احمد دانایینیا رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان در حاشیه افتتاح نمایشگاه بازنمایی قابلیتها و توانمندهای صنایع دستی و بومی روستاهای منطقه کاشان گفت: در ۲۵ غرفه این نمایشگاه، روستاهای چهار بخش برزک، قمصر، نیاسر و مرکزی به معرفی قابلیتهای صنایع دستی و مشاغل بومی میپردازند.
او افزود: این نمایشگاه نخستین بار با هدف شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای روستاهای کاشان برای حمایت از صنایع دستی و توسعه گردشگری روستایی برپا شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان از گیوهبافی به عنوان یکی از ظرفیتهای صنایع دستی روستایی نام برد و گفت: گیوههای نشلجی در کاشان از شهرت خاصی برخوردار هستند و با وجود پا افزارهای مصنوعی، هنوز تخت کشان و گیوه بافان نشلجی در منزل یا کارگاه خود به ساخت تخت و بافت رویهٔ این نوع گیوه میپردازند.
دانایینیا با بیان اینکه گیوه بافی نشلج کاشان یه ثبت ملی رسیده، ادامه داد: پیشتر در نشلج بیش از ۱۰ کارگاه تختکشی وجود داشت و دیدن خانمهایی که در میدانهای روستا مشغول گیوهچینی بودند، برای مسافران شگفتآور یود، اما متاسفانه چند سالی است که بهدلیل فوت استادکاران و حمایت نکردن متولیان امر، این هنر فاخر رو به نابودی است.
او گفت: با تامین اعتبار لازم، موزه گیوهبافی در روستای نشلج نیاسر دایر میشود.
نمایشگاه بازنمایی قابلیتها و توانمندیهای صنایع دستی و بومی کاشان در ایام نوروز از ساعت ۹ تا ۲۱ در مجموعه جهانی باغ فین پذیرای مردم است.