محمودرضا کاوه در جلسه بررسی وضعیت سازههای آبخیزداری در نیکشهر اظهار کرد: از سال ۱۳۷۹ تاکنون در شهرستان نیکشهر ۷۱۶ سازه آبخیزداری در قالب ۶۴ بند خاکی، ۳۱۷ بند سنگی ملاتی، ۵۱ بند گابیونی و یک خشکه چین در شهرستان نیکشهر احداث شده که زمینه استحصال ۵۲ میلیون و سیصد هزار متر مکعب روان آب در این سازهها وجود دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیکشهر افزود: احداث سازههای آبخیزداری با هدف افزایش سطح آب سفرههای زیر زمینی، تغذیه قنوات، تغذیه چاههای برداشت آب روستایی و شهری قابل شرب و کشاورزی، تامین آب مورد نیاز روستاییان و همچنین احیاء پوشش گیاهی مناطق بحرانی احداث شده است که در پی بارندگیهای سال جاری ۴ میلیون و ۴۸۰ هزار متر مکعب آب در پشت این سازهها ذخیره سازی شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری و بنا به درخواست معاونت آبخیزداری استان ۱۰ حوزه آبخیزداری جدید در شهرستان تعریف شده است، بیان کرد: شهرستان نیکشهر دارای ۱۱ حوزه مطالعه شده شامل نکوچ (توکلی) , متسنگ، برشک، کسیری دپ، گرگان، راوگ، نسپوران، پوتاپ، پتوچات، سبز و چانف جمعا به مساحت ۸۴۹۸۸ هکتار میباشد که از این تعداد در ۶ حوزه عملیات آبخیز داری به صورت کامل اجرا شده است و عملیات اجرایی دو حوزه نیز ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و مابقی نیز در انتظار تخصیص اعتبار قرار دارند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیکشهر افزود: سازههای آبخیزداری در دو بخش سدی و غیر سدی احداث شده که از هدر رفتن میلیونها متر مکعب آب و خاک مرغوب و مناسب جلوگیری و موجب افزایش ذخیره آبی وعمر مفید مخازن سدهای بزرگی همچون سد پیشین، سدزیردان و سد در حال احداث کهیر خواهد شد.
کاوه سرجو بیان کرد: در بخش مدیریت هرز آب ۲۵۶۶ هکتارهلالی آبگیر توسط اداره منابع طبیعی شهرستان احداث شده که در داخل این هلالیها بذر چندین گونه مرتعی مفید نیز کشت شده است.