آثار و پیامدهای تسلیحات کشتار جمعی که آمریکا و انگلیس در عراق به کار گرفتند به قوت خود باقیست. استانهای مختلف عراق به ویژه استانهای جنوبی آن شاهد افزایش مبتلایان به سرطان و تولید نوزادان ناقص الخلقه هستند.
محمد القیم، خبرنگار العالم گفت پس از گذشت دو دهه از آغاز حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی، بار دیگر برخی پروندههای تخلفات آمریکا و متحدان آن در عراق گشوده شد. یکی از روزنامههای انگلیسی فاش کرد این کشور حدود دو و نیم تن اورانیوم ضعیف شده در عراق مورد استفاده قرار داده است. این مقدار را باید به حدود سیصد تن اورانیوم ضعیف شدهای که آمریکا در عراق مورد استفاده قرار داده است که معادل ده هزار راکت حامل اورانیوم است، اضافه کرد.
حسین احمد مسئول مرکز مراقبت در برابر تشعشعات گفت عراق در جنگهایی که درگیر آنها شد، هدف سلاحهای غیرمتعارف قرار گرفت که حاوی اورانیوم ضعیف شده بود. آثار این مواد با مرور زمان از بین نمیرود. برخی مناطقی که آلوده به تشعشعات هستهای بودند؛ پاکسازی شدهاست.
استفاده آمریکا و انگلیس در جنگ سالهای ۱۹۹۱ و ۲۰۰۳ میلادی از اورانیوم ضعیف شده علیه عراق به اثبات رسیده است، اما عراق هیچ اقدام مناسبی برای بین المللی کردن این مسئله انجام نداده است. اخیرا درخواست نمایندگان عراقی برای ترغیب وزارت امور خارجه برای مراجعه به مراجع بین المللی و دادگاههای بین المللی برای عرضه حقایق و اطلاعات در این باره و مجازات آمریکا به سبب استفاده از سلاحهای کشار جمعی در جنگهای خود علیه عراق، افزایش پیدا کرده است.
حسین الکنانی پژوهشگر سیاسی میگوید اگر مسئولان و دولت عراق اراده واقعی داشتند، آمریکا را در دادگاههای بین المللی محکوم میکردند به ویژه که گزارشهای زیادی در رسانهها و مطبوعات غرب به چاپ رسیده است که نشان میدهد آمریکا به شکل توجیه ناپذیری از این نوع تسلیحات ممنوعه استفاده کرده است.
بغداد، بصره، ناصریه، العماره و فلوجه استانهایی هستند که آمریکا در آنها از اورانیوم ضعیف شده استفاده کرده است و شاهد افزایش ابتلای افراد به بیماریهای سرطانی هستند و تولد نوزادان ناقص الخلقه در این استانها نیز افزایش پیدا کرده است. گزارشهای علمی حاکی از آن است که این مواد سمی هستند و آثار آنها تا نسلهای بعدی ادامه خواهد یافت.