محمد علی سلامی ، ضمن اشاره به اینکه حدود ۷۰ دستگاه کمباین در قم موجود است، عنوان کرد: نیمی از کمباینهایی که در عملیات برداشت محصول غلهکاران قمی شرکت خواهند کرد، از سایر استانها همچون خوزستان، فارس و استانهای همجوار تدارک دیده شدهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم با بیان این که شرایط مورد نیاز برای فعالیت حداکثری کمباینهای داخل استان و نیز کمباینهایی که از سایر استانها به قم آمدهاند، در عملیات برداشت فراهم شدهاست، افزود: در همین خصوص اقدامهای لازم برای پلاکگذاری کمباینها را انجام دادهایم تا صاحبان آنها در دریافت سوخت مورد نیاز خود با مشکل مواجه نشوند.
او ادامه داد: از آنجایی که آبوهوای مناطق مختلف ایران با یکدیگر متفاوت است و محصولات زراعی همچون گندم و جو در استانهای مختلف در زمانهای متفاوتی آماده برداشت میشود، کمباینداران میتوانند پس از اتمام کار برداشت در یک استان به استان دیگری بروند که سازمان جهاد کشاورزی قم از این فرصت برای گسترش توان مکانیزه خود در عملیات برداشت به شکل مطلوبی استفاده میکند.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد که از این میزان ۶۴ هزار هکتار سطح زیر کشت مزارع و باغ هاست که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
۲۳ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان زیر کشت جو و ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی قم نیز زیر کشت گندم آبی و دیم است.
برداشت جو از مزارع استان از نیمه اردیبهشتماه آغاز شده و تا اوایل خرداد ادامه پیدا میکند، همچنین برداشت گندم آبی نیز از اوایل خردادماه آغاز شده و تا اواخر آن ادامه مییابد، گندم دیم استان نیز در تیرماه برداشت خواهد شد.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.