باقری، مدیرکل قرآن و عترت وزارت آموزش و پروش، گفت: برای تدریس نهج البلاغه در مدارس دو کار مشخص انجام میشود. به طوری که در برخی از کتابهای درسی نکاتی از این کتاب ارزشمند تدوین و تالیف شده است.
وی افزود: وزارت آموزش و پرورش برای علاقهمندی و سوق دانشآموزان به سمت قرآن و عترت هرساله مسابقهای را در ۹رشته برگزار میکند که یکی از این رشتهها نهج البلاغه است.
او ادامه داد: مسابقه نهج البلاغه بیش از بیست سال پیشینه دارد که در سالهای گذشته در هر پایه تحصیلی خطبههای کاربردی و متناسب با نیاز دانش آموزان انتخاب میشد و دانش آموزان در همین راستا پژوهش کرده و امتحان میدادند.
باقری گفت: از اول مهر ۱۴۰۱ در شیوه برگزاری این مسابقات تغییراتی ایجاد و از محتوای کتابهای درسی در مسابقات استفاده کردهایم. تغییرات در مسابقه هم باعث تقویت محتوای کتاب درسی و هم باعث ظرفیت معلمان مختلف دروس در مسابقات میشود.
مدیرکل قرآن و عترت وزارت آموزش و پروش، تصریح کرد: برای آموزش و تربیت دانش آموزان علاوه بر کتابهای درسی، نهج البلاغه نیز به عنوان مکمل باید به دانش آموزان تدریس شود.
وی بیان کرد: دانش آموزان برای شرکت در مسابقات ابتدا باید از طریق مدرسه خود ثبت نام کرده و سپس در زمان معین امتحان تستی و کنفرانس بدهند.
او ادامه داد: ما مربی و داور نهج البلاغه به صورت حضوری و غیر حضوری تربیت کرده و در راس کار نیز داریم. در چند سال گذشته حداقل چهار دوره برای تربیت داوران و معلمان برگزار کردهایم.همچنین در دستور کار داریم که تعداد معلمان نهجالبلاغه را افزایش دهیم.
باقری در پایان گفت: برای ترویج، استفاده و آموزش نهجالبلاغه در مدارس باید این کتاب ساده سازی شده تا برای دانش آموزان قابل فهمتر شود. البته این امر آغاز شده اما هنوز جای کار دارد.