مؤید محسن نژاد مدیرکل میراث فرهنگی فارس در آیین افتتاح و آغاز به کار هتل بوتیک شاه پریون در شیراز با اشاره به وجود ٩٠٠ واحد تاسیسات گردشگری شامل هتل، متل، هتل آپارتمان، اقامتگاههای سنتی، اردوگاهها و تفرجگاههای گردشگری، بوتیک هتل، سفره خانه دفاتر خدمات مسافرتی، مهمانپذیر و... گفت: در حال حاضر ۹ هزار و اتاق شامل ٢٣ هزار تخت اقامتی در استان فعال است.
او، به سرمایه گذاری انجام شده در بافت تاریخی شیراز و عنوان کرد: ١٢٣ واحد از مجموع واحدهای اقامتی در بافت تاریخی شیراز احداث شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس گفت: یکی از مباحث اصلی برای حفظ بافتهای تاریخی، حمایت از سرمایه گذاری است.
محسن نژاد با بیان اینکه شهرداری شیراز تلاش کرده تا سالهای اخیر زیرساختهای مورد نیاز از جمله جداره سازی و کف سازی در بافت تاریخی ایجاد شود، گفت: امسال ١٧٣ موافقت اصولی به ارزش ٤٧٠٠ میلیارد تومان با پیش بینی اشتغال به کار ٣٦٠٠ نفر در فارس صادر شده است.
او با بیان اینکه در بافت تاریخی شیراز نیز ١١٦ موافقت اصولی به ارزش سرمایه گذاری ٦٢٠ میلیارد تومان انجام شده است، یادآور شد: این میزان سرمایه گذاری و موافقت اصولی با پیشبینی اشتغال بیش از ١٥٠٠ نفر صادر شده است.
به گفته محسن نژاد از آنجا که کتابخانه در بافت تاریخی وجود ندارد در تلاش هستیم تا در تملکها با رویکرد کاربریهای فرهنگی و گردشگری، کتابخانه هم پیش بینی شود و این مهم خود بر ماندگاری مردم در بافت و حفظ بافت تاثیرگذار خواهد بود.
معاون هماهنگی امور گردشگری و زائرین استانداری فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه متاسفانه دانش حوزه گردشگری در بین مردم ما بسیار ضعیف است، بر لزوم پرداختن به سواد حوزه گردشگری و اقتصاد حوزه گردشگری تاکید کرد.
محمد فرخ زاده با بیان اینکه مرمت بافت تاریخی زمان بر است و سلیقه و خلاقیت میخواهد، ابراز کرد: ساخت هتل بوتیک شاه پریون با یک شکیبایی و صبر و خلافیت انجام شده است.
او گفت: در این ایام درگیر یکسری موجهای منفی در بافت تاریخی شیراز بودیم و در سطح کشور حرف و حدیثهایی که مطرح شد که طبیعتا موجب فراری دادن سرمایه گذار میشود.
فرخزاده با بیان اینکه نوع خدمات، کارکرد، آب و هوای بافت برخی شهرها در کشور به مراتب بسیار ضعیفتر از شیراز است، اما تبلیغات بسیار خوبی انجام دادهاند، تصریح کرد: اکنون باید به سمت تبلیغات مثبت برویم و دستگاههای خدمات رسان تمام قد در بافت تاریخی شیراز پای کار آمدهاند؛ بدنه سازی، کف سازی، ساماندهی معابر، امنیت، نورپردازی و. در بخش قابل توجهی از بافت انجام شده است.
او تاکید کرد: هر کسی که در فارس یا شیراز نارساییها را منعکس میکند بدون شک در دایره دلسوزان ما نیست، تاکید کرد و افزود: باید بتوانیم نقاط قوت را به ایران و دنیا معرفی کنیم لذا تبلیغات نقش موثری دارد.
معاون هماهنگی امور گردشگری و زائرین استانداری فارس گفت: ضوابطی برای بافت همانند گروه بندی باغها، اعمال و در دسته بندیها به ارزش و فاقد ارزش بودن آنها توجه خواهد شد تا دل نگرانی ملی و فراملی در بافت شیراز حل شود.
فرخزاده با بیان اینکه در شبکههای اجتماعی بحثی در خصوص این هتل بوتیک مطرح شده بود که بوتیک به چه معناست؟ گفت: زمانی که یک ویترین درست میشود یعنی تمام سابقه تاریخی یکجا نمایش داده میشود و در واقع این هتل بوتیک هم تاریخ شیراز را تداعی میکند چه در بعد معماری و چه در نوع ارائه خدمات و اقامتی که در آن به کار میرود؛ در واقع در یک محدوده جغرافیایی کوچک، یک شیراز را تجربه خواهیم کرد و لذا هتل بوتیکها به معنای ویترین تاریخ، ادب، باورها و داشتههاست.
مالک هتل بوتیک شاه پریون نیز در خصوص این مجموعه گفت: حدود ٧ سال این مجموعه در بافت تاریخی شیراز در حال مرمت و بازسازی بود و در زمان تحویل یک ویرانه بود و تصمیم گرفتیم که به سهم خود این خانه تاریخی را مرمت کنیم تا افتخاری برای شهرمان شیراز باشد و برای آیندگان به یادگار بماند.
علیرضا جوانمردی با اشاره به وجود ٢٧ اتاق، ٥٢ تخت در این مجموعه، اشتغال مستقیم ایجاد شده در زمان بهره برداری را ٣٠ نفر اعلام کرد و بیان کرد: با بهره برداری کامل از مجموعه به ٨٠ نفر اشتغال مستقیم خواهیم رسید.
جوانمردی مساحت زمین این هتل را حدود ٢٠٠٠ هزار متر مربع با ١٥٠٠ مترمربع زیربنا بیان کرد و گفت: همچنین حجم سرمایه گذاری انجام شده ۶۰میلیارد تومان اعلام است که ٥.٦ میلیارد تومان از این میزان تسهیلات بانکی بوده است.
او گفت: از تمام ابزارهای قدیمی و دور یختنی این خانه در راستای حفظ محیط زیست برای ساخت مجموعه هتل بوتیک استفاده شده است.
جوانمردی همچنین حمام سنتی، سینما رو باز، دو رستوران رو باز، یک رستوران مسقف، لاندری صنعتی، یک آشپزخانه بزرگ و... را از امکانات این هتل برشمرد و عنوان کرد که رزروهای نوروزی در این مجموعه انجام شده است.