افشار فتحالهی، مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت: مرحله نخست طرح سوخت رسانی به کشتی های عبوری از خلیج فارس با ظرفیت یک میلیون تن سوخت رسانی سالانه در منطقه ژئوپلتیک سَلَخ جزیره قشم با هزینه ۶۰ میلیون دلار تکمیل شده است.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت: این مجموعه دارای اسکله نفتی با توان پهلودهی کشتیهای تا ظرفیت ۱۵ هزار تن و ۱۰ مخزن ۵۰ هزارتنی ذخیره سوخت مورد نیاز کشتیها است.
او گفت: این طرح برای ۱۲۵ نفر به صورت مستقیم و برای حدود ۳۷۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال زایی کرده است.
فتح الهی گفت: هدف از تکمیل این طرح تحقق سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب برای توسعه اقتصاد دریامحور و درآمد پایدار این صنعت برای کشور است.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت: این مجموعه تا پنج سال آینده به ظرفیت نهایی پنج میلیون تن سوخت رسانی میرسد که با تکمیل طرح برای ۱۰ هزار نفر اشتغال زایی میشود.
او گفت: هم اکنون صنعت بانکرینگ در منطقه خلیج فارس نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد که ۹۰ درصد این گردش مالی در اختیار فجیره امارات است و منطقه آزاد قشم نخستین گام برای افزایش سهم کشور از این بازار را برداشته است.
فتح الهی گفت: سالانه بیش از ۱۰ هزار کشتی در خلیج فارس تردد دارند و قشم به واسطه قرارگیری در یکی از مهمترین آبراهههای بین المللی و برخورداری از زیرساختهای بندری و خدمات گمرکی، از ظرفیت مناسبی برای تامین سوخت کشتیهای عبوری داخلی و خارجی برخوردار است.
او گفت: افزون بر کشتیهای خارجی، حداقل ۲۸۰ کشتی ایرانی عبوری از این محدوده دریایی نیز میتوانند سوخت خود را از مجموعه بانکرینگ سلخ تامین کنند.
به گفته رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، با توجه به مزایای ویژه جزیره قشم و زیر ساختهای ایجاد شده برنامههای زیادی برای تبدیل قشم به هاب نفت، گاز و زنجیره تولید صنعت پتروشیمی منطقه به ویژه در حوزه بانکرینگ در منطقه صنعتی سلخ در حال اجرا است.
فتح الهی گفت: امسال با تصویب و ابلاغیه ستاد مبارزه با قاچاق سوخت کشور منطقه آزاد قشم به عنوان متولی بانکرینگ به کشتیها در خشکی و دریا تعیین و به همه دستگاه دولتی ابلاغ شد و همچنین مجوزهای لازم برای سوخت رسانی با مصوبات مرز رسمی دریایی، راه اندازی گمرک تخصصی نفت و گاز، مرز رسمی صدور گذرنامه برای اتباع خارجی کشتیها و تعیین رویههای گمرکی گرفته شد.
او گفت: برای تکمیل زنجیره عملیات بانکرینگ طبق استانداردهای کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریایی مجوزهای لازم برای ساخت نخستین پالایشگاه سوخت کم سولفور، مجتمع مایع سازی گاز LNG و همچنین اسکله تخصصی LNG با سرمایه گذاری ۲۴۵ میلیون دلاری بخش خصوصی و سرمایه گذاری خارجی در دستور کار قرار گرفته و مجوزها و زمین مورد نیاز واگذار و عملیات اجرایی نیز به زودی آغاز خواهد شد.
جزیره قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است. این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.