کاهو یکی از قدیمیترین سبزیجات جهان است که نخستین بار در هندوستان و آسیای مرکزی کشت میشد و بر اساس برخی مدارک از شش قرن قبل از میلاد مسیح در ایران نیز کشت و مصرف می شد.
مصریها کاهو را نمادی برای خدای باروری و صحرا مینامیدند و پزشکان آن عصر و بعد از آن مانند ابن سینا دانه و روغن این گیاه را به عنوان گیاه دارویی برای بیماران تجویز میکردند.
این سبزی آبدار اواخر قرن ۱۵ میلادی توسط کریستف کلمب از اروپا به آمریکا میرود و کشت آن به دلیل خواص فروان و راحتی در کاشت در اواخر دهه ۱۹۰۰ به صورت جهانی همه گیر میشود.
فواید این گیاه یک ساله که برگهای پهن و دراز و شیرین دارد باعث شد کشت آن به سرعت در مناطق معتدل کشور از جمله مازندران افزایش یابد.
اگر این روزها مسافر جادههای مازندران بودید حتما بساط فروش کاهو را در حاشیه جادهها دیده اید که کشاورزان بعد از برداشت آن را عرضه میکنند یکی از مناطقی که شما با حضور در آن میتوانید طعم بی نظیر کاهو را بچشید شهرستان آمل است.
مهرداد فولاد رئیس جهاد کشاورزی شهرستان آمل با بیان اینکه ۸۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان امسال زیر کشت کاهو رفته است، گفت: این میزان ۴۰ درصد بیشتر از پارسال است.
او افزود: کشاروزان از هر هکتار بیش از ۳۰ تن کاهو برداشت میکنند که پیش بینی میشود بیش از ۲۴ هزار تن محصول به ارزش ۳۵۰ میلیارد تومان برداشت شود.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان آمل با بیان اینکه بیش از هزار کشاورز آملی در کشت کاهو مشغول هستند، گفت: بخشی از این کاهوها در داخل استان مصرف و بخشی نیز به استانهای دیگر ارسال میشود.
مهرداد فولاد افزود: برداشت کاهو تا نیمه دوم اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
کشاورزان مازندرانی هر ساله پس از برداشت برنج، زمینها را برای کشت سبزیجات برگی مانند کاهو آماده میکنند تا کمکی به اقتصاد خانوار روستایی باشد.