"کیو" نام دریاچهای طبیعی به وسعت هفت هکتار در خرمآباد است که به یمن تلاقی زیباییهای طبیعی و دست ساز، جاذبه گردشگری کمنظیری را در کشور به وجود آورده است و گردشگرانی که برای بار اول به این منطقه میآیند این دریاچه زیبا را در فهرست سفرهای بعدی خود به مرکز لرستان لحاظ میکنند.
طبیعت گردی برای بسیاری از مردم یادآور طی طریقهای نسبتا طولانی به خارج از مناطق شهری و پیاده رویهای چند ساعته در دل کوهستان و جنگل و مناطق بکر طبیعی است، اما این فرصت در دریاچه کیو خرم آباد برای گردشگرانی که توان یا حوصله کمتری دارند فراهم شده است تا در مدت زمان کمتر از پنج دقیقه از یک محیط شهری و خیابانهای اصلی شهر به جاذبهای زیبا و آمیخته از حس و حال خوب دست یابند.
از شمال تا جنوب شهر خرم آباد مرکز لرستان، چشمهها و جویها با صدای دلنواز و گذر آرام از درون شهر سخن میگویند که بی شک یکی از زیباترین چشمههای درون شهری کشور که منجر به ایجاد یک دریاچه طبیعی شده است، " کیو" نام دارد، گسترده آبی فیروزهای در شمال شهر خرم آباد که دلربایی چشمه و هوای متبوع لرستان را در خود جای داده است و هر بینندهای را نظاره گر زیبایی و آرامش میکند.
یک جاذبه طبیعی و خدادادی که با جاذبههای دست ساز آمیخته شده و مجموعهای دیدنی، دلنواز و تماشایی را در میان هیاهوی شهری و شلوغیهای زندگی امروزی به گردشگران هدیه کرده است.
جاری بودن چشمهای با این ظرفیت در یک محیط کاملا شهری، فضایی کاملا گردشگری و طبیعی را ایجاد کرده است و برای آن دسته از گردشگرانی که همیشه مشکل کمبود زمان دارند و قادر به طی مسافتهای طولانی نیستند، یک گزینه عالی است.
برای رفتن به کیو قرار نیست ساعتها در خودرو خسته شوید، جادههای خاکی و روستایی را طی کنید، از صخره و تپهها بالا بروید یا به دنبال جایی برای چند ساعت نشستن در آرامش باشید، کیو یک پیشنهاد عالی برای گردشگران راحت طلب است، هم تفریح، هم گردش را هدیه میدهد و در عین حال دسترسی بسیار خوب و کمتر از چند دقیقه به مراکز خرید و بازار دارد.
برای رسیدن به این نگین فیروزهای شهر خرم آباد لازم نیست مسافت زیادی را طی کنید، آبی دریاچه و منظره دلنواز آن در قلب شمال شهر است و همین هم موجب میشود بسیاری از افراد برای رفتن به این محل، نه با خودرو که پیاده روی را انتخاب کنند.
" کیو" در زبان لری به معنای آبی و کبودرنگ است و دریاچه کیو نیز به درستی این نام زیبا را یدک میکشد، مجموعهای از تلاقی آب و سبزه، زندگی شهرنشینی مدرن با طراحی آرامش بخش، رقص قوها و مرغابیها بر روی امواج آرام، قایق سواری مشتاقان هیجان و ورزشهای آبی، درختان سر ریز شده از حجم شاخ و برگ در کنار دریاچه، نشیمن گاههای آلاچیقی و البته خوراکیهای حاضری خوشمزه.
مساحت دریاچه کیو هفت هکتار و عمق آن بین سه تا هفت متر است که زیست مناسبی برای جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر به شمار میرود، آب خنک و زلال این چشمه که یک مجموعه هفت هکتاری را تغذیه میکند از مخملکوه، چشمه گلستان و چشمههای کف دریاچه سرچشمه میگیرد و منظره نیلی آرامش بخشی را خلق کرده است.
