«مهارم تورم، رشد تولید» شعاری که مقام معظم رهبری برای سال ۱۴۰۲ انتخاب کردند، شعاری تکلیف آفرین که به گفته بسیاری از مسئولان و کارشناسان پیشرفت و توسعه کشور در تمامی زمینهها بهویژه در حوزه اقتصاد در گرو همین رشد تولید و مهار تورم افسار گسیخته است و این شعار ریلگذاری حرکت در سال پیش رو را مشخص میکند.
شعاری سالی که معاون اول رئیس جمهور آقای مخبر با اشاره به آن میگوید: موضوع مهار تورم یکی از اصلیترین اهداف دولت برای سال پیش رو است و بخشی از برنامهریزیهای آن در ماههای پایانی سال گذشته انجام شده و به امید خدا مردم عزیز در سال جدید شاهد بهتر شدن وضعیت قیمت کالاهای اساسی و کنترل تورم خواهند بود.
اما مهار تورم به تعیبر برخی از کارشناسان مسیری دشوار، اما امکانپذیر است که باید آن را از جهات مختلف بررسی کرد و عوامل تورم را به خوبی شناخت؛ در خصوص مسیرهای تورم زا و مهار آن آقای مهدی میرزایی کارشناس اقتصادی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: برای مهار تورم که شعار نامگذاری شده برای سال ۱۴۰۲ است باید چند نکته مهم را در نظر گرفت؛ ابتدا سیاستهایی که تورمزا هستند و معیشت مردم را دچار خسران میکنند باید متوقف شود و افرادی که با وجود هشدارها، همچنان به دنبال اعمال سیاستهای تورمزا هستند و سال گذشته نیز نقشآفرین بودند ملزم به پاسخگویی و تغییر شوند.
او در ادامه افزود: باتوجه به ساختار اقتصاد، نرخ ارز متغیری کلیدی در ایجاد شوکهای قیمتی است. هرچند که برخی تاکید دارند که "تورم صرفا پدیدهای پولی است" و منکر نقش ارز میشوند، اما امروزه در عرصه واقعیات میدانی و مطالعات نظری مبتنی بر آن، گزاره فوق منسوخ است و نرخ ارز نیز عامل کلیدی در تورم به حساب میآید، لذا سیاست تقویت ارزش پول ملی جزء اهم کارهایی است که باید اجرا بشود.
او میگوید: رفتارهای برخی از بانکها و قدرت بیمانند آنها در خلق نقدینگی باید مهار شود. مطابق با آمارها، بدهی بانکها در سال ۱۴۰۱ نقش مسلط در رشد پایه پولی داشته و عمده آن بخاطر عملکرد برخی بانکهای غیردولتی و به طور خاص برخی بانکهای بیانضباط خصوصی بوده که ایجاد شده است. موردی که نه در پوشش کسری بودجه و نه در تسهیلات تکلیفی نقشی نداشتند.
به گفته او، لذا تعیین تکلیف این بانکها و جلوگیری از گردشهای مالی هنگفت سایر بانکها در بازارهای دارایی، یکی دیگر از اولویتهای ضروری به حساب میآید.
میرزایی گفت: نکته مهم نهایی اینکه برای تحقق شعار سال ضمن عملیاتی شدن موارد مطرح شده باید فعل خواستن و شفافیت هم به درستی صرف شود.
آقای مصطفیپور کارشناس اقتصادی نیز در ادامه با اشاره به شعار سال و راهکاری برای مهار تورم میگوید: موردی که باید به آن اشاره و تاکید کرد حوزه افزایش نقدینگی است. افزایش نقدینگی عمدتا از انتشار پول صورت میگیرد و قدرت پرداخت تسهیلاتی که در سیستم بانکی کشور وجود دارد با توجه به نرخ ذخایره قانونی، موجب ایجاد خلق نقدینگی میشود و بر اساس آخرین آمار ۶۰۰۰ هزار میلیارد تومان در پایان سال ۱۴۰۱ میزان نقدینگی بوده است. البته عوامل مختلفی در تورم تاثیرگذار است. اگر این نقدینگی به سمت تولید سراریز شود میتواند اثر ضد تورمی داشته باشد.
در ادامه نیز دیگر کارشناس اقتصادی آقای عبادپور مطرح کرد: تورم در اقتصاد ما مزمن بوده و بیش از ۳ تا ۵ دوره استمرار داشته است. به همین خاطر ریشه آن را نباید تنها در سیاستهای پولی دنبال کرد، متغییرهای واقعی اقتصاد و تولید نیز در تورم اثرگذار خواهند بود.
او افزود: یکی از اساسیترین عامل ساختاری در اقتصاد که باعث تورم میشود بحث کسری بودجه دولت است. تاکنون برای جبران کسری بودجه، از بانک مرکزی و چاپ پول استفاده میشد. اما اقدام دولت سیزدهم و بحث واگذاری سرمایههای غیرمولد در جبران کسری بودجه دولت بسیار موثر خواهد بود.
به گفته کارشناسان حالا که در ابتدای مسیر سال ۱۴۰۲ هستیم با توجه به هدفگذاری سال برای عملیاتی شدن مهار تورم باید فعل خواستن در بخشهای مختلف صرف شود، مهار تورمی که اثرگذاری آن می تواند مستقیم بر سفره مردم نمایان شود.
