قالیباف گفت: احیای روابط ایران و عربستان امید توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی را که همه کشور‌های منطقه از آن منفعت می‌برند، ایجاد کرده است.

محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۱ اسفند) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور گفت: سرانجام با تلاش شبانه روزی همکارانم در مجلس، بودجه سال آینده کشور تصویب و برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد. باید تشکر کرد از همه کسانی که در تصویب بودجه تلاش کردند، مخصوصا نمایندگان محترم مجلس که با مسئولیت پذیری زیاد در سه شیفت کاری تلاش کردند، سندی تا حد ممکن کارآمد برای مردم تصویب کنند.

وی اظهار کرد: ویژگی مهم مجلس در نظام جمهوری اسلامی این است که پل ارتباطی بین مردم و نظام حکمرانی است و مردم مطالباتشان را از طریق نمایندگان خود پیگیری می‌کنند، بنابراین نمایندگان وظیفه خود می‌دانند پیگیر خواسته‌های موکلین خود باشند و همین مساله باعث می‌شود تا نمایندگان مجلس در توجه به مطالبات قشر‌های مختلف مردم و رعایت مصالح کلان ملی وظیفه سختی بعهده داشته باشند.

هنوز تا تصویب بودجه‌ای با شاخص‌های مطلوب فاصله داریم

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته ضمن تشکر از دولت محترم که پیشرفت‌های خوبی در تنظیم لایحه بودجه در راستای اصلاح ساختار بودجه انجام داده است، باید اذعان کرد که هنوز تا تصویب بودجه‌ای با شاخص‌های مطلوب فاصله داریم در این راستا تمام تلاش نمایندگان محترم مجلس این بود در بررسی و تصویب لایحه دولت، در عین حالی که با توجه به تورم بسیار سنگین موجود، معیشت مردم را مدنظر قرار می‌دهند، سقف بودجه دستخوش تغییرات زیاد نشود چرا که این افزایش ناترازی فقط باعث تورم بیشتر و کاهش قدرت خرید مردم می‌شود.

سقف مجموع در آمد‌های دولت و شرکت‌های دولتی افزایش پیدا نکرد

قالیباف افزود: به همین دلیل مجلس با دقت زیاد توانست بگونه‌ای عمل کند که در بودجه امسال سقف مجموع درآمد‌های دولت و شرکت‌های دولتی نه تنها افزایش پیدا نکرد بلکه حدود ۲.۶ درصد نیز کاهش پیدا کرده است که دستاوردی قابل توجه در تصویب بودجه محسوب می‌شود. حتی اگر بخواهیم صرفا سقف بودجه عمومی دولت را هم در نظر بگیریم باید تصریح کنیم که این افزایش فقط حدود ۴ درصد بود که با توجه به رویه‌های گذشته در مجلس نشانه باور مجلس به مصالح کلان محسوب می‌شود.

تشریح کمک معیشتی مجلس به مردم در بودجه

رئیس دستگاه قانون گذاری کشور مطرح کرد: نکته قابل توجه این است که در عین کاهش سقف بودجه، مجلس در عرصه کمک به معیشت مردم و اقشار مختلف مجموعه‌ای از احکام به نفع معیشت مردم را تصویب کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به بالابردن سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران تا ماهی ۱۰ میلیون تومان، افزایش حقوق برای سربازان وظیفه متاهل و مجرد در مناطق عملیاتی، افزایش ۵۰ درصدی تسهیلات ازدواج و فرزندآوری، افزایش مســتمری مددجویان نهاد‌های حمایتی مخصوصا معلولان شدید فاقد شغل و در آمد و همچنین به رزمندگان معسر، الزام دولت به ثبت نام متقاضیان جدید یارانه، صدور مجوز واگـذاری سهام عدالت به کلیه جاماندگان مشمول دریافت این سـهام و موارد دیگر اشاره کرد.

وی گفت: همچنین از اقدامات راهبردی و اثرگذار در تورم سال آینده تعیین شیوه فروش ارز بر اساس نرخ شناور مدیریت شده و مبتنی بر میانگین قیمت ارز صادراتی است که در صورت اجرای مناسب توسط دولت فاصله بین نرخ غیررسمی بازار و نرخ فروش کاهش پیدا می‌کند و زمینه فساد و رانت گسترده از یک طرف و کاهش عرضه و افزایش تقاصای ارز از طرف دیگر را برطرف می‌کند.

