مجتبی تونه‌ای گفت: هر شبکه رادیویی می‌تواند گروه مستند داشته باشد تا سایر برنامه سازان از تجربه منتخبان جشنواره استفاده کنند.

مجتبی تونه‌ای، داور دومین جشنواره رادیویی پژواک که آثار بخش ویژه را داوری می‌کند، درباره ارزیابی آثار ارسالی گفت: آثار ارسالی شرکت کنندگان عمدتا در یک سطح است، به جز چند اثر که از خلاقیت و نوآوری در کار برخوردار بود. آثار جشنواره‌ای باید با دقت بیشتری ساخته شود و از فرم جذاب و محتوای متعالی برخوردار باشد.

وی با اشاره به ملاک‌های داوری آثار افزود: نوآوری در فرم، پژوهش در محتوا، ارائه جذاب و متناسب با نیاز جامعه امروزی و مخاطب بیشتر مد نظر بنده بود.

تونه‌ای با پاسخ به این پرسش که آثاری به دست شما رسیده که به دلیل ویژگی‌های ساختاری یا شنیداری هنوز در ذهن شما ماندگار شده باشد؟ گفت: برخی آثار توجه برانگیز و حاکی از تامل تهیه کننده و پختگی کار بود و سوژه خوب و زاویه نگاه مطلوبی برای پردازش انتخاب شده بود.

داور این دوره از جشنواره با اشاره به اینکه چه پیشنهاداتی به برگزارکنندگان این دوره از جشنواره یا شرکت‌کننده‌ها دارید افزود: صرف برگزاری جشنواره کافی نیست، شناسایی استعداد‌های خلاق و بهره‌گیری از هوش و توانمندی آن‌ها در تولید برنامه‌های رادیویی باید انجام شود. نباید با اتمام جشنواره همه چیز تمام شود، اتفاقا پایان جشنواره، آغاز مسیری دیگر است برای باشگاه مستندسازان رادیو، دورهمی آنها، شنود آثار برتر مستند جهانی و دست بکار شدن آن‌ها برای تولیدات بومی هر شبکه.

وی معتقد است همینطور که شبکه رادیویی نمایش داریم، می‌توان برای هر شبکه گروه مستند داشت. گروه فعال و پویا تا سایر برنامه سازان از تجربه منتخبان جشنواره استفاده کنند.

داور این دوره از جشنواره با بیان اینکه برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی در ارتقا و رشد آثار بی تاثیر نبوده است، افزود: رشد آثار را نسبت به دوره‌های پیشین احساس می‌کنم، اما باید تولیدکنندگان با آثار مستند جهانی هم آشنایی داشته باشند. اگر آموزش‌های کارگاهی استمرار داشته باشد، یقینا منجر به تولیدات فاخر در ساختار و محتوا خواهیم بود.

تونه‌ای با پاسخ به این پرسش که ویژگی یک داور منصف بویژه در اینگونه جشنواره‌ها چیست؟ گفت: داور‌ها معمولا منصف اند، چون خودشان سال‌ها برنامه‌سازی و سال‌ها داوری کرده‌اند. قرار نیست به کسی ظلم شود و انگیزه‌کشی صورت بگیرد. انصاف در داوری یعنی هر اثر متناسب با معیار‌های مطلوب بالا بیاید و حتما داور‌ها بر این باورند و بر همین مبنا قضاوت می‌کنند.

 اختتامیه دومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک با هدف شناسایی و معرفی استعداد‌های حوزه مستند، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ در سالن همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.