علیرضا حمصیان دبیر اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان اظهار کرد: بسته به میزان و کیفیت آجیل قیمتها معین میشود و نمیتوان قیمت ثابتی برای آجیل مخلوط مشخص کرد.
او توضیح داد: برخی از مخلوطها کیفیت بسیار خوبی دارد و درجه یک محسوب میشود که قیمت بالاتری دارد، در برخی از آجیلها پسته و فندق بیشتر است؛ به هر حال این آجیل هم به نسبت مخلوطهایی که این اقلام در آنها کمتر است با قیمت کمتری محاسبه میشود.
دبیر اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان گفت: قیمتگذاری آجیل مخلوط با توجه به تنوع و کیفیت آن متفاوت است و یک فروشگاه ممکن است یک نوع مغز برای مثال پسته مرغوب را بیشتر در آجیل مخلوط کند و فروشگاه دیگری در آجیل مخلوط نخودچی و کشمش استفاده کند؛ اینها تفاوت قیمت ایجاد میکند و بسته به نوع، میزان و مرغوبیت جنس آجیل هر فروشگاه برای خود قیمتی در نظر میگیرد و از این رو نرخ ثابتی ندارد و سلیقهای است.
حمصیان با بیان اینکه انواع آجیل در ماههای اخیر حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش قیمت داشته، اضافه کرد: پسته نیز به دلیل صادراتی بودن بر اساس نرخ دلار قیمتگذاری میشود که قیمت داخلی آن متأثر از این شرایط از ابتدای سال افزایش یافته است.