تاکید مجدد مجلس بر استفاده از کالابرگ الکترونیک

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: علاوه بر آن مجلس همچنان معتقد به اجرای سیاست‌های جبرانی با استفاده از کالابرگ الکترونیک است که باعث می‌شود اثر افزایش قیمت ارز بر معیشت مردم را مدیریت کند. در این راستا مجلس در مصوبه خود دولت را مجاز دانسته است که از این سیاست برای حفظ قدرت خرید مردم استفاده کند که امیدواریم دولت سال آینده این شیوه را برای حفظ قدرت خرید مردم بکار گیرد.

جلوگیری از حقوق‌های نجومی با وضع مالیات پلکانی

قالیباف تاکید کرد: در کنار توجه به معیشت مردم همانند سال‌های گذشته احکام عدالت محورانه و انضباطی جزو سیاست‌های جدی مجلس بوده است. شفافیت در الزام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به انتشار اطلاعات مربوط بــه تسهیلات کلان و میزان وثیقه دریافت شده، وضع مالیات پلکانی بر حقوق‌ها برای جلوگیری از پرداخت‌های نجومی بــه مدیران، الزام دولت به اعلام برخط گزارش تخصیص بودجه، تکلیف دولت به شفاف سازی درآمد‌ها و هزینه‌های شرکت‌های دولتی، تکلیف شرکت‌های دولتی به ثبت آمار نیروی انسانی و نحوه محاسبه دستمزد آن‌ها در سامانه پاکنا، تصویـب مالیات بر خانه‌ها و خودرو‌های لوکس و موارد مشابه اشاره کرد.

توافق با عربستان نشان داد که عامل اصلی اختلافات قدرت های خارجی هستند

رئیس مجلس اظهار کرد: درباره احیای روابط ایران و عربستان نیز باید تصریح کرد سیاست جمهوری اسلامی ایران حفظ ثبات و امنیت در منطقه و خلیج فارس بدون دخالت خارجی بوده و هست. این توافق نشان داد که عامل اصلی اختلاف در منطقه دخالت همین قدرت‌ها بوده است. احیای روابط دو کشور مهم همسایه این امید جدی را ایجاد کرده که این اتفاق آغازی باشد برای توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی دو کشور که همه کشور‌های منطقه از آن منفعت می‌برند. پیش شرط تحقق این توسعه همکاری ها، رعایت حفظ حسن همجواری و ایجاد اعتماد متقابل است. همچنین امیدواریم عربستان در برابر خطرات رژیم تمامیت خواه و ضداسلام صهیونیستی هوشیارانه و دور اندیشانه عمل کند و در برابر طرح سازش و عادی سازی روابط، موضعی قاطع و شفاف اتخاذ نماید. از کشور‌های چین، عراق و عمان که در این مذاکرات نقش مناسبی را ایفا کرده اند هم تشکر می‌کنیم.

