امیرمقدم اظهارداشت: چابهار در چنان نقطه راهبردی و خاصی از ایران پهناور قرار گرفته که هر گونه حرکت و تحول مثبتی در این بندر اقیانوسی، به سرعت تاثیر خود را بر مناطق و شهرهای همجوار عیان کرده و در میانمدت تاثیر شگرفی بر اقتصاد ایران و حتی رویکردهای اقتصاد جهانی میگذارد در نتیجه هر قدمی برای توسعه و تکیمل زیرساختهای چابهار در ابعاد کلان و ملی اهمیتی مضاعف دارد.
وی ادامه داد: در این راستا، از مهمترین اقدامات امیدبخش که سال گذشته در سطح ملی پیگیری جدی شد، تشوق و ترغیب سرمایهگذاران و تسهیل مسیر سرمایهگذاری در پروژههای زیرساختی بود.
مدیرعامل منطقه آزادچابهار با اشاره به اینکه تنظیم تفاهمنامه، تامین زمین و اعطای مجوزهای لازم جهت شروع فازهای اولیه از پروژه عظیم تامین و انتقال آب نمکزدایی شده به سه استان شرقی کشور با اولویت رفع نیاز آبی چابهار به ظرفیت نهایی ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب در روز به ارزش بیشاز ۲.۵ میلیارد دلار در دستور کار قرار گرفت، افزود: پروژهای که چهره اقتصادی و اجتماعی شرق کشور را تغییر خواهد داد.
وی افزود: همچنین پروژه تامین و انتقال آب نمکزدایی شده مربوط به پارک پتروشیمی نگین مکران به میزان ۱۱۰ هزار متر مکعب هم طی سال گذشته آغاز شد.
مقدم با اشاره به اقدام برجسته دیگر در منطقه آزاد با محوریت توسعه زیرساختها نیز در حوزه تامین شبکه آبرسانی بود. اظهارداشت: طرح احداث شبکه انتقال و توزیع آب روستای بزرگ تیس به عنوان بزرگترین روستای محدوده منطقه به مبلغ اولیه ۹۰۰ میلیارد ریال به اتمام رسید.
وی بیان کرد: از دیگر اقدامات برجسته صورت گرفته میتوان به پرداخت بیش از ۶۰ درصد مطالبات پیمانکاران و احیای مجدد پروژههای عمرانی منطقه، توسعه زیرساختهای لجستیکی و حملونقل با بهرهبرداری از چهار هزار مترمربع انبار سرپوشیده، توسعه زیرساختهای برق در محدوده منطقه آزاد با اولویت در پهنه صنعت و تولید و اتمام مطالعات طرح جامع منطقه آزاد و تصویب اولیه آن اشاره کرد.
وی تصریح کرد: چابهار سرزمینی بکر و توانمند برای توسعه فعالیتهای اقتصادی است و هر اندازه روندهای کسب و کار در این منطقه تسهیل شود، میتوانیم شاهد جذب بیشتر سرمایهها در این منطقه باشیم. به همین رو در گام نخست سه اقدام افزایش مبلغ تفاهم نامهها و قراردادهای سرمایهگذاری با انعقاد قراردادهای پروژههای بزرگ و محرک، جذب سرمایهگذار و انعقاد قرارداد در حوزه تولید انرژیهای پاک و راهاندازی خط منظم کشتیرانی اقیانوسپیما از چین به مقصد چابهار عملیاتی شد.
مقدم افزود: در گام بعدی پیگیری و تلاش جهت رفع موانع تولید و راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی متوقف شده، جذب بیش از صد درصدی بودجه مصوب در بخش در آمدها و منابع و تعریف خط سبز در گمرک چابهار برای فعالان اقتصادی با توجه به حسن سابقه و میزان فعالیت شکل اجرایی یافت.
وی ادامه داد: در نهایت برنامهریزی برای تامین زمین مورد نیاز جهت احداث واحدهای آپارتمانی با استاندارهای روز برای طبقه متوسط جامعه، برنامهریزی و اقدام جهت تدوین بستههای حمایتی از واحدهای تولیدی و برنامهریزی جهت تسهیل و تسریع در امور مرتبط با سرمایهگذاران و کاهش فرایندها و دستورالعملها در دستور کار ۱۴۰۱ قرار گرفت.
مدیرعامل منطقه آزادچابهار گفت: ماحصل اقدامات صورتگرفته این بوده که مجموع سرمایهگذاریهای در حال انجام از ۴.۹ میلیارد دلار سال ۱۴۰۰ به هشت میلیارد دلار در پایان سال ۱۴۰۱ رسیده و برای سال ۱۴۰۲ هدفگذاری شد که این رقم به ۱۴ میلیارد دلار برسد.
وی افزود: از مجموع هشت میلیادر دلار سرمایهگذاری در دست انجام در منطقه آزاد چابهار، جذب سرمایه ۲ میلیارد دلاری در حوزه انرژیهای پاک بوده و ساخت کارخانه تولید سلولهای خوشیدی آغاز شده است.
مقدم ادامه داد: این کارخانه ظرفیت تولید سلولهای خورشیدی را از مراحل ابتدایی تا انتها را دارد و میتواند برای تولید سالانه پنج هزار مگاوات برق از انرژی خورشید، سلول تولید کند.
وی تصریح کرد: این مجموعه، اشتغالزایی پنج هزار نفری در زمان ساخت را به همراه داشته و پس از بهرهبرداری برای سه هزار نفر اشتغالزایی مستقیم دارد و فاز نخست کارخانه تولید سلولهای خوشیدی در سال ۱۴۰۴ و فاز نهایی آن در سال ۱۴۰۷ به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار از موارد برجسته دیگر فراهم شدن مقدمات جذب سرمایه ۸۰۰ میلیون دلاری در عرصه صنایع سنگین و فولاد خبر داد و گفت: چنانکه در ماههای پایانی سال، مقدمات این سرمایهگذاری مستقیم از سوی یک شرکت کنسرسیومی با ۸۰ درصد سرمایهگذاری خارجی و ۲۰ درصد سرمایهگذاری داخلی در صنعت فولاد فراهم شد و پیشبینی میشود این پروژه در نیمه نخست سال جدید وارد فاز اجرایی شود.
وی افزود: پروژهای که پس از بهرهبرداری ظرفیت تولید فولاد کشور را ۳.۵ میلیون تن افزایش داده و برای ۶ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی خواهد داشت.
وی ادامه داد: این سه مورد به ترتیب شامل سلسله اقدامات در راستای کاهش هزینههای سفر از طریق تقویت مالی و زیرساختی همچون لایتینگ فرودگاه کنارک ـ چابهار، افزایش حضور ۴۸ درصدی تعداد ایرلاینها به چابهار در نتیجه افزایش پروازهای روزانه و هفتگی و سرمایهگذاری شرکتهای موثر در حوزه تامین زیرساختهای گردشگری نظیر گروه ماهان در چابهار است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار اقدام امیدبخش دوم را مشارکت در آزادی زندانیان و راهاندازی کارگاههای مهارتآموزی در ندامتگاه چابهار عنوان کرد و افزود: دیگر اقدام برجسته حوزه مسوولیتهای اجتماعی در سال گذشته تجهیز و مشارکت در مرز ریمدان جهت میزبانی از زائرین پاکستانی اربعین حسینی بود.
وی همچنن تقویت شبکه حملونقل درون شهری با خرید سه دستگاه اتوبوس شهری و اختصاص سه هکتار زمین برای کمپ معتادان متجاهر را از دیگر اقدامات منطقه آزاد چابهار در سال گذشته برشمرد.