وقتی ۸۰ درصد پزشکان مالیات نمیدن و دستگاه پز و عابربانک ندارن و باید پول نقد بدی یا به حسابشون انتقال بدی انتظار دارین مملکت اصلاح بشه؟
باسوادترین و نخبه ترین قشر کشور ما که پزشکان هستن از دادن مالیات فرار میکنن اونوقت میخواین تورم رو مهار کنید؟
بجای چاپ پول بدون پشتوانه فکر مالیات پزشکان باشید که ۹۹ درصد درآمدشون صرف ساخت و ساز و خودرو و طلا و سکه و دلار میشه
حالا میخواد تورم مهار کنید
جمع کنید این شعار های که این ۵ سال تحویل ملت دادید
ابتدا باید نرخ بهره بانکی رو در مدت بیست سال
سالی یه درصد پایین بیاریم که بانکدار هم ضرر نکنه اینجوری هر سال تورم کاهش پیدا میکنه وتولید واقعی افزایش پیدا میکنه
2 -با توجه به تعداد زیاد کارکنان دولت و تاثیر اونها بر اقتصاد باید فاصله حقوقی بالاترین مقام یه دستگاه و خدمه اون پانزده درصد بشه اینجوری هم تورم کنترل میشه هم افراد متخصص و متعهد کار رو در پستهای دولتی دست میگیرند در حال حاضر دولت دست مافیاها و باندهای خانوادگی و افراد ریاکار و اختلاسگر هست که موزیانه دارن از بیت المال می خورن اگه این شرایط محقق بشه کم کم جوری جامعه رشد پیدا میکنه که با نصف حقوقت میتونی یه زندگی عادی داشته باشی و نصفشو پس انداز کنی
۳ انگار برخی از شرکتها زیر نظارت دیوان محاسبات نیستند که درامد زیادی هم دارند اینها هم هر چه سریعتر درامدشون باید به بیت المال واریز بشه
امیدوارم مطالبم رو کسی بخونه و این رو در جامعه اشاعه بدن اینجوری وضع هممون بهبود پیدا میکنه وگرنه با این فرمان که داریم میریم به جایی نمی رسیم
لذا بایستی به طرق مختلف نقدینگی های موجود در جامعه جمع آوری و تحت کنترل درآید و....
ندارن ونتیجه این است که می بینید تورم اختلاس سرقت و.....
اما از ۳ خرداد ۶۱ تا ۲۷ مرداد ۶۷ که ۱۸ قطعنامه شورای امنیت و میانجیگری اتحادیه عرب و سازمان کنفرانس اسلامی رو قبول نکردیم باید به عراق غرامت بدیم
عراق هم میگه ۱۰۰ میلیارد دلار میدیم ۷۰۰ میلیارد دلار میگیریم
۸۳ میلیون یارانه بگیر
مصرف روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین
نمیشه تورم رو مهار کرد.
۳ راه بیشتر نداریم ۷۰ درصد کارمندان و حقوق بگیران رو تعدیل و اخراج کنیم
تولید رو ۳ برابر کنیم
یارانه انرژی رو حذف کنیم و قیمت انرژی رو آزاد و جهانی کنیم
بدهکاران بانکی هم ملزم کنید تا بدهی خود را در کوتاهترین زمان ممکن پرداخت کنند.
مسیر 2.قطع دست مسیولین دزد
دوم هزینه دولت کم شه جای یارانه مالیات بگیره!
سوم بنزین و حقوق کارگر به قیمت ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار برگرده!
چهارم در صورت معامله می توانیم شمش طلا تحویل بگیریم!
دولت نباید بیشتر پول از بانک مرکزی بگیره و برای کسری بودجه نباید دلار گرون تر و ارزش ریال کم شه!
ریال را با گرفتن طلا و شمش از کشور های دیگه با ارزش تر کنیم!
خواهشاً قیمت خودرو واقعی شود تا قرعه کشی برداشته بشه و مردم با نیاز واقعی خریدار شوند.
تورم را در کشور مهار می کنیم
دسته جمعی
@aradwtc
خواهشاً قیمت کارخانه خودرو واقعی بشه تا این لاتاری ثبت نام برداشته بشه و از بیت المال پول به دست کسی که پول دار هست نیفته، چرا یه خودرو باید با بازار اینقدر اختلاف داشته باشه، به خدا این پول به دست قشر عادی نمی رسد
ی کمی دیگه بخوابید زوده بخواهید در مورد تورم و افزایش قیمتها تصمیم بگیرید
پس تورم تو ایران با این مسولین ادامه داره
مثلاً که چی ؟ از چه مسیرهایی ؟
لالایی بلدین چرا خوابتون نمی بره ؟
واسه خرید یک دلار باید چهل و خورده ای هزار از پول رایج وطن رو داد تا بشه یک دلار به دست آورد ، یک کجا ؟ چهل و خورده ای هزار کجا ؟
اینکه ابتدا قیمت خودرو را دو برابر کنند و بعد به عنوان خودرو لوکس!!!!!! بر آن مالیات ببندند!و شاد شوند که درآمد دولت افزایش یافت !!!!
اول باید چاپ پول ملی کشور را متوقف کرد تا نقدینگی کم شود
دوم باید کالاهایی که صادر میکنیم ، و ارز دریافت میکنیم، این ارز خارجی را به کشور برگردانیم
سوم صادرات را زیاد کنیم تا ارز بیشتری دریافت کنیم
خواهشاً قیمت خودرو واقعی شود تا قرعه کشی برداشته بشه و مردم با نیاز واقعی خریدار شوند.