کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد بر رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی ماه رمضان و استفاده از همه گروه‌های غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن تاکید کرد.

علی اکبر کمالی اردکانی کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به توصیه‌های کاربردی تغذیه‌ای در ماه رمضان گفت: عادت‌ها و رفتار‌های غلط غذایی، مشکلات سلامتی، چاقی و اضافه وزن را به همراه دارد که گرفتن روزه در ماه رمضان به کاهش عوارض و درمان عمده بیماری‌های مرتبط با این موضوع، نقش موثری دارند.

او با بیان این که تأثیر روزه داری به کیفیت و کمیت غذای مصرفی و تغییرات وزن در طول ایام روزه داری وابسته است، افزود: پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان از اهمیت خاصی برخوردار است تا هم عادت‌های غذایی نادرست اصلاح شود و هم از برکات معنوی این ماه بهره‌مند شویم.

کمالی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه را مهم توصیف کرد و ادامه داد: برای تقویت سیستم ایمنی بدن از همه گروه‌های غذایی مانند نان و غلات، شیر و لبنیات کم چرب، سبزی‌ها، میوه‌ها، انواع گوشت، حبوبات و تخم مرغ به میزان کافی استفاده کنیم.

این کارشناس مواد غذایی توصیه کرد: روزه داری برای همه بزرگسالانِ سالم می‌تواند ایمن باشد، اما افراد مبتلا به بیماری‌های دیابت، فشار خون و … قبل از اقدام به گرفتن روزه باید با پزشک خود مشورت کنند.

او خاطرنشان کرد: در صورتی که وزن شما مناسب است در ایام روزه داری سعی کنید با استفاده از توصیه‌های مناسب تغذیه‌ای، وزن خود را ثابت نگه دارید و اگر اضافه وزن دارید، با کمی کاهش در دریافت انرژی، طبق نظر مشاوران تغذیه به کاهش وزن خود کمک کنید تا از اثرات سودمند آن برخوردار شوید.

کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: از مصرف زیاد مواد قندی و چربی در این ایام خودداری کنید، زیرا مصرف بی رویه مواد قندی، نوشیدنی‌های شیرین، غذا‌های چرب و سرخ شده و مصرف زیاد نمک باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.