حسنعلی حبیبپور رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سبزوار گفت:این خانههای تاریخی شامل ترشیزی، جعفرزاده، ضیغمی و امین التجار مشهدی است که به همت این اداره و شهرداری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن سفیران گردشگری بازگشایی شده است.
او افزود: برپایی جشنهای نوروزی و برخی آیینهای سنتی، بومی و محلی ویژه نوروز شهرستان سبزوار شامل «چولی چغل» یا دعای باران، اسب چوبی، شاهنامه خوانی، سمنوپزان و برپایی نمایشگاه صنایعدستی در این مکانها برای گردشگران، مسافران نوروزی و شهروندان فراهم شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سبزوار با اشاره به اینکه خانههای تاریخی نماد شهر سبزوار و عامل رونق گردشگری است، ادامه داد: خانههای تاریخی اولیا، اسکوئی، اسلامی، افچنگی، جعفرزاده، چشمی، سدیدی و شریعتمدار برخی دیگر از خانههای مهم تاریخی این شهر است.
حبیبپور بیان کرد: سبزوار از شهرهای تاریخی و فرهنگی در استان خراسان رضوی است که با بیش از صدها اثر، ۶ موزه، جاذبههای طبیعی کوهستانی و کویری، بقاع متبرکه و تولید ۱۵ نوع صنایع دستی و سنتی ظرفیت قابل توجهی در عرصه گردشگری دارد.
او تصریح کرد: مجموعه تاریخی زعفرانیه، مساجد پامنار و جامع، آرامگاههای حاج ملاهادی سبزواری و کاشفی، مناره تاریخی خسروگرد و مصلای تاریخی بخشی از مکانهای دیدنی سبزوار هستند.