قناعت استاندار خراسان جنوبی گفت: ظرفیتهای بینظیری در بخش معدن داریم که لازم است به این حوزه و صنایع تبدیلی و فرآوری معادن توجه ویژهای شود.
او افزود: تاکنون طرح های متعددی در حوزه معادن به ویژه در شهرستانهای نهبندان، زیرکوه، سربیشه، خوسف و طبس با حضور سرمایهگذاران عملیاتی شده و اعتبارات قابل توجهی برای سرمایهگذاری اختصاص یافته که بخش قابل توجهی از این سرمایهگذاریها تا پایان امسال به بهرهبرداری می رسد.
قناعت تصریح کرد: در بخش معدن با وجود ۵۷ ماده معدنی و ذخیره بیش از هفت میلیارد و ۴۰ میلیون و ۶۸۹ هزار تن تا پایان سال ۱۴۰۱، هنوز نتوانستهایم توسعه مطلوبی داشته باشیم و به طور حتم با تقویت صنایع پایین دستی و افزایش واحدهای فرآوری معدنی میتوانیم در این زمینه توسعه اقتصادی را شاهد باشیم.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: مواردی مانند ماشین آلات فرسوده، لوازم یدکی گران، هزینههای بالای تولید، تورم، تحریم و برخی قوانین از جمله مشکلاتی است که توسط معدنداران بیان میشود و باید تلاش کنیم آن دسته از مشکلاتی که در داخل استان قابل رفع است را برطرف و سایر موارد را از حوزههای بالادستی و وزارتخانهای پیگیری کنیم.
او ادامه داد: موارد دیگری نیز از سوی صاحبان معدن مطرح شده که مربوط به تأمین مواد اولیه، حمل و نقل، انتقال پول، بیمه، امور مالیاتی و سایر موضوعات است که اینها نباید تبدیل به مشکل یا چالش غیرقابل رفع شود.
قناعت بیان کرد: برای رفع مشکلات حوزه معدن و سرمایهگذاری برنامهریزیهای خوبی شده که در این زمینه میتوان به ایجاد مرکز خدمات کسب و کار با حضور مشاوران ذیصلاح اشاره کرد که در بخش حقوقی، تأمین اجتماعی، بانک، محیط زیست، مالیات، ایمنی و بهداشت مشاوره میدهند.
مشارکت سازمانهای توسعهای در تأمین زیرساختها
قناعت استاندار خراسان جنوبی گفت: در حوزه تأمین زیرساختها در این بخش نیز سازمانهای توسعهگرا از جمله ایمیدور، اولویت برنامههای خود را در خراسان جنوبی قرار داده است.
او افزود: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و نیز شورای هماهنگی بانکهای استان برای رفع مشکلات برون سازمانی این حوزه، همواره جلساتی را برگزار و با همگرایی مشکلات را بررسی میکنند تا نسبت به رفع آنها اقدام شود.
قناعت، انتخاب شعار سال ۱۴۰۲ با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» توسط مقام معظم رهبری را بسیار ارزشمند و راهگشا توصیف کرد و ادامه داد: رهبر انقلاب نقاط ضعف اقتصاد کشور و راههای برون رفت از آن را به خوبی تبیین کردهاند و بر ماست که براساس این راهکارها در سال جدید تلاش کنیم تولید را در بخشهای مختلف به نقطه مطلوبتری برسانیم.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: براساس شعار سال برنامهریزی راهبردی برای افزایش تولید و رسیدن به نقطه مطلوب توسعه و افزایش سرمایهگذاری در بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن استان در دستور کار قرار گرفته است.
او با اشاره به داراییهای انبوه این استان که میتواند باعث رشد اقتصادی و رونق تولید و نیز رغبت سرمایهگذاری داخلی و خارجی شود، بیان کرد: آنچه برای تبلور این داراییها لازم است براساس شعار سال تأمین یکسری زیرساختهاست که با پیگیری مداوم به دنبال تحقق آن هستیم.
لزوم ایجاد بازار محصولات کشاورزی
قناعت استاندار خراسان جنوبی به قابلیتهای استان در بخش کشاورزی و تولید محصولات مزیتدار منطقه اشاره و گفت: با توجه به افزایش تولید محقق شده در بخش کشاورزی استان باید زیرساختهای لازم برای ایجاد بازار محصولات کشاورزی را فراهم کنیم و با رعایت استانداردهای صادراتی برای زرشک، عناب و زعفران بازارسازی مناسبی در سطح ملی و بینالمللی داشته باشیم.
