سعید محمدی گفت: نان کامل با همان قیمت مصوب سایر نانها توسط نانواییهای عرضه کننده آن به فروش میرسد، چرا که آرد با درصد سبوس بالا با همان قیمت آرد معمولی در اختیار واحدهای نانوایی قرار میگیرد و هدف ما در این رابطه تسهیل دسترسی و ترویج استفاده از این نان در میان مردم است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم با اشاره به اشتباه بودن حذف سبوس از نان بیان کرد: طی دههای گذشته متاسفانه سبوس از نان مردم گرفته شد و آرد تولید شده در کارخانهها آن حد استاندارد را نداشت، اصلیترین دلیل این اتفاق فرهنگ سازی غلطی بود که در جامعه رواج یافت و مردم تصور کردند هرچه نان سفیدتر باشد کیفیت بالاتری دارد؛ در صورتی که نان هرچه سفیدتر باشد ارزش غذایی کمتری دارد.
محمدی با اشاره به مزایای استفاده از سبوس در تقویت سلامت افراد، ادامه داد: در همین رابطه قرارگاه نان کامل با هدف افزایش درصد سبوس موجود در نان مصرفی مردم در استان قم تشکیل شد؛ این قرارگاه از ابتدای سال گذشته به صورت جدی جلسههای تخصصی خود را با محوریت اداره کل غله و خدمات بازرگانی و به ریاست فرماندار قم و همچنین حضور مدیران کارخانههای تولید کننده آرد فعال در قم، نمایندگان سازمان غذا و دارو، بهداشت، سازمان جهاد کشاورزی، اتحادیه نانوایان و سایر دستگاههای متولی این امر در استان آغاز کرد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: در جریان برگزاری ۶ جلسه این قرارگاه تصمیمهای مناسبی برای افزایش درصد سبوس در نان مصرفی مردم گرفته شده از جمله این که در ابتدا کار، عرضه نان کامل (دارای سبوس بالا) را با پنج نانوایی و یک کارخانه تولید آرد در استان شروع کردیم.
محمدی افزود: با توجه به این که ظرفیت تولید آرد کامل را در استان داشتیم یکی از کارخانههای تولید آرد به عنوان نمونه تولید آرد با درصد سبوس بالا را شروع کرد تا دیگر نیازی به ورود آن از سایر استانها به قم نباشد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم تصریح کرد: در ادامه اقدامهای لازم برای فرهنگسازی در خصوص استقبال از مصرف نان کامل در میان مردم با همکاری رسانههای استان انجام شد چرا که مهمترین شرط برای موفقیت برنامه عرضه نان کامل در استان استقبال مردم از این نوع نان است.
مدیرکل غله قم گفت: سلامت مردم برای ما بسیار مهم است و به همین دلیل وظیفه خود میدانیم که میزان استفاده از نان کامل را در میان آنان افزایش دهیم؛ همچنین از شهروندان میخواهیم با استقبال از این نوع نان، واحدهای نانوایی را به سمت عرضه آن تشویق کنند.
به طور کلی حدود ۹۰۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف استان قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نانهای مورد علاقه مردم را تولید میکنند. پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانواییها در این استان در هر ماه بیش از ۱۰ هزار تُن است.