بی شک گفتن و نوشتن از دریاچه " کیو" بدون یاد نام شهردار فقید و محبوب خرم آباد " علیمحمد ساکی"، ابتر است، مردی که در دهه ۵۰ با بررسی دریاچه و فضای اطراف آن، ظرف چند سال بنای این مجموعه کم نظیر تفریحی گردشگری درون شهری را پایه ریزی کرد، شکلدهی و استانداردسازی دریاچه به صورت کنونی، احداث مهمانسرای جهانگردی و احداث امکانات رفاهی تفریحی همچون شهر بازی را در افق گردشگری شهر خرم آباد ترسیم کرد.
در سالهای گذشته ترمیم نردههای اطراف دریاچه به زیبایی انجام و فواره و آب نماهای آن طراحی شد، نورپردازی این مجموعه تفریحی گردشگری در شمال شهر خرم آباد، شبها بسیار دیدنی و سرشار از حس زندگی و تازگی است، تلالو کیو در شبهای خرم آباد هم دیدنی است و هواداران مخصوص خود را دارد.
دوستداران ورزشهای آبی هم سهم خوبی از کیو دارند، اینجا علاوه بر گردشگری، بساط تفریح و ورزش هم برپاست، جت اسکی نخستین گزینهای است که هر گردشگری را برای تجربهای منحصر به فرد هیجان زده میکند، قایقهای موتوری و پدالی هم برای گردشگران مهیا است و بی شک قایق سواری روی موجهای آبی این دریاچه طبیعی، با چشم انداز زیبای کوههای اطراف شهر و در عین حال ساختمانهای تازه قد علم کرده امروزی به یادماندنی خواهد بود.
بساط مهمان پذیری کیو به وسعت آبی بیکرانش است، اگر تازه از راه رسیده و خسته هستید، این دریاچه طبیعی شهری را برای اسکان موقت خود انتخاب کنید، کمپ خانوادگی خود را در کنار این دریچه و فضای سبز زیبایش برپا کنید و با آسودگی خاطر خستگی راه و سفری دور و دراز را به نسیم بهاری این مجموعه بسپارید.
در حالیکه وسعت هفت هکتاری این دریاچه را زیر پا میگذارید و بر روی سنگفرش هایش قدم میزنید، در کنار آن هم رودخانه شهری خرم آباد موسوم به خرم رود را مشاهده میکنید که دوشادوش این مجموعه تفریحی در مسیری آرام و مشخص، سر به زیر به راه خود ادامه میدهد و گویی برای گردشگران این مجموعه آواز نوروزی سر میدهد.
کیو، هنوز هم شگفتی دارد، در پایین دست دریاچه اصلی مجموعه تفریحی و گردشگری دیگری موسوم به دریاچه ماهی احداث شده است، دریاچه ماهی و زیباکنارش در محیطی پایینتر از سطح معمول و در فضای باز احداث شده است، از هر قسمتی که میخواهید به زیباکنار وارد شوید باید از پلههای سنگی و دست ساز پایین بروید تا به دریاچه زیبای ماهی برسید، آنجا هم بساط زیراندازها و سفرههای شام و نهار خانوادهها برپا است و وسایل بازی و حتی کارتینگ (ماشین سواری) برای کودکان و بزرگسالان مهیا شده است.
شهربازی و وجود رستوران، هتل و واحدهای تجاری در نزدیکی این جاذبه، بستهای از هرآنچه برای یک گردشگری عالی همراه با رفاهیات و مدرنیته را فراهم و شرایطی ایجاد کرده است، کیو نگینی فیروزهای در صنعت گردشگری لرستان است که صدای امواج آرام و نسیم بهاری اش، گردشگران شهر خرم آباد را به سوی خود فرا میخواند، محیطی آرام و دلنشین که تجربه یک روز به یادماندنی و کم نظیر را در خاطرات نوروزی و بهاری ثبت میکند.
منبع:ایرنا