او با بیان اینکه در اتحادیه اروپا، میزان استفاده از سموم کشاورزی به ۲ سطح حد مجاز و حد ممنوع تقسیمبندی شده است، افزود: با توجه به اینکه استانداردها به فروش محصول و صادرات کالا کمک شایستهای میکند، کشاورزان باید این موضوع را مدنظر داشته باشند و سازمان جهاد کشاورزی نیز به عنوان متولی این بخش با هدف آگاهی بخشی تلاش کند.
بیشتر بخوانید
قناعت اظهار کرد: زعفران استان از کیفیت مطلوبی برخوردار است و برندسازی آن میتواند در افزایش حجم تولید و ارتقای کیفیت این محصول نقش بسزایی داشته باشد.
اهتمام برای تقویت بخش خصوصی و اقتصاد مردمی تلاش کند
قناعت استاندار خراسان جنوبی گفت: دولت سیزدهم با اذعان به وجود این مشکل از همان ابتدای کار از فعالان بخش خصوصی دعوت کرد تا برای حضور در بخشهای مختلف پیشقدم شوند و حضور بخش خصوصی در بخشهای مختلف صنایع به معنای تزریق انگیزه به اقتصاد و ایجاد ساز و کار «خود کنترلی» در اجزای مختلف نظام اقتصادی است.
او افزود: بخش خصوصی برای کسب سود بیشتر از هر ابزار مفیدی استفاده میکند تا هزینههای خود را کم کرده و برای کسب سهم بیشتر از بازار، کیفیت محصولات و خدمات خود را افزایش دهد یا بر منابع خود نظارت کند تا از انحراف رفتار در آنها جلوگیری شود.
قناعت اظهار کرد: با ورود بخش خصوصی بار سنگینی از دوش دولت برداشته شده و دولت میتواند با فراغ بال بیشتر به وظیفه اصلی خود که همان سیاست گذاری و مدیریت مناسب بازارهاست، بپردازد.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: دولت سیزدهم برای ایجاد خدمات زیربنایی در استان هزینههای کلانی کرده و تلاش دارد برای توسعه استانهای کمتر برخوردار زمینه را برای فعالیتهای اقتصادی مردم با هدف رونق تولید، اشتغال و افزایش سهم ارزش افزوده فراهم کند.
اطلس سرمایهگذاری خراسان جنوبی در اختیار سرمایهگذاران
قناعت استاندار خراسان جنوبی با اشاره به رونمایی از اطلس سرمایهگذاری استان در اواخر پارسال که در پهنه ۱۵ میلیون هکتاری تهیه شده است، گفت: در تدوین این اطلس تاکنون ۱۰۰ لایه اطلاعاتی از دستگاههای ذیربط و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اخذ، پردازش و لحاظ شده است.
او افزود: اطلس سرمایهگذاری، سند علمی ارزشمندی است که تمامی فرصتها، ظرفیتها و مزیتهای هر شهرستان، شهر، بخش، دهستان و روستا را به صورت نقطهای در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد و آنان با استفاده از اطلاعات این اطلس میدانند در چه نقطهای چه نوع فعالیت و سرمایهگذاری را انجام دهند.
قناعت با تاکید بر اینکه زیرساختهای مورد نیاز و چالشهای اقتصادی استان احصاء شده است، اظهار کرد: امیدواریم با مشارکت بیشتر مردم در بخشهای تولیدی و اقتصادی، افزایش تجارت خارجی با وجود محصولات بینظیر استان و توجه بیشتر به شرکتهای دانشبنیان بتوانیم در سال جدید رونق بیشتر واحدهای تولیدی را شاهد باشیم.
استاندار خراسان جنوبی در پیام نوروزی هم گفت: تمرکز مدیران استان طی سال ۱۴۰۱ بر تحقق ۶ محور و موضوع اصلی شامل استقرار مدیران انقلابی، پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور، ایجاد زیرساختها، فرآوری معادن، احیای واحدهای تولیدی و آبرسانی به روستاها بوده و در سال جدید نیز از اولویتهاست.
خراسان جنوبی یکی از استانهای شاخص در بهرهمندی از داراییهای خدادادی است و تعبیرهایی مانند بهشت معادن شرق کشور و گنجینههای گیاهان دارویی یا نقطه ثقل اقتصاد شرق نشان میدهد این استان مرزی تواناییهای بالقوه فراوانی دارد که باید بالفعل شوند.
این استان در بخش معدن دارای ۷۶ درصد ذخایر زغال سنگ کشور، رتبه اول در میزان ذخایر ماده معدنی منیزیت و ماده معدنی بنتونیت، رتبه اول میل به سرمایهگذاری در بخش معدن با کسب رتبه برتر میزان صدور پروانه اکتشاف، رتبه سوم صدور گواهی کشف در کشور، رتبه چهارم کشور در تعداد معادن فعال همچنین اشتغال بخش معدن است.
منبع: ایرنا