمان در واکنش به از سرگیری روابط ایران و عربستان اعلام کرد: امیدواریم که از سرگیری روابط میان عربستان و ایران به تقویت ارکان امنیت و ثبات منطقه کمک کند.
این وزارتخانه ابراز امیدواری کرد که این گام به تقویت ارکان امنیت و ثبات در منطقه و تحکیم همکاریهای مثبت و سازنده که به نفع تمام مردم منطقه و جهان است، کمک کند.
وزارت خارجه چین هم در بیانیهای اعلام کرد: توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط «یک پیروزی برای صلح» است. مذاکرات بر اساس توافق دیدگاهها میان سران چین، عربستان سعودی و ایران پیش رفت.
امارات نیز از توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط استقبال کرده و بر نقش چین در این فرآیند تأکید کرده است.
وزارت خارجه سوریه جمعه شب با انتشار بیانیهای ضمن استقبال از برقراری روابط ایران و عربستان تلاشهای رهبران چین در این باره را ارج نهاد و تأکید کرد که این گام مهم موجب تقویت امنیت و ثبات منطقه و افزایش همکاریهایی میشود که بازتاب مثبتی برای منافع دو کشور و همه کشورهای منطقه خواهد داشت.
این بیانیه افزوده که سوریه امیدوار است که این تلاشها ادامه یابد و شامل دیگر کشورهای عربی که با چالشهای بزرگی مواجه نیز بشود.
«مساعد بن محمد العیبان» مشاور امنیت ملی عربستان نیز گفت: استقبال از ابتکار چین برخاسته از حسن همجواری و تقویت امنیت است. تاکید بر احترام به حاکمیت کشورها پایه اساسی برای توسعه روابط به شمار میرود. توافق با ایران برای از سرگیری روابط دو جانبه پس از مذاکرات عمیق و فشرده درباره ریشه اختلافات دو طرف و بررسی راهکارهای برطرف کردن این اختلافات به دست آمد.
«قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق با انتشار توئیتی نوشت که تلاشهای عراق و عمان و چین را که به توافق تاریخی میان عربستان و ایران انجامید ارج مینهیم.
او گفت: نسبت به بازتابهای مثبت و بزرگ این توافق بر عراق و منطقه و جهان اطمینان داریم. گفتوگوی دیپلماتیک بهترین گزینه برای حل نزاعها و پایان دادن به اختلافات میان دوستان و برادران است.
سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در این باره گفت: از توافق پادشاهی عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک میان خود استقبال میکنیم. چنین توافقی به شکل موثر به ثبات و اقتدار منطقه کمک خواهد کرد و آن را از پیامدهای منفی اختلافاتی که میان کشورهای تاثیرگذار رخ می دهد، دور نگه می دارد.
محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن روز جمعه در پیامی به توافق ایران و عربستان سعودی واکنش نشان داد و گفت: منطقه نیازمند بازگشت روابط عادی میان کشورهای خود بوده تا امت اسلامی بتواند امنیت از دست رفته خود را در نتیجه مداخلات خارجی به رهبری صهیونیستها و آمریکاییها احیا کند. مداخلهگران خارجی به دنبال سوء استفاده از اختلافات منطقهای بوده و با بهرهگیری از ایران هراسی درصدد دامن زدن به درگیریها و خصومتها علیه یمن بودند.
«خلیل الحیه» عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در واکنش گفت: ما از توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط استقبال میکنیم و آن را گام مهمی در مسیر متحد کردن امت اسلامی، تقویت امنیت و تفاهم میان کشورهای عربی و اسلامی میدانیم.
الحیه گفت: از سرگیری این روابط به نفع موضوع فلسطین و حمایت از پایداری ملت ما در مقابله با اشغالگری خواهد بود.
تشکیلات خودگردان فلسطین از توافق عربستان و ایران استقبال کرد.
جنبش ابتکار ملی فلسطین هم ضمن استقبال از این توافق، خواستار یکپارچهسازی تلاشهای کشورهای منطقه برای حمایت از فلسطین شد.