استاندار کرمانشاه از تامین آب به عنوان مسئله‌ای اصلی و حیاتی یاد کرد و گفت: مدیران مربوطه باید منظومه تامین آب استان را به دقت رصد کنند .

محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه در جلسه امروز (۱۴ فروردین) قرارگاه آب کرمانشاه با بیان اینکه همه مدیران استان موظفند مراقب مجموعه تخصصی تحت اشراف خود باشند، گفت : در این بین بخش آب با توجه به حساسیتی که دارد، از اهمیتی ویژه برخوردار است.

وی تامین آب مورد نیاز مردم را مسئله‌ای حیاتی خواند که باید از مرحله تامین تا توزیع به دقت بررسی شود و خاطرنشان کرد: در بخش توزیع و مصرف وظیفه ما و تک تک مردم این است که با استفاده بهینه و صرفه‌جویی مناسب، از هدررفت آب جلوگیری کنیم.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه نباید اجازه بدهیم منابع تامین آب به خطر بیفتد، یادآور شد: اینکه منتظر بمانیم مشکلی ایجاد شود و بعد بخواهیم برای آن کار ضربتی و فوری انجام دهیم، پذیرفتنی نیست.

صحرایی نمونه اخیر این مشکل را در سد "کیلانبر" روانسر عنوان کرد که احتمال ایجاد مشکل در این سد بواسطه شرایط بارندگی وجود داشت و افزود: البته با همکاری خوبی دستگاه‌های مختلف و اقدامات به موقعی که انجام شد، جلوی بروز هرگونه مشکل در این سد گرفته شد.

وی اظهار کرد: بر اساس ارزیابی صورت گرفته مشکل سد کیلانبر به سال ۱۳۹۸ برمی‌گردد که متاسفانه در این زمان اقدام مناسبی صورت نگرفته و لازم است به قصوری که رخ داده به صورت جدی رسیدگی شود.

آبرسانی بلندمدت به شهر کرمانشاه از سد گاوشان

محمودرضا شهلایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه در این نشست اشاره‌ای به آخرین وضعیت طرح آبرسانی بلندمدت به شهر کرمانشاه از سد گاوشان داشت و عنوان کرد: این طرح با ظرفیت تامین ۶۳ میلیون مترمکعب آب اجرایی شد که بخش اضطراری آن اواخر خرداد ماه سال گذشته وارد مدار شد تا نیاز آبی شهر کرمانشاه را در فصل گرما پوشش دهد.

وی ادامه داد: هم اکنون طرح آبرسانی بلندمدت به شهر کرمانشاه از محل سد گاوشان ۷۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم در ۲۲ بهمن امسال به صورت کامل به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه مجموع اعتبار هزینه شده در این طرح تا کنون را بیش از ۵۱۵ میلیارد تومان اعلام کرد که برای تکمیل به ۱۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز دارد.

به گفته شهلایی، از محل مصوبات سفر رئیس جمهور برای این پروژه ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

وی سپس به بخش‌های مختلف طرح آبرسانی بلندمدت از سد گاوشان اشاره کرد که شامل تصفیه خانه با ظرفیت ۲۳۰۰ لیتر در ثانیه با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد، خطوط انتقال به طول ۷۳ کیلومتر با پیشرفت ۹۷ درصد، شش باب مخزن با ظرفیت ۶۰ هزار مترمکعب(که تاکنون ۲۲.۵ هزار مترمکعب آن اجرایی شده) و خطوط بین مخازن و ایستگاه پمپاژ می‌باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه خرید و نصب برخی تجهیزات خارجی که مشابه داخلی ندارند و همچنین تخصیص نقدی اعتبارات را دو چالش اصلی پیش روی این طرح اعلام کرد.

شهلایی با بیان اینکه اکنون ذخیره مناسبی در سد گاوشان داریم، افزود: این ذخیره می‌تواند نیاز دو سال را پوشش دهد .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.