ماموریت مجدد رئیس مجلس به چهار کمیسیون برای بررسی ماجرای مدارس

قالیباف گفت: درپایان همانطور که قبلا در نامه‌ای تصریح کرده بودم، مجددا از کمیسیون‌های امنیت ملی؛ آموزش و پرورش؛ امورداخلی و شوراها؛ و بهداشت و درمان می‌خواهم هرچه زودتر گزارش اقدامات ونتایج بدست آمده خود درباره ماجرای دختران دانش آموزان را به نمایندگان و مردم عزیز ایران، ارائه کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۷
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۴:۰۲ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
اسرائیل دشمن ماست // بن سلمان برادر ماست
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۴:۰۰ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
شعار ها از امروز به بعد // بن سلمان برادر ماست // درود بر عربستان سعودی
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۳:۵۰ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
خواهشا یجوری با کشورهای دیگه رفتار کنید که مجبور به عذر خواهی نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
روحانی میگفت باید تحریمها لغو شو تا بتوان با همسایها روابط برقرار کرد
باید تحربمها لغو شود تا پوشک بچه ها فراهم شود
باید تحریمها لغو شود تا شیر اب باز میکنی اب ازان بیاید
باید
باید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
فعلا دلار رفت بالا یک مشکلی در اقتصاد ما هست اون مشکل هنوز کشف نشده اگر کسی بتونه بفهمه که چیه دیگه به برجام و توافق با این و آن بستگی نداره مثل افغانستان که پولشون تغییری نکرد در مقابل دلار یا عراق ما یک مشکلی داریم در اقتصاد که از دیدها پنهان است ما گرفتار نابلدی هستیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
مشکل مردمی هستن که احتکار میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
با این اوصاف انشاله که قراره اون مفسدان فی الارض رو که از دیوار سفارت بالا رفتن رو اعدام کنن.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۰۸ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
دوستانی که مشکلات اقتصادی کشور را فقط وفقط به برجام گره می‌زنند.
مگر زمانی که درسال ۲۰۱۵ برجام امضا شد آمریکا و اروپا تمامی تحریم‌ها را علیه ایران برداشتند؟ یا به تمامی تعهداتشان عمل کردند؟ بااینکه ما ۱۰۵ تعهد پذیرفتیم و به تمامی تعهداتمان ذیل برجام عمل کردیم ولی رئیس جمهور زیاده‌ خواه سابق آمریکا (ترامپ) اَز برجام، یکطرفه خارج شد و اروپاییان عملاً اَز آن تبعیت کردند؛ آمریکا و اروپا به هیچ‌کدام اَز تعهداشان عمل نکردند و به ما دروغ گفتند.
با برجام و یا بدون برجام با سیاست غلط پولی و مالی وضعیت ما همین خواهد بود؛ بدلیل مدیریت غلط و سیاست‌های غلط، ما به اینجا رسیدیم.
-اقتصاد کشور ما یک اقتصاد مصرف محور و رانت محور است و ما برای رشد و ثبات اقتصادی چاره‌ای نداریم جز اینکه به سمت یک اقتصاد تولید محور برویم.
-سیستم بانکداری کشور ما بسیار فاسد و مخرب است و عملاً چاپ کننده پول شده‌اند؛ عمده رشد نقدینگی در کشور توسط بانک‌ها رخ می‌دهد و باید با قوانین سختگیرانه و تنبیهی برای بانک‌های متخلف لحاظ شود و بانک مرکزی به هیچ‌عنوان نباید اَز بانک‌های متخلف و زیانده حمایت کند و باید ورکشته شوند چون فشارش روی دولت و مردم خواهد بود و باید این اصلاح شود.
-ارز چند نرخی آفت و نابودکننده‌ی اقتصاد کشور است، هر کجای دنیا، ارز چند نرخی بود اقتصاد آن کشور نابود شد(مثل ارز چندنرخی در کشور آرژانین)؛ آخر کجای دنیا، خودرو چند نرخی است؟
ارز یا هر کالای چندنرخی باعث ایجاد رانت و فساد می‌شود(مثل ارز ۴۲۰۰ که آخرش دولت به‌خاطر رسیدن کفگیر به ته‌دیگ مجبور به حذف آن شد) که عده‌ای سودجو و فرصت طلب به دنبال گرفتن آن و فروش آن در بازار آزاد با قیمت‌های بالاتر هستند.
-یارانه پنهان حامل‌های انرژی؛ چرا قیمت آب معدنی نیم لیتری باید اَز یک‌لیتر بنزین بیشتر شود؟ این باعث مصرف بیشتر، قاچاق، اسراف، آلودگی‌هوا و اتلاف بیشتر انرژی و بنزین در کشور می‌شود و فشارش بر دوش‌ دولت خواهد بود (که آن را باید با تورم بالا جبران می‌کند)؛ کجای دنیا روی بنزین و حامل‌های انرژی، دولت‌ها یارانه پنهان پرداخت می‌کنند؟ تازه مالیات بالا هم می‌گیرند!!
مشکل اصلی ما سیاست‌های غلط و اقتصاد فسادگستر رانتی است است نه برجام و تحریم ... .
حالا خود دانید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
دیگه نباید ب کشورای خارجی بخصوص همسایه ها امتیاز دلالی دور زدن تحریم ها بدیم
برنامه ها دولت رییسی یعنی دفع تحریم ها باید مورد نظر باشه و با اصول بازرگانی منطقی باید معاملات انجام شه برد برد باشه
دیگه بسه چپاول منابع ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
والا تا چند روز پیش شعار مرگ بر ال سعود سر میدادید... چیشد یهو!؟ سیاست عجب چیزیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
جناب ریاست محترم مجلس کاشکی این رو هم میگفتند چند سال پیش چه اشخاصی از دیوار سفارت عربستان رفتن بالا ، و از چه گروهی بودند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
ااا جناب اقای چند صددان هم نظر دادن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۶ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
اول تنبیه کردی بعد باهاش دوست شدی ههه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
سیاست را یاد بگیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
تا چشای حسودان دراد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
سلام ،

این بازی تمام شده ،
چهار سال است ،
پایانش را هم همین ماه قبل دیدید ،

به یمن فکر کن و شیعیان که در عربستان محاصره هستند ،


پیمان اشراقی.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۲۲ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
لطفا به دوستتان اقای کردمیهن هم تفهیم کنید
-
دادرس
۱۰:۱۳ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
امیدواریم با این توافقات مردم کمی روی ارامش ببینند .
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۰:۲۶ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
سلام ،

برو در سایت بی بی سی نظر بنویس .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
پیمان اشراقی تازگی سرقفلی این خبرگزاری رو خریدی به سلامتی؟!
آخرین اخبار