روحالله فلاح،کارشناس تغذیه مرکز بهداشت قم گفت: نوجوانانی که برای اولین بار روزه میگیرند، باید از افطار تا سحر تعداد وعدههای غذایی بیشتر با حجم کمتر مصرف کنند و تنوع غذایی و مواد پروتئینی مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، حبوبات و تخم مرغ در وعدههای غذایی داشته باشند.
او بر مصرف مواد غذایی مقوی مثل خرما و موز تاکید و اضافه کرد: کسانی که دچار کمبود وزن بوده و ضعیفتر هستند میتوانند شربت یا قرص مولتی ویتامین را با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه استفاده کنند تا مواد معدنی بدنشان تامین شود.
فلاح همچنین گفت: با توجه به اینکه کودکان در مرحله رشد هستند، بهتر است بین سحر تا افطار حداقل ۲ وعده کامل غذایی داشته باشند.
کارشناس مرکز بهداشت قم افزود: به کودکان توصیه میشود مواد قندی مثل زولبیا و بامیه را بهویژه در وعده سحری کمتر استفاده کنند، چرا که میتواند باعث افزایش و افت سریع قند خون میشود و گاها مشکلات گوارشی به وجود آورد.
او بیان کرد: در مورد روزهداری سالمندان باید مراقبت بیشتری شود، چون کاهش میزان آب بدن و قند خون میتواند باعث سرگیجه شود و خطرآفرین باشد.
فلاح افزود: با توجه به اینکه سالمندان عموما مشکلات دهان و دندان دارند میوه و سبزیها کمتر میخورند، ممکن است دچار یبوست و مشکلات سوءتغذیه شوند که بهتر است از میوههای رنده شده و انواع آش و سوپ در وعدههای غذایی بهویژه افطارشان استفاده شود.
کارشناس مرکز بهداشت قم اضافه کرد: سالمندان باید بین افطار تا سحر آب بهاندازه کافی مصرف کنند تا روزهداری بدون خطر داشته باشند.
منبع:ایرنا