خرید و جمع آوری صرف برخی از اموال آن هم بدون هیچ استفاده مصرفی به امید نوسانات بازارها و به کار گرفتن آنها اقدامی است که سبب می شود اموالی که می تواند در چرخه تولید کمک کننده و مولد باشد، راکد مانده و در جامعه به گردش در نیاید. اقدامی که خداوند در قرآن کریم افراد را از این کار نهی کرده است.
پرهیز از احتکار خانگی بخشی از تفسیر آیه ۳۴ سوره توبه است. که در این راستا حجت الاسلام معلمی، اقتصاددان ضمن اشاره به این آیه شریفه می گوید: یکی از بزرگترین آفت هایی که ممکن است به اقتصاد ضربه بزند همین آفت احتکار است در در این روش متاسفانه سرمایه ها به جای این که به سمت تولید بروند تبدیل به احتکار خانگی می شوند.
البته لازم به ذکر است گفته شود بر اساس گفته مفسران این حوزه داشتن طلای زینتی در حد اعتدال و عرف جامعه مقصود این آیه مبارکه نیست.
آفتی که آقای پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس نیز در خصوص حوزه ارز در رابطه با آن می گوید: برآورد این است بیش از ۲۰ میلیارد دلار منابع ارزی در دست مردم باشد که اگر به چرخه جریان اقتصادی کشور برگردد، به مدیریت نرخ ارز در اقتصاد کشور کمک زیادی میکند.
اقتصاددانان نیز با الهام از آیه شریف قرآن و تاکید بر امکان عملیاتی شدن راهکار ها، روش هایی را برای استفاده از دارایی های سرگردان ارائه می کنند. در این زمینه آقای میثمی استاد دانشگاه بیان کرد: مردم باید به سمت بازار های مالی رسمی هدایت شوند اکنون شاهد هستیم در شبکه بانکی، بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی انواعی از ابزارها و روش ها را متناسب با سلایق مشتریان طراحی کردند که افراد می توانند ابزارهای مختلف را متناسب با نیاز خود تهیه کنند.
او در ادامه افزود: باید طوری بازارهای مالی در شبکه بانکی و بازار سرمایه حرکت کنند که بتوانیم برای هر فردی با هر میزان سرمایه ابزار مناسبی را داشته باشیم تا افراد بتواند همان سودی که از نگهداری طلا کسب میکند از نگهداری اوراق طلا آن سود را کسب کند و اساساً وظیفه بازارهای پولی و بانکی این است که بتوانند به این نیازها پاسخ دهند.
او گفت: در کل بانک مرکزی، سازمان بورس و متولیان بازارهای مالی هستند که وظیفه طراحی ابزارها جهت پاسخگویی به نیازها را بر عهده دارند.
به گفته آقای مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، کنز به معنی انباشته شدن ثروت و ندادن حقوق مردم است اقدامی که برای اقتصاد کشور و سفره اقشار مختلف مردم می تواند تبعات مختلفی داشته باشد که در این زمینه آقای علی نعمتی کارشناس اقتصادی مطرح کرد: تورم فضای جدا از تولید نیست. یکی از دلایل ایجاد تورم این است که سرمایه در مسیر تولید قرار ندارد. در سالهای گذشته متاسفانه کنز خیلی در کشور ما رایج شده است و باعث کاهش سرمایه ، تولید و اشتغال شده است.
به گفته کارشناسان تورم، عدم سرمایه در گردش، کاهش اشتغال و تولید از جمله پیامد های راکد نگهداشتن دارایی هایی است که اگر در چرخه اقتصادی سرایز شود می تواند گرده بسیاری از مشکلات را باز کند انباشت و احتکار دارایی های که در قرآن کریم نیز به صراحت این اقدام نهی شده است.
خلاص
خیلی ھا دارن این کار رو میکنن
با کلمات قلمبہ ثلمبہ و بزک کردن ، این کارھای حرام نمیتونید توجیھش کنید
درآمد حرام ھم یعنی خوردن آتش جھنم
حرام در ھر شکل و صورتی حرام
بعد وزارت صمت
سوم خودروسازان شامل ایرانخودرو+سایپا
که حمایت دولت و وزارت صمت و مجلس را کامل دارند
همه قیمت ها سراشیبی میاد پایین
مردم وقتی میبینند هر سال ارزش پول ملی از نصف هم کمتر میشود و کار تولیدی اولا نیاز به سرمایه هنگفت دارد دوما دولت و بیمه و اداره مالیات و .... موی دماغ آنان میشود و ثالثا با سیاستهای خلق الساعه و اشتباه کاریها دائم در خطر ورشکستگی و نابودی هستند ،ترجیح میدهند به قول شما طلا و ارز احتکار کنند. مالشان محفوظ میشود و خیالشان راحت.
پس بجای بر طرف کردن معلول ،علت را بر طرف و اصلاح کنید.
