ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچها در طبیعت به فراوانی یافت میشوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچهای خوراکی خودرو با قارچهای سمی باعث مسمومیتهای قارچی میشوند.
وی تاکید کرد: قارچهای خودرو هیچگونه برتری نسبت به قارچهای خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: در شرایط جغرافیایی استان کرمانشاه در سالهایی که شاهد بارش باران و رعد و برقهای بهاری باشیم با موجی از مسمومیتهای اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچهای خودرو سمی روبرو میشویم.
به گفته وی، علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی است که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق میافتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.
وی با بیان اینکه تشخیص این نوع قارچها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است، گفت: بنابراین تکیه بر روشهای غیرعلمی مانند استفاده از ظروف نقرهای یا شیر برای تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمیشود.
شکیبا گفت: افرادی که قارچ خودرو مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شدهاند باید به سرعت برای خدمات درمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد .