مشکلی در تامین آب شرب استان همدان وجود ندارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: با همکاری شهروندان و صرفه جویی خانوار مشکلی برای تامین آب استان وجود ندارد.

محمد ضروری با بیان اینکه متاسفانه وضعیت بارش‌های امسال شهرستان همدان مناسب نبود افزود: بارش‌های ثبت شده در استان نیز کمتر از نرمال است به طوری که در استان ۲۵ درصد نسبت به سال قبل عقب هستیم.

او با اشاره به اینکه شهرستان همدان نسبت به سال قبل ۲۰ درصد و نسبت به بلندمدت ۳۲ درصد کاهش بارش دارد افزود: تاکنون ظرفیت سد اکباتان چهار میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب است که حدود ۱۵ درصد از این میزان آب دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: امسال سومین سال خشکسالی را سپری می‌کنیم همچنین پاییز خیلی خشکی را پشت سر گذاشتیم از همین رو دست به دست دادن این اوامر باعث شد ۸۵ درصد سد اکباتان خالی از آب باشد.

ضروری با تاکید بر اینکه فروردین امسال نیز بارش‌ها از حد نرمال کمتر پیش‌بینی شده است تصریح کرد: امیدواریم بهار پر بارشی داشته باشیم تا بارش‌های کم گذشته تا حدی جبران شود.

او با بیان اینکه تداوم خشکسالی سه ساله تاثیر فراوانی بر رودخانه‌ها و روان آب‌ها گذاشته است اضافه کرد: اکنون هزار و ۳۰۰ لیتر بر ثانیه دبی رودخانه منتهی به سد اکباتان است در حالی که در سنوات گذشته این رقم بیشتر بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان در ادامه به ذخیره ناچیز برف در بالادست اشاره کرد و افزود: تداوم آب‌دهی این رودخانه کوتاه مدت است بنابراین این روند باعث می‌شود سد اکباتان از مدار آبرسانی شهری کنار گذاشته شود مگر اتفاق خاصی در این بین رخ دهد.

ضروری با توضیحات داده شده تاکید کرد: وضعیت منابع آبی همدان، وضعیت مناسبی نیست، اما با اقداماتی که دولت سال گذشته پس از سال‌ها تاخیر در راستای اتمام طرح آبرسانی به همدان با کار جهادی دنبال کرد همچنین با همکاری شهروندان و صرفه جویی در ابعاد خانوار مشکلی برای تامین آب وجود نخواهد داشت.

او با تاکید بر اینکه تلاش ما بر آن است که بهار و تابستان پیش رو قطعی و کاهش فشار آب نداشته باشیم گفت: تقریبا چاه‌های کشاورزی که برای جبران آب در اختیار شرکت آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای قرار گرفته بود به کشاورزان تحویل داده شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با تاکید بر اینکه هم اکنون بر اساس نیاز آبی شهر حدود ۳۰ درصد آبرسانی از تالوار انجام می‌شود عنوان کرد: ظرف چند ماه آینده این رقم به صد در صد افزایش پیدا می‌کند، اما با توجه به انتقال هزینه بر آب از تالوار، ترجیح بر این است که از منابع داخلی شهر همدان آب تامین شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.