فاطمی استاندار یزد با اشاره به برگزاری ۲۵ دیدار با اقشار مختلف مردم در طول ماه مبارک رمضان سال گذشته گفت: به منظور بررسی مسائل شهرستان ها، ارائه گزارش از اقدامات انجام شده و لازم الاجرا و افزایش همدلی ها، برش شهرستانی نیز به دیدارهای ماه مبارک رمضان امسال اضافه شد.
او در ادامه با اشاره به نامگذاری سال گذشته به نام سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین»، خاطرنشان کرد: به همت مردم سراسر استان، در سال گذشته بالاترین رشد اقتصادی کشور در استان یزد رقم خورد.
استاندار یزد افزود: در پرتو اقدامات و پیگیریهای صورت گرفته، استان یزد در سال گذشته در زمینه بهبود فضای کسب و کار با صعود ۹ پلهای به جایگاه ششم رسید.
فاطمی در ادامه به وضعیت استان در حوزه «دانش بنیان» اشاره و تصریح کرد: بر اساس ارزیابیهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت عتف، یزد استان ممتاز کشوری در این حوزه اعلام شده است.
او با اشاره به بخش اشتغال آفرینِ شعار سال گذشته، اظهارداشت: در سال گذشته نرخ بیکاری استان یزد پس از چندین سال از حالت دو رقمی خارج و در چهار فصل متوالی تک رقمی شد و بالاترین کاهش نرخ بیکاری کشور را تجربه کرد.
استاندار یزد با اشاره به نامگذاری سال جدید به نام «مهار تورم، رشد تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) گفت: امید است امسال نیز بتوانیم اقدامات ارزندهای را برای تحقق شعار سال انجام دهیم.
فاطمی به وجود چندین مدرسه خیری نیمه ساز در شهرستان اشکذر اشاره و بر پیگیری مسائل آنها برای فعالسازی مجدد این پروژهها و قرارگیری آنها در مرحله بهره برداری تاکید کرد.
او در ادامه به تبیین لزوم تغییر ریل از «کارخانه» به «صنعت» پرداخت و گفت: به عنوان نمونه یکی از رویکردهای مورد پیگیری باید تبدیل استان از «قطب تولید کاشی و سرامیک کشور» به «قطب تولید خط تولید کاشی و سرامیک کشور و حتی کشورهای منطقه» باشد.
استاندار یزد با اشاره به بومی سازی ۸۰ درصد خط تولید کاشی و سرامیک در شهرستان میبد، تاکید کرد: یکی از رویکردهای مورد پیگیری در شهرستان اشکذر نیز باید قطعه سازی و ماشین سازی باشد، ما نیز حمایتهای لازم را انجام میدهیم.
فاطمی در ادامه به موضوعاتی در خصوص مسائل اجتماعی واحدهای صنعتی و معدنی اشاره و تصریح کرد: در سال گذشته، ۶۷ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده، به شهرداری و دهیاریهای شهرستان پرداخت شده است.
او همچنین از پرداخت ۱۵ و نیم میلیارد تومان عوارض آلایندگی و ۱۵ میلیارد تومان از محل یک درصد فروش معادن به شهرستان خبرداد.
فاطمی با بیان اینکه نحوه توزیع اعتبارات استان امسال، متفاوت از سالهای گذشته است، گفت: امسال صندوق پیشرفت و عدالت در استانها تشکیل و درآمدهای استانها به این صندوقها واریز میشود که این امر اتفاق بزرگی برای استانها محسوب میشود.
استاندار یزد در ادامه بر تدوین پیوست مسئولیت اجتماعی صنایع و معادن شهرستانها متناسب با اولویتهای هر شهرستان، تاکید کرد.
فاطمی اضافه کرد: برای تکمیل کنارگذر زارچ-اشکذر ۳۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر رییس جمهور تخصیص داده شده و همچنین ۶۰ میلیارد تومان نیز از محل تفاهم نامه با مجموعه ایمیدرو برای این پروژه در نظر گرفته شده است.
استاندار یزد با اشاره به ظرفیتهای گردشگری شهرستان اشکذر در حوزه کویر و باستان شناسی، خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین سایتهای موزههای باستان شناسی و میراثی متعلق به شهرستان اشکذر است که این ظرفیت باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.
فاطمی افزود: شهرستان اشکذر میتواند تبدیل به بزرگترین مجموعه تفریحات آبی استان شود.
او همچنین به آخرین وضعیت بیمارستان حضرت زینب کبری (س) اشاره و تصریح کرد: بالاترین عددی که طی دو سال اخیر برای یک پروژه حوزه سلامت گذاشته شده متعلق به این بیمارستان است و این بیمارستان در ماههای آینده به بهره برداری میرسد.
استاندار یزد با اشاره به انتقادات ارائه شده در خصوص توسعه نامتوازن استان، اظهارداشت: این اتفاق محصول رویکردها و اقدامات در طی چهار دهه بوده با اینهمه عزم جدی ما بر توسعه عدالت محور استان است.