گات ایت
اولا که تا جایی که بنده اطلاع دارم موضوع آیه ثروت اندوزی و انفاق نکردنه و موردش کسانی هستند که ثروت دارند ولی انفاق و خمس و زکات نمیدن ، ارتباطی با احتکار ندارن
در ثانی احتکار به انبار کردن مایحتاج مردم به قصد کم با نایاب شدن جنس و فروش به قیمت ناعادلانه هست ، اینکه مردم از ترس از دست دادن سرمایه شون مجبور بشن طلا بخرن احتکار نمیگن ، بلکه احتکار بیشتر به کار دولت و خودروسازی و لوازم خانگی و ... میخوره
ببینم یه نفر آزاده پیدا میشه این نظر رو منتشر کنه
نذارید با تفاسیر من در آوری دین خدا و مردم سست بشه
لطفا " در خصوص تغییر پایه پولی که با افزایش نرخ ارز و غیره توسط دولتها انجام میگیرد و مردم را بسوی تبدیل پول خود به طلا و وغیره کرده و ارزش پول ملی به شدت پایین میاد و در شرع مقدس اسلام حرام هست نیز مطلب بگذارید.
شما فقط از دین استفاده ابزاری می کنید.
جهنم هم شما رو راه نمیدن
با این نوشته ها اقتصاد کشور درست نمیشود.
یک عدہ با احتکار از ھر نوعش چہ پیاز و سیبزمینی و اقلام خوراکی دیگہ چہ سکہ و طلا و دلار چہ خانہ ھای خالی بہ طمع سود بیشتر گند زدن بہ مملکت
اصلا ھم عین خیالشون نیست ھر ۶ ماہ خودرو عوض میکنن ھر تعطیلات سفرھای خارجیشون میرن و تازہ چہ حالیم میکنن کہ مثلا سرمایہ ھاشون یک شبہ ھزار برابر شدہ
شدن زالو افتادن بہ جون مملکت و مردم ضعیف
بعد برای ھر کار حرومی ھم کہ میکنن توجیح دارن
ھر چیزی بیشتر از نیازت انبار کنی نگہ داری کنی بھش میگن احتکار
و احتکار حرام ۔۔ ھیچ توجیھی ھم ندارہ
حرام از ھر راھی کہ باشہ حرام نمیشہ با کم و زیاد کردن اسمشو عوض کرد
احتکار ھم حرام ۔۔۔ حرام
دارید آتیش دو دستی میزارید تو دھانتون چون درآمدتون از این راہ حرام
شماھا با دزد و اختلاس گر و رانتخورا ھیچ فرقی ندارید دقیقا دارید ھمون کار رو انجام میدید
آیا کارمندان دولتی از تاوان الهی کم کاری ها و رشوه گیری از مردم ، میدونن؟؟
فقط حفظیات ایات نیس باید انسان قرانی خودش عامل قران باشه
اینکه چند میلیون حافظه قران خواهیم داشت خوبه ولی این نباید برای ارتقا مالی باشه مثلا سکو پرت در ارتقا شغلی باشه
بلکه برای ارتقا کیفیت خدمات ب ملت باشه
اکثر قاریان و حافظان قران سابق مشاغل دولتی دارن چرا؟؟؟
وسپردن خیلی ازکارها وتولیدات به بخش خصوصی بدترین ضربه مردم واقتصادبوده
دولت تا توجه به اقتصاد سالم نداشته باشه
برای حفظ ترم مردم میرن سمت دلار طلا
یه سری هم سود کلان از رشد تورم میکنن با احتکار
پس همه چیز به دولت انقلابی بستگی داره که تا الان برنامه درستی نداشته برای اقتصاد!!!
توهم اینکه مردم طلا داشته باشن رو
بزارین کنار اخه عاقل مردم پول نون شبشون
رو ندارن شما میگن احتکار طلا نکنه انتظار دارین
خانمها گوشوارها شون بفروشن.....
فقط کنترل تورم وکنترل قیمت ها
والعصران الانسان لفی خسر
ارائه تئوریهای غیر منطقی ، رافع مشکلات نخواهد بود !
پیشنهاد این است که :
راهبردهای 7 گانه ارائه شده توسط مقام معظم رهبری را با این مطالب تلفیق کنید ، در مرحله بعد توجه داشته باشیم که هر مرحله در جای خود دارای جزئیاتی خواهد بود !
به تمام اینها فرهنگ رایج جامعه را اضافه کنیم ( فرهنگ منطقی و غیر منطقی )
قبل از تمام این اقدامات یک مجری باسواد و مجرب برای اجرای آن انتخاب کنید و....
شما که میگویید همان سود خرید و فروش طلا ، از سپرده گذاری در بانکها عاید سرمایه گذار بشود اصلا" این دو تناسبی باهم ندارند !!
خیلی خوب است که در ارائه پیشنهادات ، به واقعیات اقتصادی توجه داشته باشیم !!
زمانی ما در تئوریهایمان موفق میشویم که تفکراتمان کاربردی باشد و.......
ارز فروشی توسط بانک مرکزی :
متهم اصلی مردمی که از ترس کاهش ارزش پول ملی کشورش مجبور می شود آگاهانه یا ناآگاهانه مبادرت به خرید ارز ،سکه و... می کند !!
بعد از این همه افتضاح اقتصادی و نابود کردن سرمایه مردم در بورس و بانکها چشمتون دنبال اندک اندوخته ی مردم است.
مردم پول خود رو در بانکها نگه میدارند لطف کنید به بانکها بگویید که به جای ساختن برج های آنچنانی و خرید و فروش ارز در تولید سرمایه گذاری کنند .
بعد از شکست در ثبت نام پولم رو طلا خریدم چاره ای هم نداشتم چون شب تا صبح ارزش پول کم میشه .