محمد فرزانی رئیس اتحادیه صنف شیرینیساز، شیرینی فروش و کافه قنادی مشهد در خصوص بازار کیک و شیرینی در نوروز ۱۴۰۲ با توجه به تقارن نوروز و ماه مبارک رمضان گفت: تقارن نوروز و ماه مبارک رمضان در شهرهای مشهد و قم به شدت تاثیر منفی خود را در بازار کیک و شیرینی نوروز گذاشته است.
او افزود: در نوروز امسال شیرینی در مشهد اقبالی برای فروش نداشت، البته که پیشبینیهای لازم در این خصوص صورت گرفته بود.
شیرینی جزو کالاهای لوکس محسوب میشود!
رئیس اتحادیه صنف شیرینیساز، شیرینی فروش و کافه قنادی مشهد ادامه داد: با توجه به تورم و گرانیها، تولیدات شیرینی دیگر جزو کالاهای لوکس محسوب میشود. معیشت مردم مانند ارزاق، نان، برنج، گوشت و مرغ و پوشاک و میوه در اولویت قرار دارد. شیرینی در سبدهای آخر قرار میگیرد. امیدورام تورم به زودی کنترل شود تا با تولید، اشتغال بیشتری را ایجاد کنیم.
فروش زولبیا و بامیه نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افت فروش داشته است
فرزانی در پاسخ به این سوال که آیا فروش زولبیا و بامیه در ماه مباک رمضان توانسته جایگزین فروش شیرینی شود یا خیر، گفت: خیر، فروش زولبیا و بامیه مطمئنا نمیتواند جایگزین فروش شیرینی شود. گفتنی است که زولبیا و بامیه نسبت به ماه رمضان سال گذشته ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشته و ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته افت فروش داشته است.
اصناف قنادی مشهد پس از ماه رمضان ریزش و جمعآوری خواهند داشت
او در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه رکود فروش شیرینی در بازار نوروز باعث رکود و تعطیلی اصناف قنادی شده است یا خیر،تصریح کرد: معمولا تعطیلاتی که در حوزه صنف ما اتفاق میافتد، پس از عید نوروز رخ میدهد. تا امروز هنوز مراجعهکنندهای برای جمعآوری نداشتهایم، اما یقینا پس از ماه مبارک رمضان ریزشی در اصناف قنادی خواهیم داشت.
اصناف قنادی برای جلوگیری از ضرر مجبور به تعدیل نیرو خواهند شد
رئیس اتحادیه صنف شیرینیساز، شیرینی فروش و کافه قنادی مشهد ادامه داد: اگر تولیدات ما کنترل شده باشد، ضرر نخواهیم کرد، اما کارگر را نمیتوانیم بیکار بگذاریم. کارگر را یا باید تعدیل کنیم و یا تولید را افزایش دهیم. نوروز امسال و سال گذشته جزو سالهایی بوده است که اضافهکاری نداشتهایم. یعنی تولیدات شیرینی به کار روزمره همکاران بسنده میکرد. تمام نگرانی ما این است که در آینده باید تعدیل نیرو داشته باشیم. یعنی اگر صنفی بخواهد ضرر نکند باید تعدیل نیرو داشته باشد.
فرزانی در خصوص بحث خالصفروشی در صنف قنادیها اظهار کرد: در صنف ما خالصفروشی انجام میگیرد. سوال میپرسند که چرا جعبه شیرینی را به قیمت خود شیرینی حساب میکنید؟ مانند این است که چرا که شکر و آرد را هم به قیمت خود شیرینی حساب میکنیم.
او تصریح کرد: اداره استاندارد به ما گفته که در یک کیلوگرم شیرینی باید چه میزان شکر، آرد، روغن، کره و... استفاده شود. در کنار ملزومات شیرینی ۱۲۵ گرم نیز جعبه شیرینی توسط اداره استاندارد لحاظ شده است. در واقع قیمت جعبه به قیمت جعبه و قیمت شکر به قیمت خودش عرضه میشود. تمام هزینههایی که برای پخت شیرینی صورت میگیرد با یکدیگر قاطی شده و یک قیمت مصوب برای شیرینی لحاظ شده است.
منبع: شهرآرا