مهر ماه ۱۴۰۱ شاهد اتفاقات و برنامههای گوناگونی در سینما بودیم که در مورد هر یک از مهمترین و پر بینندهترین برنامهها مطالبی را ارائه خواهیم کرد.
داوری فیلمهای داستانی جشنواره سی و نهم فیلم کوتاه تهران توسط ۵ سینماگر متشکل از محمدرضا سکوت، روحالله سهرابی، رسول صدرعاملی، هادی مقدمدوست و حسین نمازی انجام شد. این هیات در کنار داوری آثار بخش سینمای داستانی، آثار معرفی شده توسط هیاتهای داوری بخشهای دیگر برای کسب جایزه بهترین دستاوردهای فنی را نیز بررسی کردند.
بیست و پنج فیلم در حوزه کودک و نوجوان از اول آبان ماه هر برای مدارس، خانوادهها و علاقمندان سینمای کودک در موزه سینما نمایش داده شد.
«فهرست مقدس» ساخته محمد امین همدانی، «بنیامین» ساخته محسن عنایتی، «شاهزاده روم» ساخته گروه هنر پویا، «رستم و سهراب» ساخته کیانوش دالوند، «امین و اکوان» ساخته زحل رضوی، «آخرین داستان» ساخته اشکان رهگذر، «فیلشاه» ساخته گروه هنر پویا، «پسر دلفینی» ساخته محمد خیراندیش، «بازیووو» ساخته امیرحسین قهقرایی، «منطقه پرواز ممنوع» ساخته امیر داساگر، «تعطیلات تابستانی» ساخته فریدون حسن پور، «گلنار» ساخته کامبوزیا پرتوی، «خاله قورباغه» ساخته افشین هاشمی، «نخودی» ساخته جلال فاطمی، «یکی بود یکی نبود» ساخته ایرج طهماسب، «وقتی همه خواب بودند» ساخته فریدون حسن پور، «پسر مریم» ساخته حمید جبلی، «پاتال و آرزوهای کوچک» ساخته مسعود کرامتی، «مدرسه پیرمردها» ساخته سیدعلی سجادی حسینی، «سفر جادویی ساخته» ابوالحسن داوودی، «دزد عروسکها» ساخته محمدرضا هنرمند، «والدین امانتی» ساخته حسین قناعت، «گل به خودی» ساخته احمد تجری، «بام بالا» ساخته سیدجمال سید حاتمی و «شهر موشها ۱» ساخته محمدعلی طالبی از جمله فیلمهایی هستند که برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شده است.
فیلم سینمایی «کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیهکنندگی کامران حجازی ۱۷ مهرماه در تهران جلوی دوربین رفت. در این فیلم سینمایی جواد عزتی به عنوان بازیگر حضور دارد، این دومین همکاری عزتی و حجازی بهعنوان تهیهکننده و بازیگر به شمار میرود، همچنین این دو پیش از این در فیلم سینمایی «مرد بازنده» به کارگردانی محمدحسین مهدویان همکاری داشتند.
البته جواد عزتی و کامران حجازی در فیلم «ماجرای نیمروز» نیز در کنار هم حضور داشتند که حجازی در این پروژه به عنوان مجری طرح حضور داشته است. «کت چرمی» یک اثر سینمایی با مضمون اجتماعی است که در چهارراه سیروس جلوی دوربین رفته و برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده شد.
درحالی که فراخوان دریافت آثار پنجاه و دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد منتشر شد، در این دوره از جشنواره، آثار فیلمسازان داخلی و خارجی با نگاه برخورداری از برجستگیهای زبان هنری، جذابیت ذاتی و تأثیر عمیق عاطفی و تأثیر شگرف آن بر ارتقای روحیه کنجکاوی، پرسشگری و اشتیاق به درک خویش و جهانِ پیرامون، به رقابت پرداختند.
پنجاه و دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد، هفتم تا سیزدهم آذرماه ۱۴۰۱ در مجتمع فرهنگی سینما فلسطین برگزار شد و پس از آن آثار برگزیده در سراسر کشور برای مدارس اکران شدند.
پردیس سینمایی ملت به عنوان محل برگزاری دوره سیونهم جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شد. سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران با محوریت موضوع «ژانر» در دو بخش اصلی «سینمای ملی» و «سینمای بینالملل» بعد از دو سال اخیر محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا، با حضور هنرمندان، فیلمسازان، اهالی رسانه و چهرههای فرهنگی و هنری در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
این رویداد یکی از ۶۳ فستیوال مورد تایید آکادمی اسکار در جهان، یکی از ۹ جشنواره بینالمللی مورد تایید این آکادمی در قاره آسیا و یکی از دو جشنواره بینالمللی مورد تایید اسکار در خاورمیانه است. سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۱ (۱۹ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۲) برگزار شد.